Nem mindennapi mesék

20 válasz [Utolsó bejegyzés]
prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Török Otília rovata.

Ide várjuk a meghökkentő meséket, történeteket.

prayer

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
Otília
Offline
Csatlakozott: 2008/12/14

Drága Zoli, sosem hittem az utópiában, sem a  szépen  hangzó szavakban,eszmékben. De azzal tisztában vagyok, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal, ezért   bátorkodtam Klára ügyében  ezt a mondatomat is leírni:"Remélem, hogy lesz olyan illetékes, aki nem csak látja, hanem intézkedni is mer az ilyen és ehhez hasonló ügyekben.

Ha áldozatként viselkedünk azzá is válunk. Örülök, hogy Klára küzd az igazáért még akkor is, ha  manapság  kényelmesebb vagy bölcsebbnek tűnik az egyszerű embernek hallgatni..Mindenki családjában történt, nehézség anyagi probléma , tragédia vagy katasztrófa.  Klárát idézem:"ezt a kegyetlen helyzetet komolyan fogná fel az ember, akkor beleroppanna!" Hát én is így próbálom felfogni az életet.

Kedves Klára , ezt a fórumot eredetileg az irodalomnak szántam, de örülök, hogy megosztottad velünk igaz történetedet.

Ölellek: Otília

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Köszönöm mgértésedet, és  az erőt is,  amit a rám kényszerített további küzdelmemhez kapok, drága Otilia!

További nyilatkozatok, kiegészítések,  események folytatása :

http://szeretet.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=91561

 

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Desert_Rose képe
Desert_Rose
Offline
Csatlakozott: 2008/11/11

Félek, ez az idő sosem jön el. Nem, mert a hatalom és a pénz gyengévé teszi azokat, akik lehetőséget látnak a megszerzésére. És ha ez megy ilyen szinteken, mi mehet feljebb, ahová már el sem látunk?

- Rose -

„Tőlem ne várjon

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Mi csak a felszint látjuk, azt is ködbe burkolva! Az a baj, hogy sokan vannak a húsosfazék közelébe, és munka nélkül megszokták, hogy nekik mindig mindenből lehet, számolatlanul....mert az jár! Több generáció igy nött fel,  és nekik már ez a természetes, itt van a baj! 

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Nem létezett, és sosem fog ez az utópia létezni, amiről álmodozol, kedves Otilia.
...Itt, biztosan nem.
Érdekedben mondom, másba vess hitet!

prayer

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Jaj már az esti imámnál is elakad a szavam, mikor ezekre gondolok!Mosoly)))Már a tudat alattim is tiltakozik ellenük, Zoli!

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Otília
Offline
Csatlakozott: 2008/12/14

Remélem, hogy Valami történik az országban. Remélem, hogy nem lehet mindent a szőnyeg alá söpörni és ilyen pofátlan módon lopni, csalni, hazudni. Remélem, hogy eljön az idő amikor a  kisembert nem fogják gyalogként, , rabszolgaként vagy  tereptárgyként kezelni, hogy mások hatalomhoz vagy  még több pénzhez jussanak, rajtunk keresztül taposva. Remélem, hogy lesz olyan illetékes, aki nem csak látja, hanem intézkedni is mer az ilyen és ehhez hasonló ügyekben.

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Mindenki ebbe reménykedik, Otilia, csak legyünk minél többen, és tegyünk! Sajnos sok korrupciót, csalást  láttam már, független belső ellenőrként is, fullra vagyok vele!

Fejeknél, hivatallokban, önkormányzati cégeknél, és ott, ahol el sem hinnéd... van a legnagyobb összefonódás, és beköltöztek a hivatalba a maffiózok!

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Tudod, kedves Rose, most nagy a csend, mert ez a nyilatkozat egyértelmüen bizonyítja, véleményem szerint, hogy egyes embereknek munkahelyet szereztek, de aztsem tudják mi volt a projektben! - és a projektvezető is lemerevedett- !

REMÉLEM, LESZ ILLETÉKES, AKI OLVASSA. ÉN RÉSZEMRŐL MEGTETTEM A TŐLEM TELHETŐT MAXMÁISAN! Pontosan azért is, mert a minisztériumban a projekt vezetőnek is újat tudtam mondani, és mutatni a nyilatkozatokkal,amit telefonon meg is köszönt! Ez bizony büntetőjogi kategóriában több pontban sülyed.Tudatosan, több személy, szervezett....közokirathamisítás, visszaélés....de ne mondjam el saját véleményemet, vannak erre bíróságok! RENDET KELL TENNI!

 Ha valaki nemtud írni, olvasni, annak felolvassák, és két tanuval aláiratják, a 3 x-e mellé! Itt elég a 3 x, mert a többit ugyis behúzkodják igen-nem válaszokkal....hisz abból nemlehet megmondani ki húzta be!

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Desert_Rose képe
Desert_Rose
Offline
Csatlakozott: 2008/11/11

De hogyan tölti ki, aki nem tud írni-olvasni???

Az nem derült ki számomra, mit vállaltak azért a pályázati pénzért. Megérne egy újságcikket akár, de biztos vagyok benne, hogy a Kisalföld nem mer ilyesmit leközölni. A Lapcom nem akar konfrontálódni a városvezetéssel. De például egyszer édesapámmal írtunk egy panaszlevelet, a helyi tömegközlekedést szervező vállalatnak címezve, majd elküldtük a Kisalföld szerkesztőségébe. Hát gondolod, hogy leközölték? Egyetlen szóra sem méltattak.

- Rose -

„Tőlem ne várjon

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

"Az nem derült ki számomra, mit vállaltak azért a pályázati pénzért." kérdésedre itt válasz, a cikkben van:

Ezt a pályázatot 2009. június 25.-i OFA Kuratóriumi döntése alapján a 2008/ - 8222/39- szám alatt nyerte el a Családsegítő Szolgálat Győr, - tudtam meg a honlapjukról.

Link

2009. június 25-i döntés

1. A családsegítő szolgálatok foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásainak fejlesztése programra beadott pályázatok közül az OFA Kuratóriuma támogatásban részesíti a következő szervezeteket, az alábbiak szerint:

 • Családsegítő Szolgálat, Győr
  (pályázati azonosító: 8222/39): 4.919.760 Ft

 • Link
 •  
  • részt vesznek a képzéseken, tréningeken (kapcsolódó program, CSSK-2008-8222 kódszámú OFA program);
  • aktív közreműködői, motorjai lesznek a szolgáltatási elem fejlesztésének, melynek célja a célcsoport tagjai esetében a szociális integráción túl a gazdasági integráció elérése,
  • a képzés és a képzést kísérő szolgáltatások révén önmagukat képessé teszik a társadalmi és gazdasági integrációt is elősegítő szolgáltatás nyújtására,
  • partnerséget, valódi együttműködést, szakmaközi fórumot alakítanak ki a térségben működő munkaügyi központok kirendeltségeivel, magán munkaközvetítő szervezetekkel, toborzó cégekkel, a munkáltatókat tömörítő szervezetekkel, foglalkoztatási paktumokkal,
  • elkészítik saját szolgáltatási protokolljukat, és saját önértékelési rendszerüket, szolgáltatásfejlesztést hajtanak végre,
  • személyenként legalább 10 esetről esetleírást készítenek,
  • az elért eredményeket és tapasztalatokat megosztják másokkal, közös fejlesztéseket valósítanak meg a programban részt vevő többi szervezettel;

 • 4. A program célja:

  Hosszú távú (átfogó) cél:

  A társadalmi és munkaerő-piaci re-integráció elősegítése, a munkanélküliség mérséklése komplex segítségnyújtással a nem foglalkoztatott, tartósan munka nélkül lévőknél.


  Rövid távú (konkrét) cél:

  Pályakezdő diplomás szociális szakemberek (szociálpedagógus, szociálismunkás, szociálpolitikus) alkalmazása, gyakorlat szerzés és kapacitásbővítés céljából.
  A szociális szakemberek, kiemelten a családsegítő szolgáltatásokkal foglalkozó szakemberek részére speciális, szolgáltatási csomag kidolgozása a rendszeres szociális segélyezettek foglalkoztatásának elősegítésére.

  5. A program célcsoportja:

  Közvetlen: Rendszeres szociális segélyen lévők, rendelkezésre állási támogatásban részesülők
  Közvetett: Családsegítő szolgálatokban dolgozó, beilleszkedési programot végreható diplomás szociális szakemberek

  7. A pályázónak vállalnia kell, hogy

  7.1. a beilleszkedési program keretében nyújtott szolgáltatásainak eszköz és módszerkészletét a munkaerő-piaci, munkáltatói szükségletek figyelembe vételével fejleszti. A fejlesztés központi eleme a szociális szakemberek kompetenciájának bővítése gazdasági integrációt támogató ismeretekkel, készségekkel;
  7.2. beilleszkedési programodban dolgozó felsőfokú képzettséggel rendelkező személy számára lehetővé teszik a képzésben való részvételt és az alkalmazásra kerülő pályakezdő szociális szakember mellett tutori feladatainak ellátását;
  7.3. a teameket vezető szakembernek megfelelő szakmai tapasztalatokkal, és szociális munkában való jártassággal kell rendelkeznie;
  7.4. a projekt időtartamára létszámbővítést valósít meg a pályakezdő diplomás szakemberek alkalmazásával;
  7.5. legalább egy - a célcsoport számától függően többet is - minimum kétfős szociális szakemberekből álló teamet (tapasztalt szakember és a pályakezdő szakember) hoz létre, akik vállalják, hogy

 • megjegyzésem: milyen meséket írnak le emberekről,  és hová küldik el, ha be sem vonták őket???

7.10. a családsegítő szolgálatoknak a szolgáltatásaikat a programba bevontak, legalább 50%-nak legkevesebb 1 éven át, illetve munkába helyezésig nyújtania kell. Kapcsolatukat az aktivitás, a mindkét féltől elvárható kezdeményező magatartás jellemezze;
7.11. a humánfejlesztés eredményeit a szolgáltatás eredményességében, vagyis a gazdasági integrációt elért ügyfelek számával mérjük. Egy munkatárs ügyfeleinek száma - a célcsoport jellegéből fakadóan – egy időben nem haladhatja meg a 75 főt;
7.12. a programban elvárt gazdasági integrációs arány legalább a bevontak 10%-a. Gazdasági integrációnak tekinthető, ha a célcsoport tagjai olyan jogviszonyt létesítenek, amely jövedelmet biztosít számukra. (lásd pályázati útmutató!)

A program keretében megvalósuló képzési-tanácsadási tevékenységre az OFA külön pályázati eljárásban választja ki partnerét. A pályázat megismerhető az OFA www.ofa.hu honlapon. A pályázat címe: A családsegítő szolgálatok beilleszkedést segítő szolgáltatásainak fejlesztése. CSSK-képzés/2008-8211.

...

9. A támogatási program időtartama

A pályázónak úgy kell terveznie, hogy a projekt megvalósításának legkorábbi kezdő időpontja 2009. március 1.,  legkésőbbi kezdő időpontja 2009. június 1. lehet, és a projektnek legkésőbb 2011. június 30-ig be kell fejeződnie.

A projekt végrehajtását a pályázó a pályázat benyújtását követően saját felelősségére megkezdheti.

10. A támogatás formája

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás, bizonylat alapú elszámolással.

Az OFA támogatási szerződéskötés esetén kifizetéseket a Támogatott felé kizárólag a projektmegvalósítás időtartama alatt (a projektmegvalósítás kezdő és záró időpontja között) felmerülő költségek vonatkozásában teljesít.

11. A támogatható tevékenységek, elszámolható költségek:

A program keretében támogatható tevékenységek:

 • A belépő pályakezdő szakemberek bér és járulék költségei, mely kiegészül személyi jellegű kifizetésekkel;
 • A szakemberek (szolgáltatásvezetők és a szociális szakemberek) munkáját segítő szolgáltatások: tréningek tanácsadás, mentorálás, esetmegbeszélés, és ezeken valló részvétel céljából valló utazási költségek;
 • Közvetlenül a szolgáltatásfejlesztéshez, vagy a célcsoporthoz kapcsolódó olyan költség, mely a gazdasági integrációt segíti elő;
 • Folyamatos értékelés;
 • Program megismertetését segítő rendezvények kiadásai és internetes felület működtetési költsége.

Elszámolható költségek:

 • a diplomás pályakezdő munkatárs bér és járulék költsége 24 hónapon keresztül;
 • a hozzá kapcsolódó személyi jellegű kifizetések: foglalkozás-egészségügyi költségek, munkába járás, étkezési hozzájárulás, cafetéria;
 • szolgáltatásfejlesztés dologi költségei;
 • Képzéshez és a műhelyfoglalkozásokhoz kapcsolódó utazás költségek.

Nem támogatható költségek:

 • Beruházás, eszközvásárlás, gépkocsi beszerzés, felújítás;
 • A pályázó által visszaigényelhető ÁFA;
 • A pályázati feltételeknek való megfelelés költségei;
 • Közjegyzői díj(ak).

A támogatás mértéke:

Megnevezés

Mértékegység

Mérték

Diplomás pályakezdő bér és járulék költség,

Ft/fő/hó

Az érvényes diplomás minimál szerint

Személyi jellegű kifizetések (Foglalkozás-egészségügyi költségek. Munkába járás, étkezési hozzájárulás, cafetéria az adómentes értékhatárig, pályázó belső szabályzata szerint,

Ft/hó/fő

12 000

Szolgáltatásfejlesztés dologi költségei

Ft/hó/projekt

15 000

Képzéshez és a műhelyfoglalkozásokhoz kapcsolódó utazás költségek

Ft/év/projekt

180 000


Az OFA a program megvalósításához a más forrásból nem támogatott költségekhez nyújt támogatást. A megvalósításhoz szükséges források kiegészíthetők más szervezetektől kapott támogatásokból, illetve saját erő meglétéből. A más forrásból származó támogatások igazolását - nyilatkozatokat - a pályázathoz mellékelni kell. Amennyiben a pályázó a program megvalósításához saját forrást ajánl fel, úgy azt a szerződéskötés idejére biztosítania kell.


12. A támogatás folyósításának ütemezése:

Az OFA a pályázat kedvező elbírálása esetén a támogatási összeget részletekben utalja a támogatott részére, az alábbiak szerint:

 • a támogatási összeg 20%-a előlegként kerül átutalásra a támogatási szerződés megkötését és teljessé tételét követően (a támogatási szerződések mindkét fél által történt aláírását követően, a biztosíték rendelkezésre állását követően illetve a bank által is aláírt inkasszó nyilatkozat(ok) OFA-hoz történő benyújtása után);
 • a támogatási összeg 30-30 és 15 %-a a benyújtott és elfogadott szakmai részbeszámolók és pénzügyi elszámolások elfogadását követően kerül kifizetésre;
 • a támogatási összeg 5%-a a projekt zárását követően a benyújtott záró szakmai és pénzügyi beszámoló elfogadását követően - utófinanszírozás keretében kerül kifizetésre.
 • megjegyzésem:
 • Ami az elnyetpályázat alapján kapható:
 • Tehát két évig a semmi munkáért  munkabér, és minden ellátás......

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Zsigai Klára:

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Szegénység jó üzlet ma Magyarországon?
Szegénység jó üzlet ma Magyarországon!


Nehéz szavakat találni, így csak keresgélhetek, és megosztom szomorú tapasztalataimat.

Megtörtént estet osztom meg olvasóimmal, és egyfolytában kérdésként az jár az eszembe, hogy milyen sok módszer van a rászorultak támogatására, megsegítésére, de hogyan? Itt, és most saját tapasztalatomat, és szomorú véleményemet osztom meg. Az ügy vizsgálata folyik, állítólag...de több mint három hete küldött levelemre, és többszöri érdeklődésem után még választ sem kaptam!
Vajon miért?


Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

CSSF - foglalkoztatás /2008/8222


Kiss Natália programvezető
kiss.natalia@ofa.hu


Kedves Kiss Natália!

Szeretném tájékoztatni Önt, hogy én a rendszeres szociális segélyezettek beilleszkedést segítő programjának megvalósításában a CSSF - foglalkoztatás /2008/8222 OFA programban részt nem vettem, soha semmilyen felkérést, támogatást, lehetőséget, és segítséget nem kaptam!

2010. április 29.-én Győr Megyei Jogú Város Önkormányzat Családsegítő Szolgálat Belvárosi Családsegítő Központ irodájában több oldalas kérdőívet nyomtak kezembe, azonnali kitöltésre, és egyben igazolásként engedélyemet is kérik, adataim felhasználására, amit a pályázat sikeres elvégzéséhez nekik igazolniuk kell Önök felé.(melléklet: nyilatkozatok, kérdőívek)

,,Aki nem tölti ki, annak megvonják a havi szociális juttatását!" félemlít meg most minden szociális támogatásban részesülőt a hivatal a nyilatkozat kötelező kitöltése végett.

Mivel én minden alkalommal havonta dokumentáltan igazolhatóan együttműködő voltam, részese lehettem volna e programnak, hisz gyakorlati tapasztalattal, több felsőfokú végzettségem mellett közgazdász diplomával, EU pályázatírói végzettséggel is rendelkezek, és egy év munkaviszony szükséges a nyugdíjamhoz is.

Valóban egyedülállóként, vétlen áldozatként krízis helyzetben kerültem, és vagyok jelenleg is, de még átmeneti segélyt sem kapok, és soha, semmilyen támogatást, segítséget nem kaptam, pedig nagy segítségre lett volna, és van jelenleg is szükségem.

Ezt a pályázatot 2009. június 25.-i OFA Kuratóriumi döntése alapján a 2008/ - 8222/39- szám alatt nyerte el a Családsegítő Szolgálat Győr, - tudtam meg a honlapjukról.

Link

Link

Tehát 2009.-ben elindított programról van szó, és egy év utókövetésről, monitoringról, ahol most tartanak, és igazolniuk kellene az elvégzett feladatot. A programba ,,bevont és vizsgált" célcsoport tagjainak bevonása helyett most véleményem szerint csupán utólagosan igazolásokat gyűjt be a hivatal, mindenkit megfélemlítéssel kényszerítve, melyhez magam ily módon nem járulok hozzá, hisz részese sem lehettem ennek a programnak. Üres nyilatkozatokat ezúton megküldöm azon megjegyzéssel, hogy tartalom nélküli ,,Fiktív" iratok kitöltéséhez nevemet, és becsületemet nem adom, megfélemlítés árán sem!

Győr, 2010. április 30.

Válaszát, vizsgálatát várva, üdvözlettel:

Bagó Andrásné

Az ügyintéző az elektronikusan küldött levelem tartalmával egyetértett, és azonnal felhívott telefonon, sőt találonak érezte :
"Szegénység jó üzlet ma Magyarországon!" megjegyzésemet, ezért azonnali vizsgálatot megkezdte az ügyben....aztán valamiért eltünt, válasz pedig azóta sincs!

Azért jogom van tudni, hogy személyemről, rólam, helyzetemről milyen ,,esetleírás született" és került a Győr város által elnyert több milliós projektbe, aminek egy éve volt a kezdete! Elvileg egy évvel ezelőtt a projekt indításakor ott kellett volna lennem, de lehetőségem sem volt, csak most ,,fiktív" igazolást adnom utólagosan ,,Együttműködést, vállaló nyilatkozatomat" leadásával, ami igazolná, hogy elvégezték ezt a munkát!

Még jó, hogy tudok olvasni, és írni is, ezért most továbbítom történetemet, és várom a választ, véleményeket! Mi van azokkal, akik nem is tudják mit iratnak velük alá!

Én utána jártam!
Öntsünk már tiszta vizet a pohárba!

http://s1.images.www.tvn.hu/2010/05/15/14/09/www.tvn.hu_6a2d787432d06eb5bec6151f959eb18f.jpg

 

 

 

 

 

 

http://s1.images.www.tvn.hu/2010/05/15/14/01/www.tvn.hu_ed6873696b789957ac6599a3c9667ec2.jpg

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

hori képe
hori
Offline
Csatlakozott: 2008/07/12

Elborzadtam. Biztos, hogy a szegénység üzlet valakiknek.
Egyúttal kitöltöttem a kérdőívet - mintegy beleérezve magam egy ilyen sorsú ember helyzetébe, bőrébe. Egy ilyen kérdőívet biztosan nem nekem (neked) készítettek. Ha belegondolsz, még az is lehet, sőt valószínű, hogy nálad vagy nálam képzetlenebb emberek ülnek velünk szemben, s dugnak az orrunk alá ilyen papírokat a mesterségesen kreált hivatalokban. Hogy az ember az asztal melyik oldalára kerül... hátborzongató.

- hori -

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Hori, az jutott még eszembe, ha ezt a kegyetlen helyzetet komolyan fogná fel az ember, akkor beleroppanna! Nem aludtam magam sem, de rájöttem, hogy azzal semmit nem oldok meg, ezért léptem    az ügyben, és próbálom elvonatkoztatni magamat ettől, hogy túléljem, kibirjam. 

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Köszönöm,hogy elolvastad Hori!

Gondolhatod,én mit éreztem! Minden nyilatkozatot ki sem tettem, mert szánalmas.Csak a minisztériumba küldtem be, de ők is lemerevedtek, illetve a projekt vezető.Először el sem akartam hinni a Családsegítőnél, és másnap visszamentem újra megkérdezni, hogy jól értelmezem-.e. Ott azt mondták, csak írjam alá, ezzel rendben is van.....

Ez a projekt 2 éves munkaviszonyt adott, és munkát is, nem kevés munkabérért, és egyéb költségeket (étkezés, utazás, dologi....stb). Nekem minden végzettségem,szakmai tudásom megvolt hozzá, de ekkora aljasságot...hogy most fiktiv iratokkal nyilatkozzak!

(egyébként a lakásügyem 50 évvel ezelőtti eredeti iratait is ezek a vezetők manipulálták meg, akik benne vannak a projektbe!) Ezt ettől függetlenül elfelejtettem volna ezt,  most itt ennél az ügynél, csak felháborító, hogy mimindent megmernek tenni még ezekután is!!!!

Tehát én is résztvehettem volna a projektben bármelyik oldalon, akár ebben a funkióban, de helyette még a célcsoportot sem vonták  be, akiket integrálni kellett volna vissza a munka világába! 

Egyébként még a cigányok is elmesélték, hogy itt ez a divet, és a szokás, mert van egy csomó név, és beirogatják őket, de a projekt valós tartalma szerintem megkérdőjelezhető, főleg ezekután!

Tudod, ha még nekem is odamerték adni szemrebbenés nélkül, pedig kétszer visszamentem, kétszer rákérdeztem, és felhívtam az ügyintéző figyelmét, hogy tisztában van-e, hogy mit mond, és szavának milyen súla  van, tudja-e milyen projektről van szó- és én elmondtam neki pontosan!

Azt is mi a következménye, amire az volt a válasza:

"Ha nem írom alá,akkor mindent megvonnak!" ezekután semmin nem gondolkodtam mit tegyek, hivatalosan léptem!

Ezek a nyilatkozatok nem egy befejezett projekt elégedettségi nyilatkozatai, és már ilyen tartalmú nyilatkozatok lehettek volna!

Ezek a nyilatkozatok a kezdetre, indításra, a célcsoport begyűjtésre vonatkoznak, és ez a projekt 1 évvel ezelőtt indult, és vége van már, befejeződött,  csak utóvizsgálata folyik még egy évig, munkaviszonyban.....valakik  valakiének...!

pedig itt  

 

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Otilia! Szóhoz sem jutok, szerintem erre a napra mindig emlékezni fogsz! Köszönöm,hogy megosztottad!

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Otília
Offline
Csatlakozott: 2008/12/14

Szeretettel ajánlom Várkonyi Juditnak és Markovics Anitának,  két nagyon kedves barátomnak  a sok bíztatásért.

 

A zongora

Mindig is szerettem volna hangszeren játszani, de nagyon szegények voltunk. Anyám kamaszkorában kapott az apjától egy hangverseny zongorát aminek  a szomszédok  is a  a csodájára jártak. Anyánkat apró gyermekként hallottuk utoljára játszani ezen a hangszeren. Szüleink elváltak külön váltak a zongora maradt, városba költöztünk a 4. emeletre.

Mindig élvezettel hallgattuk anyám meséit, megmozgatta a fantáziámat.
E régiség milyen értéket képviselhet  ? Anyám elbeszélése szerint 1800-as bécsi, páncéltőkés, háromnegyedes, barna színű hangverseny  zongora VOLT. Tudnék tanulni rajta ? Vagy annyira értékes hogy érdemes inkább eladni és  egy pianínót venni ami elfér a szobánkban ? Apám szőlőhegyi omladozó, dohos vályogháza hátsó szobájában állt billentyűi beragadva, szú ette harmadik lába belekorhadva a szét mállott hajópadlóba. Több mint 25 évet áporodott ott magában.

Úgy gondoltam, itt az idő hogy bővítsem semmilyen  zenei tudásomat. Anyámtól engedélyt kértem a zongora elvitelére. Apám örült és hálálkodott, hogy végre megszabadul tőle ennyi   év gyámság után,  legalább több hely szabadul fel a kincseinek: satupad, savanyító hordó, bútorok, szerszámok, nemesi kutyabőr.
Eljött a várva várt nagy nap. Nehezen, de   megérkezett.
Apám és férjem és a szomszéd, akit át kellett hívni a nagy feladathoz, mert  kevesen voltak a  lábaitól megfosztott zongora cipeléséhez. Azokat én vittem utánuk. Valahogy beküzdötték.  Elfoglalta 15 nm -es szobánk háromnegyedét. Sebaj,  eddig is a földön aludtunk majd összehúzzuk magunkat.éppen, hogy csak el lehetett férni tőle, ráadásul egy építési baki miatt a kamra ajtaja is a mi szobánkból nyílott. Eljött az este, mélyeket szívtunk a dohtól bűzlő muzeális értékű zongorám  szagából. Gondoltam felújíttatom és ha túl sokat ér, eladom, veszek az árából egy kisebbet amin megtanulok játszani, ha nem túl értékes megtartom. Egyhetes együtt töltött  éjszakák és nappalok  után eljött végre hozzánk  a Zongora Hangoló. Izgalommal vártam, hogy belépjen az ajtón és felbecsülje  felbecsülhetetlen értékű örökségemet. ami megválthat a szegénységtől. Megállt ifjú sofőrjével az oldalán az ajtó és a spájzunk közötti keskeny ösvényen, ..... , mivel máshol nem fért  el.
Ránézett és laza  kijelentéssel közölte, hogy nem ér semmit. Ilyenből sok van. Fatőkés nem páncél és tucat számra gyártották  az 1800-as években ezt a típust.. Annyira rossz állapotú, hogy inkább vegyek másikat, mert ezt nem érdemes felújítani annyira rossz..nem maradna sok minden az eredeti darabjaiból.
Bele kellett törődnöm a megváltoztathatatlanba. Aztán felötlött a nagy kérdés: Most mi lesz ? Hogy visszük ki a házból ? Ugyan behozták a férfiak valahogy, de én nem bírom el. Tibivel egymásra  néztünk.
Hirtelen megvilágosodtunk, egyszerre vetődött a tekintetünk az ablakra. Kimentem a szobából. Már csak a fejsze csattogását hallottam.   Szomszédunk pár nap múlva  jelentkezett a tűzifáért.
Azon a karácsonyon furulyát kaptam ajándékba.

20010 márc.

Judit képe
Judit
Offline
Csatlakozott: 2008/07/21

Hát most éppen nem vagyok irogatós kedvemben, meg nincs is rá időm, de majd hozok valami jó kis sztorit:) Most azonban várom a többiek történeteit!!

Szeretettel ölellek: Judit

Szeretettel: Judit

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Antoine de Saint Exupéry

Otília
Offline
Csatlakozott: 2008/12/14

Kedves Klára , izgalommal várom igaz és izgalmas történeteidet..

Zsigai Klára képe
Zsigai Klára
Offline
Csatlakozott: 2008/07/31

Én is mesélhetek? Lehet, hogy ez az én kedvenc rovatom is lehet.....Akkor összeszedem az igazmesémet, mert ami most történt, azon már magam is nevetek...de sajnos kínomban, mert olyan dogot írtak le az önkormányzattól, hogy szóhoz sem jutok. A poént most le nem lövöm, de megpróbálom vidámabb formában elhozni, ahogy levegőt kapok!Mosoly)))

"Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni.Elfogadni pedig csak azt lehet, amit úgy adnak!" (zsigaiklara)

Legújabb irodalmak

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Irodalom Erdős Renée A két kezem / Die zwei Hände toni 2024/07/24 - 09:39 2024/07/24 - 09:39
Irodalom Szabó Jenő Szieszta / Siesta toni 2024/07/23 - 07:36 2024/07/23 - 07:36
Irodalom Orel Géza: Hamvazó-szerdán / Am Aschermittwoch toni 2024/07/22 - 08:30 2024/07/22 - 08:30
Irodalom Szulik József Hajnalban / Am frühmorgens toni 2024/07/21 - 08:57 2024/07/21 - 08:57
Irodalom Erdős Renée Nekem szárnyam volt / Ich hatte Flügel toni 2024/07/20 - 08:24 2024/07/20 - 08:24
Irodalom Makai Emil: Jó asszonyok / Gute Frauen toni 2024/07/19 - 08:48 2024/07/19 - 08:48
Irodalom Gspann Károly A csók / Der Kuss toni 2024/07/18 - 08:17 2024/07/18 - 08:17
Irodalom Gspann Károly Elvitték az angyalok / Die Engel nahmen sie mit toni 2024/07/17 - 08:39 2024/07/17 - 08:39
Irodalom Rédiger Géza Mit dalolsz még / Was singst du noch toni 2024/07/16 - 08:15 2024/07/16 - 08:15
Irodalom Erdős Renée: Nem tanultam meg félni / Nicht gelernt Angst zu haben toni 2024/07/15 - 07:37 2024/07/15 - 07:37
Irodalom Rigó Tibor: Eltorzult holdkorong / Entstellte Mondscheibe toni 2024/07/14 - 08:41 2024/07/14 - 08:41
Irodalom Rigó Tibor: Senki sem szólt / Niemand sagte es mir toni 2024/07/12 - 08:31 2024/07/12 - 08:31
Irodalom Erdős Renée Úgy vettem / So nahm ich toni 2024/07/11 - 08:25 2024/07/11 - 08:25
Irodalom Minke Béla Tavaszi hangulat / Frühlingsstimmung toni 2024/07/10 - 07:58 2024/07/10 - 07:58
Irodalom Rainer Maria Rilke: Das ist mein Streit / Ez a harcom toni 2024/07/08 - 02:30 2024/07/08 - 02:30

Legújabb hangzóanyagok

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Audió Tompos Lilla: Karácsony ambrusa 2019/12/23 - 21:34 2019/12/23 - 21:34
Audió Kék mezőben Góth László 2019/12/14 - 05:58 2019/12/14 - 05:58
Audió Szabó Melinda: Októberi látomás ambrusa 2019/10/12 - 19:26 2019/10/12 - 19:26
Audió Kelvin: Angyalka ambrusa 2019/01/15 - 22:18 2019/01/15 - 22:18
Audió Visszatekintő: Karácsony Pécsett 1918-ban ambrusa 2019/01/02 - 12:54 2019/01/02 - 12:54

Legújabb fórumtémák

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Fórumtéma Megszűnt pályázat Markovics Anita 2019/12/31 - 13:41 2019/12/31 - 13:41
Fórumtéma Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző prayer 2 2016/11/28 - 12:48 2018/03/31 - 00:43
Fórumtéma 2017. AKÍK Művészeti Pályázat prayer 2016/12/28 - 19:03 2016/12/28 - 19:03
Fórumtéma 2016 évi rendezvények capek 17 2016/01/14 - 11:27 2016/08/07 - 16:47
Fórumtéma CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva prayer 14 2016/04/17 - 18:06 2016/07/17 - 12:32
Fórumtéma CINKE klub Gyöngyivel prayer 20 2015/04/17 - 21:42 2016/07/09 - 14:15
Fórumtéma Cinke színdarab Emeraude 1 2016/04/25 - 09:38 2016/04/27 - 08:51
Fórumtéma Szent Márton évforduló pályázat prayer 5 2014/09/28 - 09:49 2016/03/01 - 22:47
Fórumtéma Ötletek, és a megvalósítás. prayer 164 2010/02/05 - 20:51 2016/02/02 - 14:28
Fórumtéma Aktuális pályázatok zsuska 177 2013/02/06 - 11:01 2016/01/26 - 12:16

Legújabb rendezvények

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Rendezvény Tavaszi Varázs Fesztivál capek 2019/03/29 - 11:00 2019/04/12 - 12:06
Rendezvény Húsvéti nyusziles az Origó-Házban capek 2019/04/18 - 12:00 2019/04/12 - 12:02
Rendezvény Vidám farsang capek 2019/02/28 - 16:00 2019/03/14 - 12:11
Rendezvény CINKÉK a nagyvilágban - Lélekmorzsák capek 2019/02/22 - 17:00 2019/03/14 - 11:54
Rendezvény Versek Istenről, Hazáról, Szerelemről... capek 2019/01/24 - 16:00 2019/01/16 - 21:40