A zöldszemű

Amarilla képe

 

 

A nyitott ablaknál a függönyt enyhén mozgatta a nyár esti szél. A kereskedelmi adó megszakította a filmet, már ki tudja hányadszorra reklámmal. Ez mindig idegesítette,ráadásul a reklámok magasabb hangfrekvencián szólnak, amitől a frász kerülgette. Automatikusan nyúlt a távirányítóért. Pofa súlyba!- azzal elnémította a készüléket.

A gyerekek az emeleten jókedvűen hancúroztak . A fürdés utáni pizsiparti még javában folyt.             

Monoton duruzsolásra kapta fel a fejét. Nem ,nem a tv-ből szól, hiszen az előbb kinyomta a hangot. Hirtelen fellökte magát az ágyról. Nem kellett volna.. A jobb lába teljesen elzsibbadt, s mikor felugrott nem érezte, hogy felállt –e  egyáltalán,vagy mi a helyzet. Ha akarta sem tudta volna jobban becélozni a franciaágy és a komód közti területet. Szállj velem,én nem repültem senkivel….A bal térdéről szépen lejött a plezúr. Oda se neki, elsántikált az ablakig csendben. Remélte az előbbi földrengés (közel 80 kg élőhús becsapódása) nem némítja el a sutyorgót. A nagyanyja szomszédasszonya jutott eszébe. Az szokott így állni és leskelődni a függöny mögött. Ő viszont guvaszthatta a szemét kifele a nagy sötétbe, nem látott semmit sem. Hirtelen teste görcsbe rándult. A dobhártyája iszonyúan dobolt, fejében abroncsszerű nyomást érzett. Szívverését a torkában érezte. Keze görcsösen markolászta a radiátort, úgy érezte menten összeesik. A hangok csak valahonnan távolról érkeztek el hozzá, mintha két marék vattapamacs torlaszolta volna el a füleit.

A férje baritonja rég nem hallott szavakat suttogott. Már rég nem szólította kedvesemnek. Tizenöt évvel ezelőtt turbékolt neki ugyanígy a telefonba. Most akkor ez a kedvesem egy MÁSIK??

Kész, VÉGE! Ki fogja dobni, nincs mese. Vele ezt nem csinálhatja meg. Megszűnt számára a külvilág. Látta magát amint szórja bele egy bőröndbe a férje gönceit és teátrális mozdulattal kihajítja az utcára.

Egy fittyfenét, majd még ő pakolgat neki?! Kibelezi úgy, mint tegnap a tyúkot  és passz!

Most miért épp ővele történik mindez? Nem tett meg mindent, hogy működjön a házasságuk? Mosott, vasalt,főzött- ez eddig egy jó kis háztartási robotgép önéletrajza. Na de itt vannak ugye a gyerekek is. Ki viselte gondjukat? Ki vitte oviba, suliba őket? Ki? Hát,izé….éppen az  aki ráért.

Mint nő és feleség, hogy szuperált? Önkéntelenül végigsiklott tekintete a hálóingén. A kopott, térdig érő pólóruhát mindennek lehetett becézni, csak épp nőiesnek nem. Kívánatosnak meg éppen nem. A teste ,mint egy jóllakott bálnáé. A lába meg…hát Istenkém, egy jó kis borotváért kiált. A szex sem volt már a régi. A nagy napi rohanásban nemigen maradt energiájuk egymásra. Ha az egyik beindult, a másik fáradt volt hozzá. Általában ő volt a másik.

A lábai már nem engedelmeskedtek, lassan lecsúszott a fűtőtest mellé. Testét rázta az elfojtott zokogás. Uramisten az emberlánya mennyit tud változni 15 év alatt. Harmincas évei derekán egy nyugdíjas vénasszonynak érezte magát. Házasságuk kezdetén még csinos, jó kis csaj volt. Ha akkoriban látott egy topis kismamát mélységesen felháborodott. Nem értette, miért nem tudnak a nők ilyenkor  is csinosak,nőiesek maradni. Hja kisanyám meló, gyerek, háztartás plusz az évek. No meg a kilók….És tessék!Most megcsalják,mert egy lottyadt seggű agyagagyú tojó lett belőle. A zokogása röhögésbe fulladt. Biztos valami kis hülye cicababa az irodából. Szőke fürtök, alig szoknya,nyakig push-up, műkarom. Ez utóbbi neki is volt fél évig. A nyári uborka elrakásig volt happy a dolog. Mai napig nem érti, hogyan tudott a hüvelykujja beakadni a befőttesüveg peremébe, miközben bele szuszakolta az utolsó (az ezt még akkor is belepréselem ha beledöglöm is ) uborkát. A baleseti sebészeten elnéző mosollyal közölte a doktornő, ő már leszedette a műkörmét, mivel ugyanígy járt. Csak neki a kisujja körme szakadt ki tövestül. Rá egy hétre a másik hüvelykujja körmének mondott búcsút üvegrepesztő ordítás kíséretében, miközben pakolta a mosógépbe az ezt az egyet még begyömöszölöm ruhát….Ezután nyolc hónap gyötrelem következett. Köröm nélküli ujjait kezelni, pólyálni,vízmentesen kellett tartani az új SAJÁT köröm reményében. Mindennapos, Műcsarnokba illő élőkép:” Nő a zuhany alatt kikerics sárga gumikesztyűben”.

Ez is miért a teraszon édeleg a telefonba? Miért nem a kocsiban intézte ezt a hívást? Egyszer már hívogatta egy nő, még az esküvőjük előtt. Napi rendszerességgel zaklatta előző kapcsolata az újrakezdés reményében. A férfi már nagyon unta, de nem tudta leépíteni a nyomulós exet. Ezért volt, hogy inkább fel sem vette a készüléket. Egyszer megtette ő az aznapi sokadik csörgetés után, már nem éppen  idegileg kisimult állapotban:”- Na kisanyám!A motorodhoz már csatlakozott egy oldalkocsi,több hely nincs!Húzz el a vérvörös p*csába!”

Az eskető papjuk a vonal túlsó végén egy pár másodpercig csak harákolt, majd közölte,hogy a motor az oldalkocsival fáradjon be jegyes oktatásra a plébániára.

Az autó váratlanul felbőgött odakinn. A kutya vadul ugatva jelezte gazdája távozását. Elment biztosan a cafkájához- konstatálta. Feltápászkodott a parkettáról és kissé sántikálva kitámolygott a fürdőszobába. Még éppen időben ért a wc-hez, löketszerűen adott ki mindent magából. Nem épp a viszontlátás öröme volt az, amit érzett. Kár volt belé e jobb sorsra érdemesült görög sali….Kateriniben pedig mennyit zabált és sosem jött ki belőle,pedig akkor már terhes volt a nagyobbik sráccal. Csodálatos kilenc hónap volt. A férje bent volt a szülésnél. Sosem felejti el, mikor kibújt a baba,férje könnyezett és ő még inkább beleszeretett. Percekig ölelték egymást és az újszülöttet, feledve az előző 16 (!) óra minden kínját, és az ő ordítozását:SOHAAA NEEEM JÖHETSZ A KÖZELEMBEEE!A HÁLÓMBA PERSONA NON GRATA VAAAAAAAAAAAGY!!!!!!!!!

A második terhessége már nehezebb volt, rosszullétek gyötörték. A kisfiuk mellé egy kislányt vártak. Nagy volt az öröm mikor-a technika vívmánya-a 4D-s ultrahangon kijelentette az orvos-ez bizony hugica. Hatórás vajúdás után, melyből ötöt a férjével oda-visszáztak a szülészet folyosóján, ismét kisfiúnak adott életet. A gyermek első dolga volt a dokit nagy ívben lepisilni. - Kis ember nagy bottal jár! - kuncogott a szülésznő. Mi lesz a neve - kérdezte a doktor. Ő meg kábán felelte: Martina…- Na de kisfiú, asszonyom!   Erre ő:- Akkor is…

A fürdőszoba ajtót ütemesen rugdosta kisebbik fia.

-Anya, anya!Hazajött apuca! Gyereeeeeeeeeeee máááááááááááááár!

Ez volt aztán a rövid numera…. Jéghideg vizet locsolt az arcára Kapkodva kefélte ki a sűrű hullámos haját,melyet a férje imádott. Egy kis parfümspricc a két fül mögé, majd magára kanyarította fürdőköpenyét. Amint kilépett az ajtón vaksötétség fogadta. Nem értette miért kapcsolták le a villanyt.  Tapogatózva lépett be az étkezőbe, keze a hűtőszekrény mellett keresgélte a kapcsolót, amikor sistergést-sercenést  hallott. Ijedtében halk sikoly szakadt fel belőle.” Tisztára Csernus doki esete vagyok”- gondolta. Az étkezőn gyertya égett, fiai kezében csillagszók szórták pici szikráikat. A három pasi izgatottan állt az asztal körül-orchideafejek, gyerekrajzok borítottak el mindent. Könnyei visszatarthatatlanul potyogtak, odabotorkált az asztalhoz. Férje és fiai diadalittasan vigyorogva nézték a nőt, amint hitetlenkedve bámulja meglepetésüket. Majd minden átmenet nélkül  az asszony, mint egy rossz gyerek nevetve-visongva ujjaival lekanalazta a tortán díszelgő kacskaringós habfeliratot:

                                                                            Kedvesemnek!

                                                            Köszönöm ezt a csodás 15 évet!

Tides képe
Tides
Offline
Csatlakozott: 2009/07/08

Te Amarilla! Én meg akarlak Téged ismerni! Szerintem jókat nevetgélnénk az élet csavaros dolgain.

Megható végezetű ezen írásod is jól sikerült!

Edit 

"Minden embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja

Sárkány Sándor képe
Sárkány Sándor
Offline
Csatlakozott: 2010/09/24

Én is! Én is!

Amarilla! Te nagyon jól értesz a hatásvadászathoz. Végig azt gondoltam, hogy valami teraszon rejtegetett meglepetés kutyus lesz a dologban, aztán tessék. Jól melléfogtam. Érdekes, hogy a nőügylet még véletlen sem volt a világképemben.

Minden jó, ha jó a vége!

Szeretettel: Sanyi

Zsefy Zsanett képe
Zsefy Zsanett
Offline
Csatlakozott: 2011/02/13

Remek írás! Nagyon kedvelem a stílusodat.

Azt hiszem ezt már írtam..de továbbra is ez a véleményem.. .Mosoly

Biztosan örült Kedvesed ennek a "visszaemlkezésnek"....még akkor is, ha esteleg  pusztán a képzelet szüleménye.. Mosoly

Üdv.:Zsanett

Még csak suttogok, ha mégis meghallod,
talán  benned is valami nyomot hagyok....

http://seholsincsvilag.blogspot.com/

Amarilla képe
Amarilla
Offline
Csatlakozott: 2011/04/26

Kedves Edit, Sándor és Zsanett!

 

Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket az írásom.Mosoly

Szeretettel ölellek Benneteket:  Amarilla

Judit képe
Judit
Offline
Csatlakozott: 2008/07/21

Remek Mosoly Olyan fáradt vagyok és annyira magam alatt, hogy hihetetlen, erre jössz Te, és pár percre képes vagyok mindent felejteni.... Én is meg akarlak ismerni!!!

Szeretettel: Judit

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Antoine de Saint Exupéry

Amarilla képe
Amarilla
Offline
Csatlakozott: 2011/04/26

Ez nagy öröm, ha csak  pár perc erejéig is, írásom gondot űzött.Mosoly

Hmmm, érlelődik egy nagy találkozás...Mosoly

 

Szeretettel: Heni

Legújabb irodalmak

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Irodalom Pósa Lajos: A királyné álma / Der Traum der Königin toni 2020/05/16 - 00:08 2020/05/16 - 00:08
Irodalom Lampérth Géza: Genfi tó partjáról / Vom Ufer des Genfer Sees toni 2020/05/09 - 21:44 2020/05/09 - 21:44
Irodalom Szabolcska Mihály: Krónikás ének, Erzsébet királyasszonyunk temetéseko toni 2020/05/02 - 00:13 2020/05/02 - 00:13
Irodalom Endrődi Sándor: Anyám emléke / Die Erinnerung an meiner M toni 2020/04/25 - 12:33 2020/04/25 - 12:33
Irodalom Kozma Ferenc: Az én ősz hajszálim / Az én ősz hajszálim toni 2020/04/18 - 09:21 2020/04/18 - 09:21
Irodalom Vályi Nagy Géza: Három könny / Drei Tränen toni 2020/04/11 - 00:04 2020/04/11 - 00:04
Irodalom Tóht Kálmán: Édesanyám / Meine Mutter toni 2020/04/04 - 11:50 2020/04/04 - 11:50
Irodalom Szabolcska Mihály: A Tiszánál / An der Theiß toni 2020/03/28 - 08:00 2020/03/28 - 08:00
Irodalom Mucsi Antal-Tóni: Öntsünk tiszta vizet a pohárba / Füllen wir klares Wasser in das Glas toni 2020/03/20 - 13:46 2020/03/20 - 13:46
Irodalom Mucsi Antal-Tóni: A 11-dik parancsolat / Das elfte Gebot toni 2020/03/14 - 01:28 2020/03/14 - 01:28
Irodalom Jókai Mór: Óh Petőfi, ha most élnél! / Ach, Petöfi, wenn jetzt lebtest! toni 2020/03/07 - 02:14 2020/03/07 - 02:14
Irodalom Jókai Mór: Igen sok magyar úr emlékkönyvébe / In das Poesiealbum vieler ungarischer Herren toni 2020/02/29 - 09:39 2020/02/29 - 09:39
Irodalom Hajnali búcsúvers Góth László 2020/02/26 - 08:45 2020/02/26 - 08:45
Irodalom Dömény József: A szerencsefiakhoz / Zu Glückskinder toni 2020/02/22 - 01:24 2020/02/22 - 01:24
Irodalom Dömény József: Pletyka néni / Klatsch Tante toni 2020/02/15 - 01:26 2020/02/15 - 01:26

Legújabb hangzóanyagok

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Audió Tompos Lilla: Karácsony ambrusa 2019/12/23 - 21:34 2019/12/23 - 21:34
Audió Kék mezőben Góth László 2019/12/14 - 05:58 2019/12/14 - 05:58
Audió Szabó Melinda: Októberi látomás ambrusa 2019/10/12 - 19:26 2019/10/12 - 19:26
Audió Kelvin: Angyalka ambrusa 2019/01/15 - 22:18 2019/01/15 - 22:18
Audió Visszatekintő: Karácsony Pécsett 1918-ban ambrusa 2019/01/02 - 12:54 2019/01/02 - 12:54

Legújabb fórumtémák

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Fórumtéma Felhívás a Horror Herót Antológia pályázatára Markovics Anita 2019/12/31 - 13:41 2019/12/31 - 13:41
Fórumtéma Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző prayer 2 2016/11/28 - 12:48 2018/03/31 - 00:43
Fórumtéma 2017. AKÍK Művészeti Pályázat prayer 2016/12/28 - 19:03 2016/12/28 - 19:03
Fórumtéma 2016 évi rendezvények capek 17 2016/01/14 - 11:27 2016/08/07 - 16:47
Fórumtéma CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva prayer 14 2016/04/17 - 18:06 2016/07/17 - 12:32
Fórumtéma CINKE klub Gyöngyivel prayer 20 2015/04/17 - 21:42 2016/07/09 - 14:15
Fórumtéma Cinke színdarab Emeraude 1 2016/04/25 - 09:38 2016/04/27 - 08:51
Fórumtéma Szent Márton évforduló pályázat prayer 5 2014/09/28 - 09:49 2016/03/01 - 22:47
Fórumtéma Ötletek, és a megvalósítás. prayer 164 2010/02/05 - 20:51 2016/02/02 - 14:28
Fórumtéma Aktuális pályázatok zsuska 177 2013/02/06 - 11:01 2016/01/26 - 12:16

Legújabb rendezvények

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Rendezvény Tavaszi Varázs Fesztivál capek 2019/03/29 - 11:00 2019/04/12 - 12:06
Rendezvény Húsvéti nyusziles az Origó-Házban capek 2019/04/18 - 12:00 2019/04/12 - 12:02
Rendezvény Vidám farsang capek 2019/02/28 - 16:00 2019/03/14 - 12:11
Rendezvény CINKÉK a nagyvilágban - Lélekmorzsák capek 2019/02/22 - 17:00 2019/03/14 - 11:54
Rendezvény Versek Istenről, Hazáról, Szerelemről... capek 2019/01/24 - 16:00 2019/01/16 - 21:40