Árulkodik jellemedről...

siktár éva képe

 

Leírod a verseidet naponta,
árulkodik jellemedről a strófa,
ha én csak egy kicsit figyelek oda,
kiolvasom hangulatod, egy csoda!
 
Szomorú vagy, kitárod kicsi lelked,
vigaszra vársz, érezteted, ez kellett!
Írod bánatod, szomorúan sírva,
nem viszed azt magaddal hideg sírba!
 
Üzenik a sorok, finom a lelked,
nagyon fáj ha sorra, csak is megsebzed,
vagy talán ha más okozza fájdalmadat,
keserű szirupként lelkedre tapad!
 
Életedet írod, diktál a tudat,
mit tegyél Te, megtaláld az utat!
Kétségek között fetrengsz, ne várj csodát,
jellemed diktál, nem hazudja korát!
 
Nem hazudja, hogy bánatod már elmúlt,
szomorúság már csak a keserű múlt!
Jellemedből fakad, hosszú-e az út,
kesereghetsz kicsit, de már elavult!
 
Hogyha most már a boldogságról dalolsz,
elűzöd a bánatodat és karolsz!
edzed amíg el nem éred a célod
jellemed, olyan kemény, mint acélod!
 
Leírod a verseidet naponta,
megmondom, hogy ki is vagy Te valóba',
árulkodik üzeneted felőled,
szép, vagy csúnya, milyen is a kis lelked?!
 
barnabyy képe
barnabyy
Offline
Csatlakozott: 2012/08/26

..azért kíváncsi lennék, hogy az én sötét gondolataimból mit szűrsz le a jellememről kedves Éva:)) Bár, a pillanatnyi lelkiállapotról biztosan árulkodnak a gondolatok...ebben igazad lehet...elgondolkodtató a versed Éva...Gratulálok:Barna

Olvasni nagyon tudok, írni még nem...

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Kedves Barna!

Először is nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál, véleményeztél és annak külön örülök, hogy a mondanivalóm felkeltette a figyelmedet.

Meg kell, hogy jegyezzem, hogy én ezt a versemet akkor írtam, amikor egy másik irodalmi portálon naponta jelen voltam másfél évig, természetesen minden nap egy új verssel, ami általában fiktív volt, de a sorok között olvasva benne volta valóság egy darabja is. Nem feltétlenül rólam, hanem úgy általában. Ezek a gondolatok ekkor fogalmazódtak meg bennem, hiszen volt több olyan tagtársam, aki szintén naponta írta verset és én akkor eldöntöttem, hogy versei alapján megpróbálom kitalálni a jellemét. Természetesen ez akkor volt igaz, amikor ő (ők) is - illetve számomra értékelhető - minden nap írtak egy verset, nem amit 2o-3o, vagy mit tudom én, hogy hány évvel ezelőtt írtak, bár a jellem alapvetően nem változik - szerintem - de a befolyásoló tényezők jelen vannak, melyek alakíthatnak - és alakítanak is - a jellemen.

Mivel grafomániás vagyok és imádom - az iskolában is az volt a kedvenc tantárgyam természetesen a magyar nyelv és irodalom után- a pszichológiát, készítettem a klubtársaimról egy kimutatást, hogy ki milyen jellem a versei alapján - szerintem -.

Ebből következik az, hogy ahhoz, hogy meg tudjam valamennyire ítélni a Te jellemedet, naponta írt verseidet kellene elemeznem.

Hidd el, hogy árulkodna jellemedről mindazonáltal, hogy természetesen a hangulatodat is tükrözi, tükrözné.

Csak néhány példát említenék az előző "kimutatásomból". Megmutatja számomra egy bizonyos idő után, hogy gyenge, vagy erős jellem-e az illető, hajlamos-e túlzásokba esni, - már hogyne - könnyen befolyásolható-e, ugyanakkor alapvetően segítőkész, vagy elzárkózik minden segítségnyújtás elől. Ugyanakkor önző ember-e, mert az a legrosszabb "fajta". De mivel itt nincs lehetőség arra - ilyen a szabályzat és ezt tudomásul kell venni -, hogy mindennap egy aznap született verset tegyünk fel, mert legjobb esetben is eltelik egy hét, amire újra sorra kerülünk- no és nem beszélve arról, hogy ez nem egy-két napos megfigyelést igényel, így nem tudom megmondani, hogy a Te jellemed milyen. De viszont következtetni tudok a verseid alapján - feltéve ha ezek nem nagyon régiek-, de az még nem lenne teljes mértékben korrekt.

Tudod mit? Térjünk vissza erre a témára mondjuk másfél év után és akkor megkísérlem megfejteni a jellemedet, feltéve, ha még mindketten itt leszünk.

De annyit előljáróban el tudok mondani - a hozzászólásaid, a reakcióid bizonyos helyzetekben, ami itt történik, vagy történt -, hogy Te egy érzékeny lélek vagy, a barátaidért tűzbe tennéd a kezed, a nőkkel kapcsolatosan nagyon figyelmes, kedves vagy, nem bántasz senkit, egyelőre ennyi elég?

Szeretettel ölellek::*

Évi.

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

barnabyy képe
barnabyy
Offline
Csatlakozott: 2012/08/26

Kedves Éva! Az értékelésem elejével még egyet is értenék csak- csak...néha akarva akaratlanul azonban megbántok sok embert...talán a túlzott érzékenységem miatt...vagy azért, mert eléggé "naív" vagyok...mindenkiről feltételezem, hogy semmi hátsó szándék nincs benne, ha bennem sincs...már többször ráfáztam erre...A verseim nem régiek, nem is lehetnek azok, mivel a legöregebb is ami fenn van az oldalon, max. egy éves.Mosoly) még jó, hogy a kézírásom nem látod, eléggé össze-vissza

írok, néha még én sem tudom elolvasni a saját írásomat:)) Ja, és a nők?...hmmm...erről nem mondok semmit:)))

Ölelésem neked, és szép napot!

Olvasni nagyon tudok, írni még nem...

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Barna kedves!

Nehogy komolyan vedd már az én értékelésemet, ennek a versemnek nem az a célja. Én csak poénból - az eddigi megfigyeléseim alapján hoztam össze ezt a kis jellemrajzot, melynek semmilyen tudományos alapja nincs. Lehet, hogy van a kedves Cinketársaim között egy pszichológus és akkorát csap a fejemre ha elolvassa, hogy leszédülök a székről. Egyébként a naív embereket a legkönnyebb becsapni - én is rettenetesen naív vagyok -.Az nem baj, ha megbántja az ember a másikat, hiszen emberek vagyunk, de tudni kell bocsánatot kérni és ez a nehéz, nem csak a naív embereknek, hanem mindenkinek.

Miért? Nem vagy kedves a nőkkel? No ezt viszont nem szeretem egy férfiban, mert egy NŐ - no persze ha igazi női tulajdonságokkal rendelkezik - csak is tiszteletet, szeretetet érdemel. De én ettől függetlenül férfipárti vagyok, pontosan az olyan nők miatt, aki nem érdemel tiszteletet, szeretetet. Nekem mindig több férfibarátom volt, mint nő. Igaz, hogy a kollégáim 95 %-a férfi volt, de azok jobb barátok - a szó igazi értelmében - mint a nők.

No jó, megint eltértem a tárgytól úgy látom, bocsásd meg ezt nekem.

Ölellek: Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

barnabyy képe
barnabyy
Offline
Csatlakozott: 2012/08/26

Dehogynem!!!Nagyon szeretem a Nőket...Mosoly)) mondhatnám

úgy is, a Nők imádója vagyok...és talán  kedves is , bár néha nem...Szomoru

Olvasni nagyon tudok, írni még nem...

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

Évi...véletlenül se veszem magamra a versed mondandóját...de azért néhány gondolat felébredt bennem olvastán soraidat...

Aki nem "gyártja" a verseit az nem tud másképp írni mint őszintén, a lelkét meztelenre vetkőztetve, fájdalmát örömét elmondva. Aki az írásaiban "hazudik" az a való életben is hazug ember. Természetesen egy írásnak lehet fikció is a témája, de valahol minden leírt szónak ott a gyökere az életünkben - épp ezért az írás mint egy tükör önmagunknak is megmutatja jellemünket (vagy jellemtelenségünket) másoknak pedig nyitott könyv. Ezért vallom én azt, hogy amit nem éltünk át érzésekben arról nem szabad írnunk (természetesen a halálunkat nem éltük át mégis foglalkozunk vele - mert a haláltól való félelmünk, vagy éppen belenyugvásunk bennünk él, tehát ott is önmagunkat tárjuk a világ elé).

"Tetszik verset" írtál...Mosoly)))



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Drága Imre!

Természetesen igazad van abban, hogy aki csak úgy "spontán" jelleggel gyártja a verseit - én úgy gondolom -, hogy az nem költő, sőt még csak versírónak sem nevezném. Abban is egyetértünk, hogy az ember a fájdalmait örömeit írja meg nyilván nem mindig a teljesség igényével, mert úgy dönt, hogy csak ennyi és nem több az, ami publikálható, mert nem tartozik egy kívülállóra minden és szerintem itt hívja segítségül a fikciót - legalábbis én így teszem - attól még az igaz lehet, nem hazudok, csak éppen nem tartozik a többi része az olvasóra. Én mindíg azt szoktam mondani egyébként, hogy minden egyes versében, vagy prózájában, vagy regényében ott hagy az írója a lelkéből egy darabot. Ebben is egyetértünk. Hiszen ha nincs ihlet, mi nem vagyunk, mert az ihletünk is mi vagyunk. Ihlet nélkül pedig - véleményem szerint, lehet, hogy nincs igazam, ezt csak én így gondolom - nem igazán lehet írni. Illetve lehet, csak az olyan is!

Amiben pedig nem teljesen értek Veled egyet kedves Imre az az, hogy "az írás, mint egy tükör önmagunknak is megmutatja jellemünket (vagy jellemtelenségünket) másoknak pedig nyitott könyv." És hogyha én önimádó vagyok és az ég világon senki nem érdekel magamon kívül, senkinek a véleményére nem vagyok kíváncsi, én így vagyok jó, ahogy vagyok és én ezt el is hiszem, mert egoista vagyok és ha belenézek a "tükörbe" ezt látom. De nem biztos, sőt!, hogy az olvasóm is ezt látja, sőt valószínű, hogy nem ezt látja, mert más a véleménye, másképp ítél meg, mert ő nem én vagyok.

No igen, én is azt vallom, hogy "amit nem éltünk át érzésekben, arról nem szabad írni" és én kiegészíteném annyival, hogy azért nem szabad, mert nem lenne korrekt, mert nem! De viszont én amondó vagyok, hogy ha valaki rettenetes empatikus képességgel rendelkezik, meg tudja írni a történetet, de természetesen ez nem ugyanaz, mintha ő élte volna át és szerintem ha megírja, nem olyan nagy hazugság.

Egyszer beszélgettem egy nagyon kedves barátommal - már nem él - erről a témáról, illetve arról, hogy milyen témáról könnyebb írni, a szomorúságról, a gyötrődésről, vagy a vidám témákról. Ő azt mondta, hogy a vidám témákról könnyebb, mert ott nincs fájdalom, csak szeretlek, kívánlak, szerelem, csók, hát erről mindenki tud írni. Én pedig azt mondtam neki, próbálj meg úgy írni vidáman ezekről a dolgokról ha tele vagy fájdalommal, keserűséggel, szomorúsággal. Végül is megegyeztünk, hogy mind a két témában roppant nehéz írni annak, aki speciel nem abban leledzik.

Vagy már eltértem a tárgytól? Mindegy!

De én úgy gondolom, visszatérve eredeti mondanivalómhoz, hogy igenis lehet következtetni egy ember jellemére a versei, művei alapján, no és nem beszélve a kinyilatkoztatásai alapján legyen az bármilyen téma.

Nagyon szépen köszönöm értékes véleményedet.

Szeretettel: Évi:)

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

Évi...most újra elgondolkodtam a szavaidon...igazad van bizony abban is, hogy a narcizmus belejátszhat az írásainkba is...pláne ha önmagunk elé tartunk tükröt velük. Ez megint az ember jellemével függ össze. Volt nekem is olyan irodalmi portál ahol rámsütötték, hogy a "halál-verseimmel" csak szerepet játszom. Aztán kialakultak barátságok. Nem sok ember, de néhány megismerte az életem és a véleményük megváltozott. Látszatra lehet sokan úgy érzékelik, hogy "eladom" magam, mert nem értik miért vagyok ilyen "öngyilkos" módon őszinte. Akik szeretnek azok azért püfölnek, hogy ne "ócsároljam" magam állandóan, de én nem tudok úgy írni, hogy mérlegeljem a szavakat. Ahogy jönnek úgy írom őket. A beszélgetésed amit az ismerősöddel folytattál bennem is felmerült (nem magamban szoktam beszélgetni..:DDD...). Azt mondom, hogy az örömökről nehezebb írni, mert azokat megélni a jó. A keserűség, a bánat az ami fáj a lelkünknek és ki akar belőlünk törni. Az írás ilyen esetben segít rajtunk. Mintha mással osztoznánk bennük és más részben levenné a terheket rólunk. Szabad vajon így írnunk? Önzők vagyunk? Nem tudom. Én igazán akkor tudok írni, ha "fekete" a világ köröttem. Abból pedig van részem, a nap alig süt ki.

Egy csodálatos szerelmet élek meg, de látod, nálam az is olyan, amibe más már rég belepusztult volna, vagy rég feladta volna.

Most már egyébként főként prózákban gondolkodom. Novellák és két regény. A versek csak provizórikusan kerülnek elő - mint kiegészítések - pihenésként.



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Imre kedves! Nagyon szeretek ilyen és hasonló témákról beszélgetni - már akivel lehet, de én úgy látom, illetve éreztem, hogy Veled (is) lehet. Volt egy nagyon kedves barátnőm - ő volt az egyetlen igazi barátnőm egész életemben , sajnos elég fiatalon meghalt - a seregben, vele tudtunk ilyen csodálatos módon filozofálgatni bizonyos dolgokról, no persze a férjemen kívül.

"Azt mondod, hogy az örömökről nehezebb írni, mert azokat megélni a jó."Nem tudom. Pontosan azért nem tudom, mert az én életem azért inkább örömteli volt, sőt! Éppen ezért nekem sokkal nehezebb írni a keserűségről, a bánatról, ezért szoktam azt írni, hogy amely versemben szomorúság, gyötrelem, fájdalom a téma, az nálam fikció. De ettől függetlenül, hogy fikció, de az ihlet azért ott van. Mert nyilván, most mondok egy példát, összevesztünk a párommal este, vagy bármilyen más kellemetlenség ér bárhol, teljesen mindegy- megcsapott egy negatív "fuvallat", nyilvánvaló, hogy én is ilyenkor írok jobb gyötrődő, fájdalmas, szomorú verseket. és itt visszautalok a szavaidra, hogy "meg kell élni bizonyos dolgokat", hogy az korrekt legyen az a vers.

Kedves Imre!

A narcizmus hogyne játszana bele abba, hogy milyen a vers. A narcisztikus személyiség magánál különbet, jobbat nem ismer, erről a személyiségről is írtam egy verset, azt hiszem ide még nem tettem fel, de a másik portálon rögtön felismerte megát egy illető, hogy igen, ő olyan, ahogy leírtam. Tehát valahol mégis csak tudja, hogy ő olyan, de nem tud rajta változtatni.

Azt kérdezed, hogy szabad-e így írni, ennyire kitárulkozni, ennyire őszintén megírni a fájdalmakat, gyötrelmeket. Persze, hogy szabad, főleg ha ezáltal a lélek megkönnyebbül. Mert én úgy gondolom, hogy az a cél egy irodalmi klubban - hiszen amatőrök között szerintem senki nem azért ír, hogy babérkoszorút kapjon -, hogy mindenki írja ki a bánatát, örömét.

Nagyon szépen köszönöm ezt a beszélgetést Veled, őszintén örülök, hogy tudtunk beszélgetni.

Szeretettel: Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

Évi...én is szeretek ilyen dolgokról beszélgetni...bár több múltbeli rossz tapasztalatom miatt eléggé bizalmatlan vagyok....dehát az "elefántcsont-tornyot" le kell már rombolni....Mosoly)))



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Imre , az ily 'mélyröptű' eszmefuttatásokhoz én gyogyi vagyok.
Csak azt jelzem ismét- ahogy Te ide írtál -attól kezdve minden
szöveg betűje piros lett ! Jó ez csak infó !

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

János kedves!

Lehet, hogy az ilyen "mélyröptű" eszmefuttatásoktól pirosodik a képernyőd? Ezek a betűk nálam akárhogy is nézem feketék! Lehet, hogy szintévesztő vagyok? No látod, erre nem is gondoltam. Úgy egyébként mi a véleményed a versemről? Természetesen csak akkor válaszolj, ha előtte megfejted a ravasz tizenkét pontos kérdést! Hangszóró jár érte, nem piros színű, hanem fekete!

Pusszantalak!:T

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Imre ! Megfigyeltem:  amint az alábbit berakod attól pirosodik el mindeN
 

'Barátsággal: Imre

Hallgatni már tudsz, temetni majd megtanulsz '

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

János...naponta húsz-harminc portált látogatok meg....sehol semmi zavar nincs csak itt....úgylehet nagyon gyenge az üzemeltető szervere a cinkének....megkérdeztem hozzáértőt (szakmája-munkája). Ő azt mondta, hogy nálam semmi hiba nincs....valami nagyon rosszul van beállítva a Cinkén...én ehhez nem értek...de amennyiben "fertőző" vagyok akkor megyek a fenébe innen...



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Imre kedves!

Nehogy elmenj már! Akinek nem tetszik a piros szin, fesse át! Miért? Festék van, idő is van, türelem is van, akkor? Te csak maradj itt szépen nyugodtan! Itt most is speciel nálam feketék a betűk! Fertőző? Milyen fertőző? Ugyan már! Az illetékesek biztos, hogy fognak intézkedni, ez legyen az ő problémájuk! Meg fogják oldani, gondolom én, de különben is az ő dolguk.

Erről a beszélgetésetekről - a Jánossal - az jutott az eszembe, amikor a parancsnok kiadja a parancsot a sorállományú katonának, hogy "fesse át az eget"!

A katona pedig nem azt kérdezi, hogy hogyan, hanem  azt mondja, hogy : Értettem ezredes elvtárs, milyen szinűre?

Nos, ennyit a szinekről!

Nem szeretném, hogyha a távozás mezejére lépnél, hiszen most kezdem élvezni igazán a vers-és prózaversenyt, meg úgy összességében a Cinke-életet, nehogy megtedd!

Szeretettel: Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

Évi...nem megyek én sehová.....ez server hiba...nem én tehetek róla......csak akkor nem leszek itt, ha kizárnak...:DDD



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Örülök kedves Imre!

Már miért zárnának ki? Egyébként olvastam - nem biztos, hogy a Cinke-Szabályzatban, mert nem, - hanem Prayer írt egyszer valakinek a verse alatt, aki kérte, hogy zárják ki Őt, - ne kérdezd, hogy ki volt, vagy miért, mert nem tudom, nem is érdekelt, csak az a mondata tudatosult bennem - Prayer pedig azt írta neki," hogy Ő nem zár ki senkit, nem töröl senkit , egyszerűen aki nem akar belépni többé, az nem lép be és ennyi".

Nem tudom, hogy volt-e már kizárás, vagy letiltás itt a Cinke-fészekben valamilyen okból kifolyólag, de nem is ez a lényeges szempont a számomra. Rád itt szükség van - én úgy itélem meg -, a Te szaktudásod nélkülözhetetlen. No de szerintem maximálisan tisztában vannak ezzel azok is akiknek esetleg megfordult a fejükben a kizárás...

Barátságga és szeretettel: Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Imre, megtennéd azt nekem, próbára-jólvan tudom ez NAGY kérés- de
ha kitörölnéd egy időre- azt a két sort-és valamelyik 'szaromra' írnál ,
bármit, kíváncsacsi vagyok-piros lesz-e akkor is?
Egy próbát megér-vagy NEM ?

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Jánoskám kedves!

A "kíváncsi-csacsi kissé erős a " SZAROMRA" mellett. Tudod, hogy én az ilyen szavakat rühellem, úgy hogy szépen megkérlek, hogy ne használj ilyen szavakat légy szíves! Különben irgum-burgum!

Különben nem értem ezt a piros színt, nekem mindenhol fekete, minden hozzászólásnál, de különben is, nem mindegy, hogy milyen szin?

Szeretettel: Évi:T

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Évi , bocsi-hogy itt nálad diskuráltunk-többé ilyen NEM LESZ !

Úttörő Becsületszavamra ! -csak rakd le azt a csákányt !

Pussz

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Semmi baj, kedves János!

De komolyan! Lehet, hogy most nagyon meg fogsz rám sértődni, -de majd kibékülünk -, de én a legnagyobb tiszteletlenségnek tartom azt, ha két-három, négy vagy akár több ember eszmét cserél a versem alatt, mintegy figyelmen kívül hagyva "engem".

Én úgy gondolom, hogy ezért van a "privát levelezés" menűpont, hogy ha nem a verssel kapcsolatos az észrevétel, a mondanivaló két ember között, akkor erre van lehetőség a priviben.Lehet, hogy konzervatív vagyok, rosszul tanultam meg az illemszabályokat, a fene egyen meg engem, biztos, hogy hiányoztam azon az órán is, amikor ezt tanultuk, de...

Úttörő becsületszó? No igen!

Más: Akkor végül is mi a véleményed a versemről? No ne csináld már, hogy nincs véleményed! Ezt úgysem hiszem el! Írhatsz rosszat is - a csákányt eltettem -, de ha nincs véleményed azt is tudomásul veszem.

Nos, most ezek után megint csak azt fogod írni, hogy nem tudsz rajtam eligazodni. Pedig oly' könnyű, ha egy kicsit többet figyelnél a mondanivalómra melyeket gondolatokká formálok!

Nincs harag, tudod, írtam már, hogy én nem ismerem ezt a szép magyar szavunkat!

Továbbra is CSÍPLEK!

Puszi!>:D<

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

János..rendben...átteszem feketére....kiváncsi vagyok az eredményre én is.....



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Kedves Évi !

Lehet, hogy kizársz, mint egy lyukas agyút, az alábbi kiesett nekem a lyukon: :H

'Úgy egyébként mi a véleményed a versemről? Természetesen csak akkor válaszolj,
ha előtte megfejted a ravasz tizenkét pontos kérdést! Hangszóró jár érte,'

Hogy érted ezt ? Jóvan-na, mint egy kisgyereknek, miről van szó ? :(

Pusszantalak-ha még elfogadod :)

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Jánoskám! 

Persze, hogy szóba állok Veled, ne csináld már, hát hogyne! Az idézett mondatot a "hangszóróról" hülyeséből írtam. Láttam egy kabarét - már nagyon régen - amikor még tudod azok a játékok voltak a menők -főleg a rádióban -, hogy meg kellett fejteni a kérdéseket és "hangszóró volt érte a jutalom". No ezt a témát parodizálták és ez csak úgy "beugrott", hülyeségből kérdeztem, hogy "egyébként mi a véleményed a versemről", mert mindenről beszéltetek Imrével - főleg a szivárvány összes szineiről - csak a versről nem. Nem baj, ne is törődj vele és ne is pityeregjél - látom a szmájlin -csak nekem van az a rossz tulajdonságom, hogy ha valami nem tetszik, kinyilvánítom. De remélem, hogy nem tettem sértőn, mert ha igen, akkor inkább ezerszer bocsánatot kérek, nem akartalak megsérteni, hidd el, távol áll tőlem még a gondolata is, hogy én bárkit megsértsek. Téged pedig főleg nem, hiszen "csípjük egymást". Amíg Te velem norma vagy, nem bántasz, addig én sem! Már pedig nem bántottál, csak én elmondtam a véleményemet.

"Lehet, hogy kizársz", honnan zárlak ki János? Ez nálam nem így működik. Akit én megkedvelek - ezért, azért, akármiért, tökmindegy - Ő ott marad a szívemben,nagyon nagy "bűnt" kell elkövetnie ellenem, hogy kizárás legyen a vége.

Nyugod meg, Te még "itt vagy", mint ahogy még egy páran.

Pusszantalak!:*

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Imre !

Ki van a képen ?

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

Egri János..sportriporter többek között.....aki azt a vetélkedőt "feltalálta" és vezette a TV-ben....70 éves már...akkor harminc körül volt.....régi dolgok ezek....Mosoly



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Úgy látszik én vagyok az Öreg-Sam...nem ismertem meg !

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Drága Imre!

Nagyon szépen köszönöm, erről "beszéltem". Te jó ég, milyen régen volt ez a kabaré!

Köszi az élményt!

Szeretettel és barátsággal: Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

No és ezután a kabaré után, szállóigévé vált nálunk a katonák között, hogyha valaki egyből nem értette a lényeget, akkor mondtuk neki, hogy elmagyarázzuk még egyszer, de annak az a feltétele, hogy meg kell fejtenie a tizenkét pontos ravasz kérdéseket és hangszóró lesz a jutalom. No persze, ez csak ökörködés volt

Remélem, hogy kielégítő volt a válaszom!

Szia!

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Kedves Évi, úgy látszik, néha elhúzunk egymás mellett,
mint a Belgrádba tartó és a Bécsbe tartó gyosvonat...
Ránézünk a másik sinen robogóra, de mit látunk : szinte semmit,
csak azt, ott  is utasok vannak-olyanok mint mi...

Hülyeségeket írtam ?-van ilyen...node... jó, fátylat rá !

Pusszantalak

 

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

János...erről valami eszembe jutott....ha olvastad, akkor tudod miről beszélek:

  •  Paddington 16,50 (4.50 from Paddington, 1957)  Agatha Christie

 



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Kedves János!

De gondolom, hogy meghallgattad Imre klipjét Egri Jánost parodizálta Gálvölgyi - nagyon jól - akkor is halálra röhögtem magam -, most ismételten.

De most már ugye érted, hogy Belgrád és Bécs között valahol találkozunk!

Puszi. Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Legújabb irodalmak

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Irodalom Telekes Béla: Viszontlátás / Wiedersehen toni 2024/03/28 - 09:43 2024/03/28 - 09:43
Irodalom Rigó Tibor: Egyre kevesebb / Immer weniger toni 2024/03/27 - 08:30 2024/03/27 - 08:30
Irodalom Bertolt Brecht: Der Abgerissen Strick / Az elszakadt kötél toni 2024/03/26 - 08:07 2024/03/26 - 08:07
Irodalom Mucsi Antal-Tóni: Egy hópehely toni 2024/03/25 - 21:18 2024/03/25 - 21:18
Irodalom Torkos László: Kerülöm az embereket / Ich übersehe die Menschheit toni 2024/03/25 - 08:37 2024/03/25 - 08:37
Irodalom Szüry Dénes Tavasz volt akkor / Es war Frühling damals toni 2024/03/24 - 10:01 2024/03/24 - 10:01
Irodalom Kozma Andor: Éji dal / Nachtlied toni 2024/03/23 - 09:02 2024/03/23 - 09:02
Irodalom Gyulai Pál: Hölgyeinkhez / An unsere Damen toni 2024/03/22 - 08:33 2024/03/22 - 08:33
Irodalom Ifj. Téglás Gábor Carmen lugubre / Carmen lugubre toni 2024/03/21 - 10:16 2024/03/21 - 10:16
Irodalom Mucsi Antal: …és egy könnycsepp… / …und eine Träne… toni 2024/03/20 - 08:51 2024/03/20 - 08:51
Irodalom Jakab Ödön: A magvető / Der Seemann toni 2024/03/19 - 08:53 2024/03/19 - 08:53
Irodalom Arany János A tetétleni halmon / Auf dem Hügel von Tetétlen toni 2024/03/18 - 08:22 2024/03/18 - 08:22
Irodalom Lampérth Géza: Torinóban / In Turin toni 2024/03/17 - 10:06 2024/03/17 - 10:06
Irodalom Lampérth Géza Új sírok / Neue Gräber toni 2024/03/16 - 08:31 2024/03/16 - 08:31
Irodalom Krüzselyi Erzsike: Az a csillag / Dieser Stern toni 2024/03/15 - 10:20 2024/03/15 - 10:20

Legújabb hangzóanyagok

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Audió Tompos Lilla: Karácsony ambrusa 2019/12/23 - 21:34 2019/12/23 - 21:34
Audió Kék mezőben Góth László 2019/12/14 - 05:58 2019/12/14 - 05:58
Audió Szabó Melinda: Októberi látomás ambrusa 2019/10/12 - 19:26 2019/10/12 - 19:26
Audió Kelvin: Angyalka ambrusa 2019/01/15 - 22:18 2019/01/15 - 22:18
Audió Visszatekintő: Karácsony Pécsett 1918-ban ambrusa 2019/01/02 - 12:54 2019/01/02 - 12:54

Legújabb fórumtémák

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Fórumtéma Megszűnt pályázat Markovics Anita 2019/12/31 - 13:41 2019/12/31 - 13:41
Fórumtéma Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző prayer 2 2016/11/28 - 12:48 2018/03/31 - 00:43
Fórumtéma 2017. AKÍK Művészeti Pályázat prayer 2016/12/28 - 19:03 2016/12/28 - 19:03
Fórumtéma 2016 évi rendezvények capek 17 2016/01/14 - 11:27 2016/08/07 - 16:47
Fórumtéma CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva prayer 14 2016/04/17 - 18:06 2016/07/17 - 12:32
Fórumtéma CINKE klub Gyöngyivel prayer 20 2015/04/17 - 21:42 2016/07/09 - 14:15
Fórumtéma Cinke színdarab Emeraude 1 2016/04/25 - 09:38 2016/04/27 - 08:51
Fórumtéma Szent Márton évforduló pályázat prayer 5 2014/09/28 - 09:49 2016/03/01 - 22:47
Fórumtéma Ötletek, és a megvalósítás. prayer 164 2010/02/05 - 20:51 2016/02/02 - 14:28
Fórumtéma Aktuális pályázatok zsuska 177 2013/02/06 - 11:01 2016/01/26 - 12:16

Legújabb rendezvények

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Rendezvény Tavaszi Varázs Fesztivál capek 2019/03/29 - 11:00 2019/04/12 - 12:06
Rendezvény Húsvéti nyusziles az Origó-Házban capek 2019/04/18 - 12:00 2019/04/12 - 12:02
Rendezvény Vidám farsang capek 2019/02/28 - 16:00 2019/03/14 - 12:11
Rendezvény CINKÉK a nagyvilágban - Lélekmorzsák capek 2019/02/22 - 17:00 2019/03/14 - 11:54
Rendezvény Versek Istenről, Hazáról, Szerelemről... capek 2019/01/24 - 16:00 2019/01/16 - 21:40