Új regisztráció esetén igazold magad itt ahhoz, hogy jelentkezésed elfogadhassuk: bartalovicszoltan@gmail.com
vagy ezen a telefonon:
+36205155301
Főzzünk valami jót !
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
Én sokszor vagyok úgy, hogy nagyon szeretnék főzni valami különlegeset, de nincs ötletem, hogy éppen mit.
Ebben a fórumban könnyen elkészíthető és bevált recepteket fogunk gyűjteni, olyanokat, amelyet Ti magatok is próbáltatok már.
Saját készítésű ételek receptjeit és fotóit várom!
A tányér szélén lévő maszatolástól tessék eltekinteni!
Kicsit elkésve, - ígéretemhez képest - de ünnepi viszonylatban még időben, íme a kedvenc torta receptem....
Milka torta
A tészta 8 tojásos sima piskóta én speciel 6 tojásos vizes piskótával készítem, nekem ez jött be leginkább.
A krém, és ez a lényeg!
2 zacskós habtejszín, 2 milka tejcsoki, 1 bármilyen étcsoki (100 gr-os) és három habfixáló.
Elkezded verni a tejszínt, majd félúton hozzákevered a habfixálókat. Felvered jó habosra.
Eközben megolvasztod gőz fölött a három tábla csokit, és beleöntöd a tejszínhabba.
Ekkor már ne géppel keverd, csak óvatosan keverőkanállal, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy vajat köpülsz belőle..
Miután óvatosan összekeverted, beteszed a hűtőbe és ha már megdermedt, akkor betöltöd a piskótalapok közé, és megkened vele kívülről is a tortát.
Biztos a siker!!!
Vizes piskóta
Hozzávalók:
6 tojássárgája
30 dkg cukor
10 evőkanál víz
25 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán beleadagoljuk a vizet, majd a szódabikarbónás, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is.
Nagyon szépen köszönöm Dóra.
Tutira ki fogom próbálni!
Igazán nincs mit, de itt van még egy, hátha kedvet kapsz!
Citromtorta
Hozzávalók:
(16 szelethez)
a zseléhez:
5 dkg zselatinpor,
5 dl víz,
8 citrom + fél citrom leve,
2 evőkanál cukor.
a tésztához:
6 tojás,
2 tojássárgája,
13 dkg cukor,
1 citrom,
14 dkg finomliszt.
a krémhez:
4 dl tej,
2 csomag (8 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való),
1 citrom,
4 tojássárgája,
20 dkg cukor,
35 dkg vaj.
Elkészítés:
Egy 23 centi átmérőjű rozsdamentes habüstöt (vagy más félgömb alakú formát) kikészítünk. A zseléhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk, hogy kissé megduzzadjon. Ezalatt a citromokat meghámozzuk úgy, hogy a belső fehér héjuk se maradjon rajtuk (takarékos megoldás, ha előzőleg a héjukat lereszeljük, és cukorban eltesszük vagy lefagyasztjuk). Utána a citromot fél centi vastagon fölszeleteljük. A zselatint addig melegítjük, míg a vízben föloldódik. A citromlével meg a cukorral ízesítjük. Amíg kissé kihűl, összeszedjük minden rutinunkat és türelmünket, ezekre nagy szükség lesz. Azt a néhány percet kell megvárni, amikor a zselé már "húz", de még nem dermedt meg. Ekkor ecsettel a habüst aljára kenünk belőle, citromkarikát teszünk rá, és így építkezünk körbe-körbe fölfelé, míg az egész formát kibéleljük. Előfordulhat, hogy a zselét meg kell melegíteni, és az sem baj, ha marad belőle néhány evőkanállal az utolsó simításokhoz. Hűtőszekrénybe téve dermesztjük. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, a citrom héját belereszeljük, levét belefacsarjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egybeforgatjuk, közben a lisztet is beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt 23 centi átmérőjű tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl. A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral kikeverjük. Kis lángon, szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük (vigyázni kell, mert könnyen odakap), és a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a krémet. A vajas krém negyedét a citromokkal kibélelt habüst aljára simítjuk. A piskótát lapjában négy részre vágjuk, és az egyiket pont akkorára szúrjuk ki, hogy a formába férjen, majd a krémre kicsit rá is nyomkodjuk. Erre egynegyednyi krém kerül, majd piskóta, amit szintén körbe kell vágni. Erre krém, piskóta, majd újból krém és piskóta kerül. Hűtőszekrényben 3-4 órán át hűljük, majd a formát meleg vízzel telt lábasba állítjuk úgy, hogy a víz a pereméig érjen, majd kiemeljük belőle. Utána a forma tetejére egy kerek tányért borítunk, és az egészet megfordítjuk. Ha szerencsénk van, a citromtorta azonnal a tányérra csusszan, amennyiben mégsem, akkor néhány másodpercre újra a vízbe tesszük, de vigyázzunk, nehogy a zselé túlmelegedjen, mert leolvad róla. Ha a bevonat valahol megsérülne, kijavítjuk a megmaradt zselével. Hűtőben megvárjuk, míg megköt, végül forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel fölszeleteljük.
Annyit még hozzáteszek: a fotón talán látszik is, hogy fele-fele arányban használtam citromot, és limet. Szerintem nem rontott, inkább javított a végeredményen...

Kókuszos kevert tészta
Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
11 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg margarin
1/2 cs. sütőpor
Elkészítés:
A margarint habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és apránként a réteslisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Egy nagyobb őszgerincsütőt kivajazok, kizsömlemorzsázok, és beleteszem a tésztát. Kb. 25-35 percig aranybarnára sütöm.
Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
500 ml főzőtejszín
só
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
1 ek. liszt
1 ek. margarin
Elkészítés:
A sárgarépát vegetás vízbe feltesszük és puhára főzzük. Egy serpenyőbe 1 ek. margarint teszünk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Ha kész a répa, rátesszük a hagymát és összeturmixoljuk. A főzőtejszínt csomómentesre kerverjük a liszttel, fehérborssal, szerecsendióval és a répához adjuk. Vízzel hígítjuk, amilyen sűrűre szeretnénk. Felforraljuk. Pirított kenyérkockát adunk hozzá.
Sóskakrémleves
Hozzávalók:
kb. 40 dkg friss, leveles sóska
1 l tej
kb. 2 dl víz
só
cukor
6 főtt tojás
3 ek. liszt
1 ek. olaj
Elkészítés
Egy fazékba teszem az olajat, majd megmosom a sóskát, és összedarabolom. Ráteszem az olajra. A színe megváltozik, majd teszek rá kb. 2 dl vizet, hogy az összedarabolt szárak is puhák legyenek. Adok hozzá két csipetnyi sót és hagyom főni. Amikor már a szárdarabkák is szétmennek leveszem és összeturmixolom, majd felengedem tejjel és felforralom. Közben a lisztet csomómentesre keverem a vízzel és hozzáadom a felforrt leveshez. Ha túl sűrűnek ítéljük, akkor adjunk hozzá kevés vizet. A keményre főtt tojásokat összedaraboljuk és beletesszük. Utoljára cukrozzuk ízlés szerint.
Azt gondolom erről, hogy a családi mintáknak, elsősorban az anyának, nagy szerepe van abban, hogy egy nő hogyan áll hozzá a főzéshez. Ha az anyuka nem főz, a lánya sem fog, és így tovább. Viszont fordítva is igaz, az igazi háziasszonyok lányai (olykor a fiai is) megállják a helyüket a konyhában.
Az is igaz, hogy a mai rohanó világban egyre kevesebb a főzésre fordítható idő, és valahogy már nem annyira divat, vagy mindent felülír a diétás étrend iránti igény, amiben már rég nem csak a nők vesznek részt. Ismerek olyan férfiakat, akik ugyanúgy számolgatják a kalóriákat, mint az örökösen fogyókúrázó nők. Esetükben a nyers zöldség, a saláták jelentik a legfőbb élelmiszereket, amihez ugye nem kell főzni tudni.
Ennek ellenére mégsem mondanám, hogy a mai nők nem tudnak, vagy nem akarnak főzni. Akiket a környezetemben ismerek, mindannyian dolgozó, értelmiségi (!) nők, és bizony ki ügyesebben, ki ügyetlenebbül, de mindannyian főznek. Onnan gondolom, hogy elég jellemző a munkahelyi recept-csere. )
Persze kivételek is mindig vannak.
Egy férfi, amikor megnősül, el kell döntenie, hogy neki mi a fontos. Az, hogy egy dekoratív nő mellett éljen, akit mutogatni lehet, vagy maga a szex minősége, esetleg a háziasszonyi teendőkben való jeleskedés mértéke. Szerencsés esetben ez a három együtt van meg egy nőben, de az ritka, és nem minden férfi számára elérhető cél.
(És persze általában a férfiak sem teljesítenek minden női elvárást.)
Nekem az a tapasztalatom, hogy fiatalon a férfiaknak az első két szempont a fontos, és aztán idősebb korban, amikor a szex már kevésbé motiváló, és jó lenne valami finom vacsora, akkor kénytelenek étterembe menni. )))
Ez van, uraim. Ez a Ti választásotok.
Megegyezik a véleményünk. ) Talán csak a "nem akarást" látom kicsit másképp.
Egyik fél sem elégedett soha a másikkal, ezért mindenki viselje a sorsát és a másikat, akit beválasztott. Pszichológiailag érett vagyok, ezért inkább "magasról" mosolygok. És néha hüppögök, a fenti jó kaják láttán. )
Azt szokták mondani, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni... van benne valami. Nem is tudom, mikor ettem ilyen süteményeket...
( Sajnos, egyre kevesebb a sütni-főzni tudó és akaró háziasszony. A feleségek inkább korzózni járnak meg öltözködnek, sminkelnek - a kimerítő munka után ami jár, az jár. A főzéstől és mosogatástól a műköröm is hamarabb leázik. Kész tragédia, havi 3-4 eFt.
De ha alkotni kell a konyhában, a férfit tolják előre.
Megtanultam mindent. És nem csak azt, amit nagyon szeretek. Ha igazán bonyolult, húsból készült kaját kell csinálni, akkor azt nálunk én tudom. Éhen biztosan nem halnék a főzőtudományom hiánya végett. Sajnos, ezzel egyidőben a férfi leértékelődik, mert amit a nő nem szeret csinálni, azt nem is szabad fontossá nyilvánítani. Tehát a főzés értéktelenné válik (és ilyenkor már az előkészületi munkák is ebbe a kategóriába sorolandók, mint a kitalálás és bevásárlás).
A másik probléma, a rengeteg zacskós, porból készíthető ételek. A világ egyik leggazdagabb cége, a Nestlé úgy gondolja, hogy segíteni kell a szegény háziasszonyokon, mert csak meg kell főzni a tésztát, és rá kell önteni a végén a zacskó tartalmát, máris kész a kitűnő ebéd. Na ilyenkor van az, hogy udvariasságból nem szólok semmit. De a zsíros kenyér is többet érne. És ami ilyenkor fokozza a mérgemet, hogy a konyhatündér el is van telve önmagától.
Az a női hozzáállás is dühít, hogy minek főzni, úgyis csak hizlal. Utána meg sok pénzt kell kiadni mindenféle fogyasztási és aerobikos tevékenységekre. A férj majd keres magának valamit, ha enni akar.
Na mindegy, megállapítom, hogy mindketten nagyon ügyesek vagytok. Ez nem volt egy éppen ideillő cikk, de valahogy nekem idekívánkozott. Én az igazi háziasszonyoknak drukkolok.
Kedes hori!
Személy szerint én köszönöm, hogy ezt ide leírtad. Szeretnék válaszolni rá pár mondatban és jobbára magamról beszélek, írok...
13 évesen szakácsszakörre jelentkeztem Gabi barátnőmmel, mert mindketten nagyon szerettünk a konyhában lenni. Mindig is cukrász vagy szakács szerettem volna lenni, de az élet mást hozott...nincs műkörmöm, és az eredeti is rövid, mert takarítás következményeként elkopik, ill. főzök, és nem szeretem a hosszú körmöket....(hozzáteszem, hogy Robi fiam pici lábát karcoltam meg, és akkor levágtam, nos, azóta minikörmöt használok). Nem járok korzózni, mert nem érek rá, amellett én túl egyszerű vagyok, és igencsak méretes, hogy cicababa lehessek, na, és hozzáteszem már öreg is...
Valóban nagyon sokan nem tudnak főzni, illetve nem szeretnek a nyers húshoz vagy zöldségekhez érni. Nagyon sok zacskós termék van, főként burgonyapüré, és bevallom őszintén, hogy ilyenkor nevetek, mert nem hiszem el, hogy egy igencsak egyszerű burgonyapürét ne tudjon bárki is elkészíteni. Az üveges szószok tele vannak tartósítószerrel, de van úgy, hogy néha én is veszek, kedvencem az édes-savanyú mártás, de azt is ki lehet egészíteni.
A sütés-főzés fantázia és kreativitás szüleménye. Mindig azt a legnehezebb kitalálni, hogy mit főzzek, de, ha megvan, irány a bevásárlóközpont...élvezem, ahogy a sorok között jövök-megyek és azt a hozzávalót megveszem, vagy elmegyek a piacra magyar, friss zöldséget, gyümölcsöt venni...
Én vállalom a mondatom: sütni-főzni csak szenvedéllyel lehet, akárcsak szeretkezni...és hozzáteszem, hogy jó szeretkezés után jön meg az étvágy...)))))))
ui.: Lehet nagyon jó diétás ételeket is főzni, jelenleg én is azt teszem, mert nem kötöttem szoros barátságot a mérleggel...most elmentem és főzök egy jó kis sóskalevest Geri fiam legnagyobb örömére...))))))
Igen, én is így látom, de sajnos be kell látni, van, akinek az értékrendjében a főzés-sütés nem szerepel kiemelkedő helyen. Van, aki csak kötelességből főz hébe-hóba. Ínyenc vagyok (és ragadozó), ezt bátran állítom, és szeretek jókat enni. Szerencsére a 183 cm magasságomhoz képest nem vagyok túlsúlyos.
Mert ilyen alkat vagy...sajnos a genetika is befolyásolja az elhízást, és egyéb más gondok, problémák is...hidd el nem szeretem a zsíros ételeket, pl. pörköltek, töltött káposzta, székelykáposzta - ellenben nagyon szeretem az édességet, ami nem csokis, de jöhet a pizza és a kelt tészák is, szóval pont a szénhidrátok...na, de majdcsak lesz belőlem valami...)))))))))
Nagyon vad színe van, de a gyerekeknek biztos bejön! ))
A citromkrém viszont nagyon jó, azt ki fogom próbálni, mert imádom a citromos dolgokat!
...próbáld ki más színnel...pl. málnapiros, narancssárga, kék - az ízén nem változtat semmit, de érdekes lesz...))))) Jó is az a citrom...)))
Citromkrémes zöld süti
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
7 ek. rétszliszt
1/2 cs. sütőpor
6 ek. porcukor
kb. 1-2 ek. ételszínező
3 ek. forró víz
Krémhez:
2 db narancs
1 db citrom
8 ek. liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kevés sütőrum
összesen 7 dl folyadék (citromlé, narancslé, tej)
Babapiskótához:
kd. 1 dl tej
2 ek. sütőrum
2 cs. vaniliáscukor
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd adunk hozzá 3 ek. forró vizet, még habosabra, krémesebbre keverjük, óvatosan tesszük bele az ételszínezéket, majd hozzáadjuk a sütőport, lisztet, csipet sót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a tojásos masszához. Egy kivajazott, kizsömlemorzsázott tepsibe tesszük és tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése:
Egy lábosba tesszük a lisztet, belereszeljük a narancsok héját, a citrom héját, majd hozzáadjuk a levét, de mérőpohár segítségével, mert a maradékot tejjel pótoljuk és összesen 7 dl-nek kell lennie. Csomómentesre keverjük és megfőzzük. Ha szeretnénk, hogy a krém sárgább legyen vagy bármilyen más színű, akkor lehet különféle ételfestéket használni. Ha készen van, hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral, és a sütőrummal habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt masszához, de csak kanalanként, folytonos keverés mellett.
A tésztára teszünk egy adagot a krémből, majd a rumos-tejbe megáztatott babapiskóta kerül rá és utána még egy réteg krém. A tetejét kókuszreszelékkel, vagy színes tortadarával szórjuk meg.
A másik kedvenc:
Zöld süti
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg gríz
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 mandula aroma (zöld színű)
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
10 dkg margarin vagy vaj
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál kakaó
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
1 csipet só
Hozzávalók a csokimázhoz:
20 dkg tortabevonó vagy
10 dkg tortabevonó
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
A margarint felolvasztjuk egy lábosban, és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Mikor többé-kevésbé felolvadt, hozzákeverjük a grízt, és a mandula aromát. Nem főzzük, csak éppen összekeverjük. Levesszük a tűzről, és lefedve 2 óráig állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a kakaót, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot kanalanként adjuk hozzá, és habkártyával elkeverjük. A tésztát közepes méretű kiolajozott tepsiben kisütjük 175 fokon. Mikor letelt a 2 óra, és a tészta kihült, a krémet átkeverjük, és a tésztára kenjük. Tetejére csokimázat teszünk. Máz: a kakaót és a kristálycukrot kikeverjük 3 evőkanál vízzel, felforraljuk, beletesszük a darabokra tört csokoládét. Mikor a csoki megolvadt (lehet nyílt lángon melegíteni), levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat. Ha a vaj megolvadt, ráöntjük a tésztára. Nem lesz teljesen kemény, de fényes, és jól szeletelhető.
Ez finom lehet...))) Tetszik...))))
Nem vagyok édesszájú, de az alábbi a kedvenc lagzis süteményem. Kár, hogy csak keveset szoktak kirakni belőle, így kénytelen vagyok megtanulni a készítését az interneten talált recept alapján:
Töltött barackok
20 dkg lágy vajat, 25 dkg porcukorral elkeverünk. Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet és 8 dkg lisztet, amiben 2 teáskanál sütőport előzőleg elkevertünk.
Ezt a folyékony masszát egy óráig pihentessük a konyhában. (nem hűtőben)
Utána keverjünk hozzá 70 dkg lisztet és kézzel dolgozzuk össze, gyúrjuk tésztává.
Gömbölygessünk kicsi golyókat a tésztából, és sütőpapiros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára. Ezután a sütőből kivéve, még melegen egy késsel vagy kávéskanállal kivájjuk a félgömbök közepét.
A töltelékhez egy fémedényben 20 dkg vajat gőz fölött, 3 egész tojással és 6 dkg cukorral krémmé főzzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbők közepét, rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Színezzük meg kakaóporral. Töltsük meg vele a barackokat és illesszük össze.
A színezéshez a piros és a zöld ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk és ecsettel fessük be a barackok egyik oldalát pirosra először pirosra, majd forgassuk azonnal kristálycukorba. Majd ezután a másik felét pedig zöld színűre és szintén cukorba.
Náhány tipp: a félgömbök kivájását fontos, hogy még melegen végezzük! Ha pár el is törik belőle, nem gond, mert jó lesz a töltelékbe.
Nem száraz, finom omlós! Díszítéshez zöld levélkét, vagy szegfűszeget is használhatunk.
Húúú! Nagyon megnyerő!
Ha unalmasnak találjuk a fehér kókuszreszeléket:
Bármilyen színtű ételfestékkel meg lehet színezni a kókuszreszeléket. Lehet folyékony és por is, csak arra kell vigyázni, hogy keveset adjunki hozzá, illetve befogja a kezet és csak súrolószerrel lehet lemosni.
A sütemény íze nem változik, csak mutatós lesz a külső...)))
Ráchús (családi recept, sehol nem találod)
Hozzávalók
egy olyan tepsi amibe elfér személynként legalább két szelet hús.
személyenként kb két szelet hús ( comb vagy dagadó)
Annyi rizs amennyit a családnak köretnek szoktál készíteni.
kolozsvári szalonna kb 20 dk.
két nagypohár tejföl
naturlecsó kb egy fél literes üveggel
Elkészités :
A húst gyengéden klopfoljuk, sózzuk és kevés forró zsirban (olajban) minkét oldalát megpirítjuk, félre tesszük.
A kolozsvári szalonnát egészen apró kockákra vágjuk és kevés olajon pirítjuk.Beletesszük a leöblített rizst és megfuttatjuk, majd felengedve dupla mennyiségü vizzel sózzuk, felforraljuk és fedő alatt pároljuk.
Ha elkészült a rizs elterítjük a tepsiben. A natúrlecsót a rizsre terítjük úgy, hogy mindenhova jusson paprika, a levét rálocsoljuk.
ráterítjük a hússzeleteket szorosan egymás mellé de legyen annyi hús amennyi beteríti.
Azt a zsírt (olajat) amiben a húst sütöttük a tejföllel kevés pirosarannyal kikeverjük és a felét a húsokon elterítjük.
Kb 180-200 fokos sütőbe tesszük és addig sütjük amig zsemleszínü lessz. kivesszük a sütőből és megforditjuk a hússzeleteket úgy hogy a tejfölös rész alulra kerüljön, majd a tejföl másik felét elterítjük rajta. Vissza a sütőbe és addig sütjük mig zsemleszínü lessz a teteje.
Úgy tálaljuk, hogy a húst körbevágjuk és az alatta lévő rizzsel együtt teszük a tányérra.
Remélem érthető voltam, Jó étvágyat hozzá.
Túrós tészta rétesben
Hozzávalók:
1/2 kg túró
só
porcukor
3 vaniliáscukor
2 db tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 ek gríz
25-30 dkg tészta
1 cs. 6 db-os réteslap
olaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm, majd leszűröm. A túrót összekeverem a cukorral, sóval, tojások sárgájával, vaniliáscukorral, grízzel, majd hozzáadom a tésztát. A tojások fehérjéből kemény habot verek és hozzáadom a tésztához. Utoljára belereszelem a citrom héját. Ha kell még ízesíteni akkor adjunk hozzá sót vagy cukrot.
Egy tepsit kiolajozok. A réteslapokat kétfelé veszem 3-3 db, majd megolajozom, és a szélekbe beleteszem a tésztát. Összetekerem és olajjal megkenem a tetejét. Forró sütőben megsütöm.
(El lehet készíteni sok darálthússal és vöröshagymával, borssal, akkor tejérzékenyek is fogyaszthatják. Ha valaki sósan szeretné fogyasztani, akkor apróra vágott szalonnát meg lehet sütni, és azt tenni a tészta közé.)
Kávés-krémes
Hozzávalók:
5 db tojás
5 ek. porcukor
3 ek. forró víz
5 ek. rétesliszt
1/2 cs. sütőpor
csipetnyi só
1 cs. vaniliáscukor
Kérmhez:
8-9 púpozott ek. liszt
7 dl tej (tejérzékenyeknek szójatej, az édesebb, tehát cukorral vigyázni)
1/2 dl feketekávé
3-4 ek. darált mandula vagy dió
ízlés szerint sütőrum
Babapiskótához:
10-15 dkg babapiskóta
kb. 1 dl kávé
1 ek. cukor
sütőrum
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom és habosra keverem a sárgáját cukorral, vaniliáscukorral, majd hozzáadom a forró vizet és még habosítom, utána a réteslisztet, sütőport. Kemény habot verek a tojásfehérjéből, majd összekeverem a hozzávalókat, de fakanállal, mert a hab összertörik. Előmelegített sütőben kell megsütni. A tepsit vajazzuk és zsömlemorzsázzuk ki.
Krém elkészítése:
A lisztet a tejjel összekeverem, megfőzöm és hagyom kihűlni. A margarint habosra keverem a porcukorral és adok hozzá egy kevés sütőrumot, majd a kihűlt krémhez adom és jól összekeverem. Utoljára beleteszem a darált mandulát vagy diót.
A tésztára teszem a krém felét majd a kávés-rumban megáztatott babapiskótát
és ráteszem a krém másik felét. Keserű kakaóporral megszórom. Egy éjszakán át hűtöm és csak másnap vágom, mert addigra összeérik a sütemény.
Ebből most lecsúszna mind a három.
Zöldséges tészta
Hozzávalók:
30 dkg széles metélt
25 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
1 db tojás
só
bors
olaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm, majd leszűröm. A brokkolit enyhén sós vízben megfőzöm. Ne túl puhára mert szétesik. A hagymát összedarabolom és egy serpenyőben kevés olajon megfuttatom, majd ráteszem a gombát, amit a párolás után megpirítok, közben megsózom és borsozom. Összekeverm a zöldségeket és a tésztát, valamint 1 tojást, hogy összefogja. Ha fokhagymásan szeretjük, akkor tegyünk rá néhány gerezddel, ha a gombát pirítjuk. Egy hőálló tálat kivajazok, kizsömlemorzsázok és beleteszem a tésztát. Tehetünk tejölt és pirospaprikát a tetejére. Ellenben, ha valaki allergiás a tejtermékekre, akkor csak növényi margarindarabokat tegyünk a tészta tetejére, hogy ne száradjon ki.
Örültem, hogy valamivel segíthettem. Egyszerűek és ez a lényeg. )))) Na, meg az, hogy tejmentesen elkészíthetők.))))
Citromos grízhab
Hozzávalók:
1 l víz
12 dkg cukor
1 cs. vaniliáscukor
só
12 dkg gríz
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 mokkáskanál ecet
Díszítéshez:
2 tojásfehérje
5 kanál porcukor
2 mokkáskanál fahéj
1 cs. vaniliáscukor
Elkészítés:
A cukros vízben a grízt megfőzöm, majd amikor kész leveszem a tűzről és ízesítem a sóval, vaniliáscukorral, ecettel, citrom héjával és levével. Robotgéppel vagy turmixban kihabosítom és poharakba teszem. Hagyom hűlni. (ha szeretjük a gyümölcsöket, akkor friss málnát, epret, ribizlit is turmixszolhatunk közé, ellenben, ha tejjel, tejszínnel dolgozunk, akkor a gyümölcs savassága miatt hagyjuk ezt a lépést)
A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a porcukrot, vaniliáscukrot, fahéjat és amikor a grízhab kihűlt ráteszem. Kevés fahéjjal megszórom és a hűtőbe teszem. Kb. 4 óra múlva fogyasztható.
Kifejezetten tej- és laktózérzékenyeknek készült. A képen az látható.
Aki viszont nem allergiás a tejtermékekre, az elkészítheti tejszínnel vagy tejjel is.
Ezért meg már most odavagyok. ) Köszi!
Esterházy rostélyos
Hozzávalók:
4 szelet marharostélyos
2 répa
2 gyökér
őrölt vagy sima babérlevél
só
mustár
0,5 dl fehér, édes fehérbor
őrölt fehérbors
500 gr tejföl
liszt
1 nagyobb fej vöröshagyma
Elkészítés:
Előveszünk egy nagyobb lábost, majd teszünk bele kb. 5 evőkanál olajat és hozzáadjuk az összedarabolt vöröshagymát. Üvegesre pároljuk.
A rostélyost darabjaira szedjük, kicsontoljuk, leszedjük róla a zsírt, majd kiloppfoljuk és sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre míg a hagyma párolódik. Utána a húst forgassuk át a hagymás olajon és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Tegyünk bele ételízesítőt, és babérlevelet, majd hagyjuk puhára főni. Amikor kész, akkorjuk hozzá a csíkokra vágott zöldségeket, fehérbort és főzzük kb. fél órát. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet, mustárt és besűrítjük vele a rostélyost.
Tésztát, nokedlit, rizst adhatunk hozzá.
Aki tej- laktózérzékeny, használhat szójatejet vagy lakózmentes tejfölt, de, ha egyik ízét sem szereti, akkor a következőket tegye:
...amikor a hús kész és retesszük a csíkokra vágott zöldséget, adjunk hozzá szeletelt gombát, főzzük el egy kicsit a levét és úgy is tálalható vagy hosszabb lére engedjük, és kb. 1 ek. liszttel besűrítjük...(mustárt, fehérbort is adhatunk hozzá, még pikánsabb lesz az íze)
Ez is remek, az alternatív ötletek is jók! ))
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
1/2 kg darált sertéshús vagy pulykahús
10 dkg rizs
só
bors
paradicsomlé
1-2-3 ek. liszt
olaj
cukor
só
2 dl tej vagy tejszín
Elkészítés:
A darálthúst összedolgozzuk a sóval, borssal, megmosott rizzsel. Egy lábasban teszünk fel enyén sós vizet és a gombócokat megfőzzük benne. Akkor jó, ha a gombóc közepén a rizs is megfőtt. Miután leszűrtük, tegyük félre és készítsük el a paradicsomszószt.
Egy fazékba tegyük a paradicsomlét és engedjük fel vízzel, amennyi szószt szeretnénk készíteni, majd forraljuk fel. Készítsünk rántást. A felforrósított olajhoz annyi lisztet tegyünk, amennyire szeretnék, hogy a szósz sűrű legyen vagy éppen folyékony, majd a paradicsomlét rántsuk be. Ha nem szeretjük a rántást, akkor habarni is lehet, de akkor vegyük le a tűzről, mert összekapja a habarást, és mindenféleképpen szűrű felett kezdjünk el habarni, hogy a szósz ne legyen csomós.
Amikor kész a szósz tehetünk bele, 2 dl tejet vagy tejszínt, ez elveszi a paradicsom savasságát és akinek ettől az ételtől ég a gyomra bátran fogyaszthatja. Ellenben, aki tej- vagy laktózérzékeny annak el kell tekinteni ezektől a termékektől.
Sült csirkecomb, gombás burgonyával, salátaágyon
Hozzávalók:
4-6 csirkecomb
szárnyas fűszervarázs
kevés só
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál méz
Körethez:
6-8 közepes méretű burgonya
25 dkg csiperke gomba
1 nagyobb fej vöröshagyma
só
őrölt fehérbors
salátalevél
Elkészítés:
A csirkecombokat befűszerezzük, majd sütőzacskóban vagy alufóliával lefedett tepsiben pirosra sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből tegyünk rá reszelt citromhéjat és mézet, majd még kb. 10-15 percig süssük a forró sütőben.
A burgonyát enyén sós vízben héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajat teszünk és a felkockázott hagymát megpároljuk, majd rátesszük a gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Hagyjuk, hogy piruljon meg a gomba is egy kicsit, majd daraboljuk fel kockára a burgonyát és adjuk hozzá.
Tálalásnál a burgonya alá helyezzünk salátalevelet.
Ez nagyon guszta! A mézes megoldás meg kifejezetten tetszik.
Welsh rarebit
Találtam egy jó kis melegszendvics receptet a neten. Az étel hazája Anglia, amely köztudottan nem híres a jóízű ételeiről, ugyanis a fűszert, mint olyat az angolok nem is ismerik, de ez garantáltan ízleni fog mindenkinek.
A név eredete (lehet, hogy csak anekdota): welsh = wales-i, a "rarebit" pedig talán a "rare rabbit"-ből származik, amely szókapcsolatban a "rabbit" nyulat jelent, a "rare" jelentése pedig: félig átsült, pompás, ritka. Mindenki szabadon választhat, melyikre asszociál. De talán a valósághoz a ritka áll a kegközelebb, tekintve, hogy szegény csóró wales-iek asztalán bizony ritka étek volt a nyúl. )
A szendvicsnek természetesen semmi köze a nyúlhoz. A cheddar sajt nem a legolcsóbb, de attól lesz az igazi. Íme egy kiváló recept focimeccset néző férjeknek a (jófajta ír - ha az angolok meg nem sértődnek) sör mellé!!! ))
Hozzávalók:
2 dkg vaj,
1,5 dl sör
30 dkg reszelt cheddar sajt,
1 tojás
1 kávéskanál Worcester mártás vagy mustár
csipetnyi só
leheletnyi pirospaprika
csipetnyi (cayenne) bors
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot, majd rálöttyintjük a sört, belekeverünk egy felvert tojást, majd egy kiskanál jófajta mustárt (akár dijonit), vagy ha van otthon Worcester szósz, akkor azt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (őrölt fekete bors is lehet, nem csak cayenne-i), paprikázzuk. A homogén, sűrű masszát lehűtjük, majd az enyhén megpirított kenyerekre kenjük, és bedobjuk a forró sütőbe.
Ahogy a képen is látszik, akkor igazán jó, ha a sajt egy kicsit odaég a tetején. )
*Cheddar sajt:
"A Cheddar sajt Anglia legkedveltebb sajtja, nevét az angliai Cheddar településről kapta. Tehéntejből készült keménysajt, színe szalmasárga, illetve színezve narancsvörös. Állaga enyhén törékeny, gyakran szinte elolvad az ember szájában. Íze erőteljesen aromás, kissé fanyar, a dióra emlékeztet."
Forrás: Wikipédia
Amilyen jó a külseje, olyan jó is lehet. Nekem nagyon bejön.
Azt mondta Hori, hogy hoz recepteket... Azóta is várom....
Viszont nem mondtam, hogy azonnal. Fejembe vettem valamit, hogy megcsinálom, de még nem került rá sor. Nincs elfelejtve...
Hyppolit a lakájban, Kabos által elhíresült szállóige! ))
)) Igen. De ettől még főzni nem tudok.
))) Honnan tudod? A cukor átveszi az ibolya ízét, zamatát, illatát. De igazad van, le lehet legelni az ibolyát közvetlenül is.
)))
"...Én még a hagymát is hagymával eszem. ...Nem ehetem ibolyával!.."
(Ha tudod, hogy honnan való?)
Kandírozott ibolya
Egy maréknyi ibolyavirágot (szár nélkül) leforrázunk, majd lecsöpögtetjük. 150 g cukrot kevés vízzel felforralunk, a virágfejeket ebben a cukorszirupban 1-2 percig főzzük, majd tűzről levéve addig hagyjuk hűlni, amíg a cukor ki nem kristályosodik. A virágokat ekkor sütőpapírra téve megszárítjuk.
A kandírozott ibolyát desszertként, vagy sütemények, torták díszítéséhez használhatjuk.
Másképpen:
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- porcukor
- ibolyavirágok
A tojásfehérjét éppen csak lazítsuk fel egy villával. Mártsuk bele a teljesen kinyílt virágokat vagy a türelmesebbek egy pici ecsettel is bekenegethetik a szirmokat, majd alaposan hempergessük meg a porcukorban. Meleg helyen vagy a sütőben nagyon alacsony hőfokon (40-50 fok) szárítsuk a virágokat néhány óráig. Légmenetesen lezárva akár 6 hónapig is eláll.
Ha már itt az ibolya-szezon: egy igazi kuriózum. Valakitől hallottam, aztán az interneten rákerestem a receptre. Angliában boltban is árusítják, persze méregdrágán.
Én meg fogom csinálni! )
Ennek nincs értelme. Egy csomót pepecselni, aztán az ibolyából már semmit nem érzel, csak a cukrot.
Burgonyagombóc leves
Hozzávalók:
4-5 nagyobb burgonya
só
1 tojás
liszt
olaj
gyökér
répa
zellerzöld
zöldségzöld
olaj
pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kész szűrjük le, majd törjük össze és hagyjuk hűlni kb. fél órát. Amikor már csak langyos adjunk hozzá 1 tojást, sót, és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta, de vigyzzunk, nehogy kemény legyen és kb. egy evőkanálnyi olajat. Tegyük félre.
Egy fazékban 2 ek. olajon megfuttatjuk a meghámozott és összedarabolt zöldségeket, zöldségzöldet; majd kevés vízzel felengedjük. Tegyünk bele ételízesítőt és pároljuk puhára a zöldségeket. Engedjük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd forraljuk fel. Vizes kézzel formáljunk gombócokat és főzzük be vele a levest. Akkor jó, ha gombócok a leves felszínén vannak.
Egy serpenyőbe tegyünk 2 ek. olajat. Forrósítsuk fel, majd adjunk hozzá egy evőkanálnyi, őrölt pirospaprikát. Futtasuk meg, de vigyázzunk, mert gyorsan odaég, és akkor keserű lesz a paprika, majd adjuk a leveshez. Keverjük össze.
Rakott gríz
Hozzávalók:
1 l tej
2 cs. vaniliáscukor
2 ek. kristálycukor
csipet só
0,5 dl - 1 dl búzadara
2-3 ek. olaj
kb. 1/4 cs. zsömlemorzsa
porcukor
Elkészítés:
A tejet felforraljuk. Beletesszük a grízt, cukrot, sót, vaniliáscukrot (ha szeretjük a citromot, akkor 1/2 citrom reszelt héját). Megfőzzük és félretesszük.
A zsömlemorzsát aranybarnára pirítjuk. Ha kész kezdjük el rétegezni.
Egy jénai tálatba tesszük a tejbegrízt, majd megszórjuk pirított zsömlemorzsával és porcukorral és addig folytatjuk, míg el nem fogy.
Könnyen elkészíthető, nagyon egyszerű édesség.
Rétes
Hozzávalók:
12 lap réteslap (kész)
olaj
Töltelékek:
Túrós:
1/2 kg túró
1 egész tojás
2 vanliáscukor
1/2 citrom reszelt héja
3 ek. liszt
15 dkg vaj vagy margarin
cukor, ízlés szerint
só
Mákos:
kb. 10-15 dkg darált mák
porcukor
1/2 citrom reszelt héja
1 alma reszelve
Almás:
4-5 db alma reszelve, kinyomkodva
kevés porcukor
fahéj
2-3 evőkanál zsömlemorzsa, ha az alma levét felvegye, különben eláztatja a réteslapot
Meggyes:
1/2 üveg kifejtett meggy (befőtt)
2-3 evőkanál zsömlemorzsa
kevés porcukor
Elkészítés:
3-4 réteslapot teszünk egymásra, minden lapot megkenünk olajjal, majd a tészta szembenlévő széleire tesszük a tölteléket és feltekerjük. Olajozott tepsibe tesszük. Kenjük meg a tetejét olajjal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész hagyjuk a sütőben, mert a levegőn a tészta megpuhul és nem lesz ropogós. Tetejét csak tálaláskor szórjuk meg porcukorral, mert az is puhítja a tésztát.
Meggyes rolád
Hozzávalók:
5 tojásfehérje
20-22 dkg kristálycukor
2 cs. vaniliáscukor
1 ek. ecet
1 ek. rétesliszt
Krémhez:
25 dkb mascarpone
pár csepp citromlé
2 cs. vaniliáscukor
1 ek. porcukor
1/2 citrom reszelt héja
ízlés szerint fejtett meggy vagy bámilyen befőtt
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaniliáscukrot, ecetet és még habosítjuk. Ha kész adjuk hozzá a réteslisztet és óvatos mozdulattal, fakanállal keverjük össze. Melegítsük elő a sütőt. Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki alufóliával, olajozzuk meg, majd tegyük rá a masszát és süssük meg. Vigyázzunk ne szárítsuk ki, mert akkor törik. Hagyjuk kihűlni. A mascarponét a cukorral, vaniliáscukorral, citromlével, citrom héjával habosra keverjük, majd kenjük a kihűlt tésztára és tegyük rá a megy meggyet vagy bármilyen beffőttet. Tekerjük fel és szórjuk meg porcukorral. Legalább két órát hűtsük mielőtt feldarabolnánk.
Tonhalas tészta
Hozzávalók:
1 paprika
1 sárgarépa
5 dkg makaróni
1 ek. olaj
1 kisebb konzverv olajos tonhal
Elkészítés:
A makarónit sós vízben kifőzöm. A sárgarépát 1 teáskanál ételízesítős vízben puhára főzöm. Egy serpenyőbe beleteszem az olajat és az összedarabolt paprikát, majd ráteszem a sárgarépát, pici sót, borst és hozzáadom a tésztát, illetve a lecsepegtetett tonhalat.
A tetejét megszórom reszelt sajttal vagy oregánóval.
Én szívesen látok itt minden kipróbált receptet. Örülök, ha valaki saját fejlesztésű ötlettel rukkol elő, de nem zárnék ki máshonnan ollózott recepteket sem.
Ami az én receptjeimet illeti, csak olyat teszek fel, amit kipróbáltam én is. Az, hogy a szöveget nem én fogalmaztam, kit érdekel, eredetileg minden recept valahonnan, valakitől származik. Minden nagyszerű háziasszony otthonában ott található 1-2 receptkönyv! Én nem szégyellem, hogy az interneten keresek rá, ha valamit nem tudok magamtól elkészíteni.
A másik, hogy dolgozó nő vagyok (napi 10-12 óra!), így nekem nincs sok időm főzni, kísérletezgetni. Amikor mégis, az többnyire hétvégén van, és farkaséhesen asztalhoz ülünk, bizony nincs se erőm, se kedvem még fotózgatni is a kaját, mielőtt megenném. )) Így a legegyszerűbb, internetes képeket bányászgatni. De elhiheted nekem, hogy én is pontosan ugyanúgy (ha nem jobban) el tudom készíteni!
Ez nem minősül plágiumnak, szerintem. )
Legújabb irodalmak
Típus | Cím | Szerző | Válaszok | Létrehozva |
Utolsó hozzászólás![]() |
---|---|---|---|---|---|
Irodalom | Thurzó Lajos: Országúton / Auf der Landstraße | toni | 2023/05/28 - 07:10 | 2023/05/28 - 07:10 | |
Irodalom | Sántha Károly: Itthon vagyok / Ich bin daheim | toni | 2023/05/27 - 08:21 | 2023/05/27 - 08:21 | |
Irodalom | Sziráky Dénes Sándor: Az éber Isten / Der wachsame Gott | toni | 2023/05/26 - 06:49 | 2023/05/26 - 06:49 | |
Irodalom | Sió Ferencz: Elbolyongni / Herumirren | toni | 2023/05/25 - 09:08 | 2023/05/25 - 09:08 | |
Irodalom | Sántha Károly: A boldogság / Die Glückseligkeit | toni | 2023/05/24 - 06:56 | 2023/05/24 - 06:56 | |
Irodalom | Garay János: A ligethez / Zu den Aue | toni | 2023/05/23 - 07:51 | 2023/05/23 - 07:51 | |
Irodalom | Baróti Szabó Dávid: Barátság / Freundschaft | toni | 2023/05/22 - 06:35 | 2023/05/22 - 06:35 | |
Irodalom | Eötvös József: Panaszok / Wehklagen | toni | 2023/05/21 - 08:41 | 2023/05/21 - 08:41 | |
Irodalom | Hugo Ball: Abendblick vom Hochstein / Esti kilátás Hochsteinról | toni | 2023/05/20 - 08:02 | 2023/05/20 - 08:02 | |
Irodalom | Szenteleky Kornél: Ezüst tulipán / Silberne Tulpe | toni | 2023/05/19 - 07:45 | 2023/05/19 - 07:45 | |
Irodalom | Thurzó Lajos: Verebek a tengerparton / Spatzen an Meeresküste | toni | 2023/05/18 - 08:06 | 2023/05/18 - 08:06 | |
Irodalom | Lukács Pál: Könyves Peti / Bücherwurm Petri | toni | 2023/05/16 - 07:24 | 2023/05/16 - 07:24 | |
Irodalom | Jókai Mór: Péter és Pál / Peter und Paul | toni | 2023/05/15 - 10:01 | 2023/05/15 - 10:01 | |
Irodalom | József Attila: Egyszerű vers / Ein einfaches Gedicht | toni | 2023/05/14 - 05:56 | 2023/05/14 - 05:56 | |
Irodalom | Tompa Mihály: Kikeletkor / Im Lenz | toni | 2023/05/13 - 08:43 | 2023/05/13 - 08:43 |
Legújabb hangzóanyagok
Típus | Cím | Szerző | Válaszok | Létrehozva |
Utolsó hozzászólás![]() |
---|---|---|---|---|---|
Audió | Tompos Lilla: Karácsony | ambrusa | 2019/12/23 - 21:34 | 2019/12/23 - 21:34 | |
Audió | Kék mezőben | Góth László | 2019/12/14 - 05:58 | 2019/12/14 - 05:58 | |
Audió | Szabó Melinda: Októberi látomás | ambrusa | 2019/10/12 - 19:26 | 2019/10/12 - 19:26 | |
Audió | Kelvin: Angyalka | ambrusa | 2019/01/15 - 22:18 | 2019/01/15 - 22:18 | |
Audió | Visszatekintő: Karácsony Pécsett 1918-ban | ambrusa | 2019/01/02 - 12:54 | 2019/01/02 - 12:54 |
Legújabb fórumtémák
Típus | Cím | Szerző | Válaszok | Létrehozva |
Utolsó hozzászólás![]() |
---|---|---|---|---|---|
Fórumtéma | Megszűnt pályázat | Markovics Anita | 2019/12/31 - 13:41 | 2019/12/31 - 13:41 | |
Fórumtéma | Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző | prayer | 2 | 2016/11/28 - 12:48 | 2018/03/31 - 00:43 |
Fórumtéma | 2017. AKÍK Művészeti Pályázat | prayer | 2016/12/28 - 19:03 | 2016/12/28 - 19:03 | |
Fórumtéma | 2016 évi rendezvények | capek | 17 | 2016/01/14 - 11:27 | 2016/08/07 - 16:47 |
Fórumtéma | CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva | prayer | 14 | 2016/04/17 - 18:06 | 2016/07/17 - 12:32 |
Fórumtéma | CINKE klub Gyöngyivel | prayer | 20 | 2015/04/17 - 21:42 | 2016/07/09 - 14:15 |
Fórumtéma | Cinke színdarab | Emeraude | 1 | 2016/04/25 - 09:38 | 2016/04/27 - 08:51 |
Fórumtéma | Szent Márton évforduló pályázat | prayer | 5 | 2014/09/28 - 09:49 | 2016/03/01 - 22:47 |
Fórumtéma | Ötletek, és a megvalósítás. | prayer | 164 | 2010/02/05 - 20:51 | 2016/02/02 - 14:28 |
Fórumtéma | Aktuális pályázatok | zsuska | 177 | 2013/02/06 - 11:01 | 2016/01/26 - 12:16 |
Friss blogbejegyzések
- Egy szerelmes „versezés” margójára
- Piñata - kötetbemutató
- Irodalmi pályázat: Meseszövő pályázat (Határidő:2018. november 1-től 30-ig)
- Tehetséggondozó alkotótábor: Szöveggyár Mexikóban! (Jelentkezés: 2018. október 5-ig)
- Irodalmi pályázat: Aposztróf novella pályázat (Határidő: 2018. október 8.)
- Irodalmi pályázat: Science fiction novella (Határidő: 2018. október 17.)
- Irodalmi pályázat: Szépírói pályázat 2018 (Határidő: 2018. október 31.)
- Irodalmi pályázat:Szárnypróbálgatók 2019 (Határidő: 2018. szeptember 16.)
- Irodalmi pályázat: Horror-novella (Határidő: 2018. szeptember 30.)
- Irodalmi pályázat: Jókai-díj 2019. (Határidő: 2018. október 31.)
Legújabb rendezvények
Típus | Cím | Szerző | Válaszok | Létrehozva |
Utolsó hozzászólás![]() |
---|---|---|---|---|---|
Rendezvény | Tavaszi Varázs Fesztivál | capek | 2019/03/29 - 11:00 | 2019/04/12 - 12:06 | |
Rendezvény | Húsvéti nyusziles az Origó-Házban | capek | 2019/04/18 - 12:00 | 2019/04/12 - 12:02 | |
Rendezvény | Vidám farsang | capek | 2019/02/28 - 16:00 | 2019/03/14 - 12:11 | |
Rendezvény | CINKÉK a nagyvilágban - Lélekmorzsák | capek | 2019/02/22 - 17:00 | 2019/03/14 - 11:54 | |
Rendezvény | Versek Istenről, Hazáról, Szerelemről... | capek | 2019/01/24 - 16:00 | 2019/01/16 - 21:40 |
Friss hozzászólások
17 hét 6 nap
44 hét 6 nap
1 év 1 hét
1 év 13 hét
1 év 27 hét
1 év 27 hét
1 év 29 hét
2 év 15 hét
2 év 19 hét
2 év 40 hét