Kinek

toni képe

Kinek

Kinek akarunk mi az életben,
mindig imponálni?
Kinek akarjuk megmutatni,
hogy minket érdemes szeretni?
Kinek szeretnénk mi mindig,
a legszebb virágot leszedni?
De, sokszor az a valaki,
minket észre sem akar venni.

Ki az, akinek egy szava,
többet ér mint a legszebben dicsérő oklevél?
Ki az, aki ha nekünk egy szót szól,
szaladunk mint egy alázatos rabszolga?
Ki az, kinek egy kis mosolya,
nekünk a világon a legtöbbet ér?
De mégis, néha azt érezteti velünk,
mintha az ő számára, meg sem születtünk volna.

Szeretni valakit
az a sorsnak egy hatalmas jutalma,
nagyobb csak az lehet
ha ő is minket viszont szeret,
az ember életében
a legerősebb hatalom a szerelem hatalma,
ha mi hiszünk benne
meg tudjuk mozdítani a legmagasabb hegyet.

Ma már nem kérdezem
kinek adtam oda az énemet,
ma már nem kérdezem
kiért volna érdemes még száz évig is élni,
ma már azt sem kérdezem
ki az akiért képes volnék még ma is mindent megtenni,
a válasz oly egyszerű,
hisz már ötvenhét éve, mi ketten együtt élünk.

Mucsi Antal-Tóni   2018 április 11

 

zsuska
Offline
Csatlakozott: 2010/09/12

Szép, együtt töltött éveket kívánok még nektek!

zsuska

Nem minden szó mondható ki. Az egyik magunk miatt, a másik kíméletből... s ha mégis megteszem?

toni képe
toni
Offline
Csatlakozott: 2010/04/13

Köszönöm Zsuska,

az olvasást és a hozzászólást

Üdv.: Tóni

 

 

prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Kedves toni!

Versedhez, verseidhez, munkásságodhoz gratulálok!

Mégis, arra kérlek, olvasd el a portálszabályzatunkat, mert azt hiszem elkerülte a figyelmed a feltöltéssel kapcsolatos rész.
Nagyon örülünk neked, és jólesik, hogy élő adásainkat, kiállításainkat is nyomon követed, mégis arra kérlek, egyszerre csak három alkotást publikálj a főtáblán. Ahogy egy lefut, máris kiegészítheted azt háromra.

http://cinke.origo-haz.hu/node/9658

Megértésed köszönöm!

Bartalovics Zoltán (prayer)
művészeti vezető

prayer

toni képe
toni
Offline
Csatlakozott: 2010/04/13

Kedves Zoli!

Nem tudtam erről az új rendeletről és én betartottam a régit, ahol szabad volt naponta feltenni egy-egy verset. Ezt az új rendeletet is természetesen be fogom tartani, de az még nem jelenti azt, hogy helyeslem is. Szerintem ez a rendelet az oldalt még unalmassabbá fogja tenni, ha hetekig nem fog  megjelenni új vers. Valamikor ez másképp volt, de ha most megnézzük, a főoldalon 15 mű van fenn. Öt külünböző alkotótól, és annak ellenére, hogy egy-egy alkotótól több vers is van fenn a megengedettnél, mégis a első feltevés majdnem egy hónappal ezelőtt lett feltéve. Ha levesszük a háromon felüli feltevéseket, akkor még ma fenn lenne egy másfél hónappal ezelőtti feltett vers. Hozzászólásokat sem ír már senki, Zsuskán kivül, és így az oldal naponta elveszti az atrakcióját ( ami már régen nem az ami volt).

Ez az én szerény véleményem.

Üdv.: Tóni

prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Így van, kedves Tóni, szinte mindenben igazad van. Csak egyben nincs, méghozzá a szabályzatban. Ugyanis, ez a szabály a CINKE program megalakulása óta van így, és ezt még Desert_Rose moderátorunk fogalmazta meg, aki azóta sajnos kilépett az irodalmi berkekből családalapítás miatt.
Szeretnénk visszanyerni a korai aktivitást és szépséget, ezért kértelek meg téged, és Nagy Vendelt a szabályzat betartására, hogy jusson hely és idő más alkotóknak is, akiket megpróbálunk visszacsábítani, vagy új tagoknak ajánljuk magunkat.
...És persze a mások műveihez való hozzászólás nagyon hiányzik minden alkotónak, hiszen tudod, miről beszélek.
Köszönöm a megértésed!

prayer

toni képe
toni
Offline
Csatlakozott: 2010/04/13

Kedves Zoli!

Milyen jó. hogy mindkettőnknek igaza van, de ha már itt tartunk, akkor azt is be kell ismerni, hogy volt idő, amikor a főoldalom piros bettükkel kértétek a tagokat, hogy naponta csak egy művet tegyenek fel. No de ma már mindegy, a kérdés az, hogy ez a megoldás még ma helyes-e vagy nem. A többi irodalmi oldalak, úgy látszik belátták, hogy a legjobb módszer, a napi egyszer korlátozás, mert ezt tesz az oldalt naponta változatossá.

Nekem az FB a szerencsém, ahol naponta az enyémre és több oldalra is feltehetek verseket és ahol naponta többszáz olvasóm is van. Köszönöm az írásodat és

üdv Tóni.. 

prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Igen, a Facebook komoly kihívás minden irodalmi és művészeti portálnak, mert az ottani pörgést egyetlen más portál sem tudja produkálni.
zsuskával ketten maradtunk moderátorok. Megpróbáljuk ismét változatossá tenni ezt a felületünket is, és ez egyik napról a másikra nem fog menni. Sajnos, tönkretenni valamit sokkal egyszerűbb és gyorsabb is, mint valamit létrehozni.
Erre szokták azt mondani, hogy:
"Csak az romboljon, aki építeni is tud"

prayer

toni képe
toni
Offline
Csatlakozott: 2010/04/13

Kedves Zoli!

Minden építkező, egy idegen portán csak akkor tud építeni, ha a porta tulajdonosa vagy megbízást, vagy engedélyt ad arra. Én az első lépéseimet az irodalomban a Napvilágon és a Cinkén tettem, és mindkettő segítségével értem el ide, ahol ma vagyok. Az akkori fogadásomhoz híven, (ameddig egy tag is az oldalon olvas, felteszem a verseimet, érdek nélkül arra, hogy ír e rá valaki vagy nem.) Ezt a mai napig be is tartottam, a Napvilágon pár tíz olvasóval, egy-egy versnél, a Cinkén pedig pár száz olvasóval egy-egy versnél. A hozzászólások mindkettőnél legtöbbször a nullán maradt. Föltéve azonban, itt a Cinkén reméltem, és remélem is, hogy az a párszáz olvasóm közül, több is, más versét is elolvasta nem csak az enyémet, és ezért szakadatlanul továbbra is midig feltettem. Sajnálatomra  a Cinkén ennek ezek szerint vége, és megvárom azt, mint az előírások megszabják, hogy csak akkor teszek fel egy új verset, amikor csak két versem lesz fenn. 

Üdv.: Tóni

 

Pócsa Józsefné képe
Pócsa Józsefné
Offline
Csatlakozott: 2017/07/03

Kedves Mindenki !

Én megpróbáltam hozzászólni a művekhez többször is, de sajnos hozzám Zsuskán és Zoltánon kívül nem jöttek vissza, pedig nekem is jólesett volna úgy ahogy Zoltán is kifejtette. Toni, én másik oldalon is hozzád szóltam, de Te egyetlen egyszer sem jöttél vissza. Igazán sajnálom, ezért nincs nekem sem kedvem visszajönni.
További jó alkotást! 
Üdvözlettel. szinci.

toni képe
toni
Offline
Csatlakozott: 2010/04/13

Kedves Szinci, nem kibeszélni, sem nem menteni akarom magam, de mind azt, amit itt az rodalmi oldalakon átéltem, azt leírni, nagyon is hosszú volna. Úgy itt a Cinkén, A napvilágon, A Napkorongon, hogy ne is soroljam tovább. 2013-ban irtam, és feltettem egy verset, s azóta már megsem szoktam nézni, ír e valaki rá, vagy nem. 99 % -ra a hozzászólás úgyis nulla, és azóta csak azt nézem meg, van-e olyan, aki olvassa. Ugyanis amikor elkezdtem írni, 2008-ban megfogadtam, hogy ameddig egyetlen egy valaki elolvassa a feltett versemet, addig írni is fogok, Ez a fogadásom ösztönöz még ma is arra, hogy annak ellenér, hogy úgyszólván senki sem olvas, mégis tegyek fel verseket.

A 2013-ban feltett versem:

Egy fogatlan kutya

Most az ősz kezdetén
sokszor azt gondolom,
nem kell már rágódnom
a régi csontokon.

Varárnap reggelén
emlékek gyötörtek,
öt éve, hogy írtam
az első versemet.

Azt gondoltam akkor
valami jót teszek,
írtam mindenkinek
úgy mint egy kisgyerek.

Voltam az oldalon
a legolvasottabb,
sajnos már sokszor, a
legjobban hajszoltabb.

Hívtak a magyar nyelv
kifordítójának,
és az oldal legjobb
hozzászólójának.

Írtam fűnek-fának
ha tettszett, ha nem is,
volt olyan is, kinek
én voltam a pestis.

Idős kutya lettem
a fogam kihullott,
néha még ugatok
de már nem harapok.

Ma egy kutyának jobb,
el szabad altatni,
de egy embernek kell
halálig szenvedni.

Az okos addig él
ameddig ő akar,
buta pedig addig
ameddig meg nem hal.

Mucsi Antal-Tóni  2013 Szeptember 7.

üdv Tóni...


 

prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Kedves Szinci!

A CINKE program megalakulásakor nyugodtan mondhatom, hogy mindenki, mindenkit elolvasott és véleményezett. Annyira pörgött az oldal, és a pécsi programok, hogy szerte az országba meghívtak bennünket szerepelni verseinkkel, képzőművészeti kiállításainkkal. Aztán néhány regisztrált tag nagyon gyorsan lerombolta az egészet azzal, amilyen stílusban, arctalanul, obszcén módon viselkedett és másokat alázott. Persze, érdemleges dologra nem voltak hajlandók, csak élvezték, hogy nick név alatt kalózkodhatnak. Ebből a lerombolt állapotunkból még nem sikerült felállnunk, de ez a mindenkori tagokon múlik, hogy mennyire figyelik egymás munkásságát. Remélem, akik csalódtak korábban azokban, akiket közben kizártam, vissztérnek a műveikkel, és a jobbító szándékukkal.
A legtöbben még munkaképesek vagyunk, de aki nyugdíjas, ő sem ér rá minden pillanatban itt ülni és olvasni - véleményezni. De ha néhány százalékban odafigyelünk egymásra, mindenkinek jut olvasó, és hozzászóló.

prayer

hori képe
hori
Offline
Csatlakozott: 2008/07/12
Végigolvastam a hozzászólásokat. Én így látom: 1.) Nem lehet elárasztani egy irodalmi oldalt a saját művekkel, mert a többiek, akik kevesebbet alkotnak, teljesen elvesznek. És ezek el is pártolnak az oldaltól, ha azt látják, hogy valaki, nap mint nap "lenyomja" őket. Ezért volt ezen az oldalon is bevezetve egy Főoldal/3 alkotás limit (megjegyzem, még ez is engedékeny), ahogy más helyeken is van ilyen. Itt eddig ezt nem vették annyira szigorúan, szerintem helytelenül. 2. ) Ha a Napkorong meg a többiek engedik az elárasztási módszert, amivel tulajdonképp ki lehet sajátítani az egész oldalt, akkor bizony ezt ott kell megtenni, ahol szabad. Mosoly 3.) Tök mindegy, hány ember nyit rá a műre, ha nem szól hozzá, ugyanis rányit, beleolvas, megdöbben, hogy már megint érdektelen, és keres mást. Csak a hozzászólás ér valamit, és csakis akkor, ha érződik, hogy elolvasták (és persze meg is értették). Minden más önbecsapás. ---- Igazságod is van, ezt beismerem, mert úgy tűnik, mostanság kevés az alkotó, aki feltölt valamit ide. Na de ha elárasztod az oldalt, az mit segít?? ---- Valójában az lenne jó, ha többen töltenének fel, többen szólnának hozzá (érdemlegesen). Magam részéről csak annyit tehetek, hogy ha van valamim, azt hozom. A "marketing" már nem az erősségem.

- hori -

prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Kezdetnek nem rossz, köszönjük! Mosoly

prayer

toni képe
toni
Offline
Csatlakozott: 2010/04/13

Köszönöm Hori,

hogy fáradságot vettél, az oldal végigolvasására. Az 1  ponthoz nekem más a véleményem. Nem hiszem, hogy valaki is érdelődéssel néz be egy oldalra, ahol hetekig mindennap ugyanazt találja. A 3 ponthoz pedig,  ugyanúgy azt sem hiszem, hogy ha valaki többször is belenéz egy oldalra ahol mindig csak "megdöbben, hogy már megint érdektelen" talál, és mégis nap-nap nap után többször is visszajönne. És azt is tudjuk, hogy egy dicsérő hozzászólás naponta, sokkal károsabb, mint semmi kritika.

...üdv Tóni...

hori képe
hori
Offline
Csatlakozott: 2008/07/12
Mosoly Értem az álláspontodat, de ha ennél is maradsz, akkor kisajátítod az oldalt, mert termékenyebb alkotó vagy, mint a többiek. Valójában ez meddő vita (bár én csak elmondtam az álláspontomat), mert úgyis a szabályzat dönt.

- hori -

Judit képe
Judit
Offline
Csatlakozott: 2008/07/21

Teljesen egyetértek Horival és Zolival. Az oldal szabályzata amúgy is kimondja, hogy 3 alkotásnál több egyszerre nem jelenhet meg a főoldalon egy alkotótól. Az a személyes és teljesen őszinte véleményem, hogy évekig olvastalak Tóni,de legtöbbször csak dömpingben érkező gondolatokat olvasok, és sajnos a minőségi javulást nem tapasztalom. A verstant kellene tanulmányozni, klasszikusokat olvasni, az segítene a fejlődésben, mielőtt feltesszük a verseket nap, mint nap! Én úgy vélem, verseiden keresztül, hogy hazaszerető, családcentrikus és jó erkölcsi értékrendekkel bíró ember vagy Tóni, és nagyszerű, hogy ilyen messze is ápolod az anyanyelvet. De a kevesebb néha több! Ízlelgesd a verset, mielőtt felteszed, javítgasd, futtasd le a helyesírás ellenőrzőt, és figyelj oda a szóismétlésekre. Emberileg megkedveltelek verseiden keresztül, ezért írtam le a véleményem. Vannak jó írásaid is, ezért érdemes lenne több időt ráfordítani, és kevesebb, de minőségben magasabb színvonalú alkotások születhetnének! Remélem, soraimból kitűnik, hogy jobbító széndék, és építő a kritika! És figyeljünk oda egymásra, tiszteljük meg azzal a másikat, hogy véleményt mondunk. De ezt ilyen mértékű folyamban lehetetlen, hiszen a CINKE az utóbbi időben 3  ember dömpingszerű irományaival volt tele, s akkor inkább a klasszkusoknál maradtam ebben a kevés időmben, amivel bírok. Írtam mindezt a CINKE oldal érdekében is, hogy több minőségi alkotás kerüljön fel ide, hiszen ez egy IRODALMI portál! Kívánok jó egészséget és továbbra is alkotókedvet kedves Tóni Mosoly

Szeretettel: Judit

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Antoine de Saint Exupéry

toni képe
toni
Offline
Csatlakozott: 2010/04/13

Kedves Judit!

Köszönöm, hogy abból a kevés idődből is valamennyit szakították rám. Megírtam az elején, nem vagyok semmilyen oklevéllel rendelkező költő, sőt őszintén megmondva, valójában még költő sem. Csak egy kis firkász vagyok.  Azoknak írok, akiknem az emberi érzések fontosabbak mint az irodalmi képzettség, és megelégszenek az én alacsony színvonalú verseimmel is. Nem a zsűriknek, hanem azoknak írok, akik a vers olvasásánál nem csak a hibákat keresik a versben, hanem megelégszenek egy egyszerű ember élettapasztalatainak kissé laza, érthető leírásával. Itt is mint már többször megismétlem Móra Ferenc idézetét: " Nem vagyok nagy regiszterű orgona, kolompszó vagyok a magyar mezők felett, de fáradt emberek ezt is szeretik hallani néha. Nem vagyok csillag csak rőzsetűz, de az, amíg ég, meleget tud adni az egyszerű embereknek." Megígérem, nem fogom továbbra is az alacsony színvonalú verseimmel, rontani A CINKE irodalmi oldal színvonalát...

Üdv.: Tóni

Judit képe
Judit
Offline
Csatlakozott: 2008/07/21

Félreértettél kedves Tóni. Én nem kerestem a hibákat, de lehetetlen nem észrevenni őket. Mint fentebb írtam, nem hiszem, hogy valaki csak jó verseket ír, még a klasszikusok sem. Én arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ízlelgessük, javítgassuk a verseket, mielőtt feltesszük, mert nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Sajnálom, ha megbántódtál ;( Semmiképpen sem ez volt a célom, hanem irodalmi portálhoz méltóbb alkotások létrejötte mindannyiunktól! A lelked mélységeit pedig mindig is dícsértem, sosem vontam kétségbe. A Móra-idézettel egyetértek, de olvasd csak újra meg újra, milyen szép magyarságú a nyelvezete? Erre próbáltam utalni...

Szeretettel: Judit

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Antoine de Saint Exupéry

Legújabb irodalmak

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Irodalom A hibáid lásd be, vagy kérdezz toni 2018/05/25 - 21:50 2018/05/25 - 21:50
Irodalom Hajnali vers Góth László 1 2018/05/21 - 01:57 2018/05/22 - 23:24
Irodalom Bőszen hömpölyög Dyona 3 2018/05/10 - 18:28 2018/05/22 - 20:16
Irodalom vágyódó Krisztina 6 2009/03/11 - 12:20 2018/05/22 - 20:11
Irodalom Sóhajom szállong Dyona 6 2017/12/15 - 21:48 2018/05/17 - 20:43
Irodalom Törő Zsóka: Hulló levél / Fallendes Blatt toni 4 2018/04/10 - 10:25 2018/05/15 - 10:06
Irodalom Fakó-kék szerenád Góth László 1 2017/10/17 - 06:52 2018/05/14 - 20:39
Irodalom Örökség (női hangra) Góth László 2 2017/10/22 - 03:41 2018/05/14 - 20:12
Irodalom Ki tudja toni 4 2018/03/23 - 18:29 2018/05/11 - 09:29
Irodalom Angyali dallam leng Dyona 4 2018/04/29 - 17:09 2018/05/10 - 18:24
Irodalom Gáztűzhely Góth László 5 2017/06/17 - 01:45 2018/05/09 - 22:10
Irodalom Kinek toni 18 2018/04/11 - 11:45 2018/05/09 - 21:54
Irodalom Fűtty-madár tamiska 6 2018/04/27 - 08:12 2018/05/09 - 21:42
Irodalom Akácok zsuska 3 2018/05/03 - 21:11 2018/05/09 - 21:33
Irodalom Anyák napjára zsuska 2 2018/05/05 - 21:47 2018/05/09 - 21:31

Legújabb hangzóanyagok

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Audió Andy Baron: Hősparádé (Abszurd humorú jelenet) ambrusa 1 2018/02/17 - 17:08 2018/05/09 - 22:59
Audió Andy Baron: Képzelje el! ambrusa 1 2018/04/03 - 18:15 2018/05/09 - 22:38
Audió Andy Baron: A szék, akit Lajosnak hívtak ambrusa 1 2018/04/03 - 18:19 2018/04/24 - 09:12
Audió Tárnok Mihály - Az élet szerelmese prayer 9 2014/12/28 - 19:04 2018/03/23 - 17:07
Audió Andy Baron: Sziúk ambrusa 2018/02/16 - 23:00 2018/02/16 - 23:00

Legújabb fórumtémák

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Fórumtéma Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző prayer 2 2016/11/28 - 12:48 2018/03/31 - 00:43
Fórumtéma 2017. AKÍK Művészeti Pályázat prayer 2016/12/28 - 19:03 2016/12/28 - 19:03
Fórumtéma 2016 évi rendezvények capek 17 2016/01/14 - 11:27 2016/08/07 - 16:47
Fórumtéma CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva prayer 14 2016/04/17 - 18:06 2016/07/17 - 12:32
Fórumtéma CINKE klub Gyöngyivel prayer 20 2015/04/17 - 21:42 2016/07/09 - 14:15
Fórumtéma Cinke színdarab Emeraude 1 2016/04/25 - 09:38 2016/04/27 - 08:51
Fórumtéma Szent Márton évforduló pályázat prayer 5 2014/09/28 - 09:49 2016/03/01 - 22:47
Fórumtéma Ötletek, és a megvalósítás. prayer 164 2010/02/05 - 20:51 2016/02/02 - 14:28
Fórumtéma Aktuális pályázatok zsuska 177 2013/02/06 - 11:01 2016/01/26 - 12:16
Fórumtéma Meghívó Balázsné Gyöngyi 2016/01/07 - 18:39 2016/01/07 - 18:39

Legújabb rendezvények

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Rendezvény CIVIL Piknik capek 2018/05/23 - 18:40 2018/05/21 - 07:26
Rendezvény "Színvilág" Pandur Mária kiállítás megnyitója capek 2018/05/04 - 17:00 2018/04/26 - 21:44
Rendezvény Húsvétváró Civil Nap capek 2018/03/29 - 10:00 2018/03/26 - 17:29
Rendezvény Sándor, József, Benedek napi tavaszvárás capek 2018/03/23 - 17:00 2018/03/18 - 21:10
Rendezvény Civil Hétvége capek 2018/03/09 - 17:00 2018/03/09 - 10:45