"Egy hamvas arcú kisgyerek"

siktár éva képe

 

Nem engedem, soha sem, soha sem, soha sem!"
 
Elérkezett a szülés napja Krisztina és Gábor első gyermekének a születése. Krisztina apás szülést akart, de Gábor nem vállalta, túlságosan egyéni intim dolognak tartotta, Krisztina nem sértődött meg, tudomásul vette.
Egyre jobban, egyre nagyobb intenzitással követték egymást a fájások, Gábor beszállította kedvesét a Nőgyógyászati Klinikára. Fogadott ovrosuk már várta a kismamát, megvizsgálta és közölte vele, hogy nem sokára szinte 1-2 órán belül megszülethet Tündike, mert így fogják hívni.
Krisztina felfeküdt a szülőágyra, Gábor helyet foglalt a várakozó helyiségben. Ideges volt, rettenetesen aggódott Krisztináért és születendő gyermekükért. Tudta, hogy nem lehet baj a szülés körül, a doki alaposan megvizsgálta, rendszeresen eljárt tanácsadásokra, Krisztina még fiatal volt, 3o éves, semmi oka nem lehetett az aggodalomra. De Gábor ilyen aggódó tipus volt, szerelem házasság volt az övéké, végtelen nagy szenvedéllyel, odaadással, mely aztán az évek során szeretetté alakult. Gondolataiba mélyedve szívta a cigarettát egymás után Gábor, amikor a nővér szólította:
- Balogh apuka, kérem jöjjön be, megtekintheti a gyönyörűséges 32oo grammos, 51 cm. hosszú fekete hajú kislányát. Jöjjön, mindketten jól vannak. - mondta a nővér, majd mutatta az utat Gábornak.
Ott volt Krisztina karjában egy édes csöppség, szerelmüknek gyümölcse, Krisztina arcán boldogság - ilyen boldognak még soha nem látta feleségét Gábor - átölelte Őt gyengéden a kislányukkal együtt és lecsókolta Krisztina arcáról a könnycseppeket. Boldogok voltak, úgy érezték, hogy ez a legnagyobb csoda a világon, ami történhet két egymást szerető ember között.
 
Egy hét múlva már otthon is volt Krisztina a kislányukkal Tündikével. Nagy volt az öröm az egész családban, jöttek a nagyszülők, rokonok, ismerősök, megcsodálták a kis újszülöttet.
Teltek a napok, hónapok, Krisztina minden idejét lekötötte a gyermekük. Gábor eleinte fel sem fogta a tényt, hogy most már kevesebb idő jut rá, mint férjre, egy kicsit rosszul is érintette, mert azért az évek során - házasságkötésük után 5 évvel született a gyermek -igencsak hozzá szokott Gábor, hogy a felsége mindig a rendelkezésére állt, együtt mentek moziba, szinházba, hivatalos estélyekre, szórakozni, szóval mindenhová. De most ezt Krisztina nem tehette meg, hogy Gáborral tartson akár egy hivatali ézváró bulira, vagy egy konferenciára,vagy akárhová. Nem tudott reprezentálni a feleségével, más megoldást kellett keresnie. Meg tudták volna ugyan oldani, hogy nevelőnőt fizessenek ilyen alkalmakkor a gyermek mellé, de Krisztina erről a lehetőségről hallani sem akart, mindig azt mondta, az volt az elve, hogy "nem azért szülöm meg a gyermekemet, hogy más legyen az anyja, hanem engem ismerjen anyjának, én akarom nevelni, engem szeressen, hiszen én vagyok az anyja" és ő ebből nem engedett.
Gábor beletörődött, olyannyira, hogy hivatalos üzleti vacsorákra is, konferenciákra is, vagy csak egyszerűen ha ki akart kapcsolódni - mert azért egy idő után ki akart - titkárnőjét kérte meg, hogy kisérje el. Melinda gyönyörű nő volt, hosszú fekete haja csigákban a derekáig ért, dekoratív nő volt, csodálatos kék szemekkel, összességében jó benyomást keltett, csinos volt, kicsi de formás mellekkel, vékony derékkal és csinos csípővel, hosszú combjai diszkréten ki-kivillantak estélyi ruhája alól. Egy üzeleti értekezlet utáni vacsorára indultak éppen, Gábor még haza sem ment, csak telefonon beszélt Krisztinával, hogy ne várja haza, mert ma hosszúra fog nyúlni az értekezlet.
Budapest egyik legelegánsabb szállodájának az éttermében volt az üzleti buli a Hiltonban.
Csodálatosan érezték magukat, vacsora, pezsgő, tánc hajnalig. Melindának a fejébe szállt az ital, nem szokott egyébként inni, érezte, hogy lassan-lassan nem lesz ura cselekedeteinek, ezért ivott egy forró feketét, majd egy kis friss levegőre kimentek a teraszra. Gábor szeme végigsiklott Melinda gyöngyörű testén, mellei szinte hívogatták a férfit, hogy érintse meg, melyet meg is tett. Gyengéden magához húzta a lányt, tudta, hogy nem lenne szabad, de most nem érdekelte semmi más, csak az, hogy karjaiba tarthassa a lányt...
 
Krisztina nagyon ideges volt, belázasodott a gyermeke, hívta az édesanyját, az anyósát, hogy kérje a segítségüket - mert egyébként az ő segítségüket is elutasította kezdettől fogva elvei miatt - de nem találta otthon egyikőjüket sem.
Hívta az orvosukat, ki is jött nem sokára. Megvizsgálta a gyermeket, nem volt különösebben nagy a baj, egy kis mandulagyulladás, melyet antibiotikummal helyre lehet hozni. Hajnalodott, illetve már majd nem reggel volt, Gábor még nem érkezett haza, ki kellett volna váltani a gyógyszert a gyermeknek, most mit tegyen. Felhívja, felhívja a mobilját, végül is ez egy üzleti buli, nem zavar senkit, hiszen nem munkaidőben van. Kicsörög Gábor mobilja vagy 15-ször, de nem vette föl, újra hívta Krisztina már vagy 15-ször, amikor egy álmos női hang beleszólt:
- Balogh Gábor mobilja, tessék, mit óhajt? Halló, kivel beszélek? - mondja Melinda, akinek halvány fogalma sem volt arról, hogy milyen egy házas ember élete ahol már kisgyermek is van, honnan is tudhatta volna, hiszen ő még hajadon volt, alkalmi kapcsolatain kívül nem igazán értett ezekből a dolgokból semmit.
Krisztina akkor döbbent rá, hogy férje nincs egyedül, hiszen ismerte ezeket az összejöveteleket, ismerte a társaságot, ismerte a körülményeket, tudta, hogy mi következik a jól sikerült estély után. Kinyomta a telefonját és fájdalmasan zokogni kezdett. Gyermeke a karján - szerencsére a doki adott neki egy injekciót, amely kitart reggelig, melyben lázcsillapító is volt- aludt békességgel, nyugalommal az arcán.
Össze kell szedned magad, nem szabad most elveszítened a józan eszed, - töprengett magában Krisztina - aki megfogadta magában, hogy nem hagyja, hogy gyermeke apa nélkül nőjön fel. Mindent elkövet annak érdekében, hogy újra visszataláljon hozzá Gábor, hiszen ők egy család, nem veszíthetik el egymást, pont most, amikor már gyermekük született végre, melyre mindketten nagyon vágytak.
 
Reggel 9 óra körül haza keveredett Gábor, Krisztina nem szólt neki semmit, pedig Gábor felkészült a legrosszabbakra - hiszen Melinda a tudomására hozta, hogy egy női hang kereste telefonon amíg aludt, Gábor tudta, hogy nem lehet más, csak a felesége. Gyorsan elszaladt Gábor a gyógyszertárba, kiváltotta a gyógyszert, mire haza érkezett, egy levelet tett eléje Krisztina. Ez állt a levélben:
"Ha elragad a képzelet
én mindenkitől féltelek
a mindenünk egy kisgyerek
őt cserben hagyni nem lehet,
ha mégis megteszed, elveszítheted! S vele együtt engem is."
- Gondolkodj Gábor józan ésszel, nem kérdezem, hogy mi történt tegnap éjjel, mert nem akarom tudni. Én úgy gondolok a tegnap éjszakára, hogy meg sem történt, ami pedig valószínű, hogy megtörtént. De ismersz én rettenetesen nagyvonalú vagyok, meg tudok bocsájtani, ha az kell, de gondolkodj kérlek. Mennyi időt kérsz a gondolkodásra? - kérdezte fájó szívvel - de még tartotta magát - Krisztina.
- Kedvesem, kérlek bocsáss meg, - ha még meg tudsz -nem akarok nálad nálatok nélkül élni. Megszakadna a szívem, ha elkergetnél magatoktól. - és forró könnyek öntötték el Gábor arcát. Ekkor mindketten zokogtak, felébresztették Tündikét és ő is teljes mértékben rázendített. Zokogtak mind a hárman, érezték, hogy összetartoznak, soha de soha el nem választhatja őket senki egymástól
Közben bekapcsolta Krisztina a CD lejátszót, melybe kedvenc CD-je volt, Kovács Kati száma: Egy hamvasarcú kisgyerek.... 
 
 
janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Hát ez jó , Évikém !

Megható történet-happy-enddel !

Nincs G.J. !

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Nos Jánoskám mi történt Veled? Mutasd meg magad orovosnak gyorsan, nem vagy lázas BABÁM? Nincs GJ.? Hogy a csudába van ez akkor? Most törhetem a fejem saccperkábé délig, hogy mi a pálya!

Köszönöm, hogy olvastál és véleményeztél.

Szeretettel: Évi.:O

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Bakos Erika képe
Bakos Erika
Offline
Csatlakozott: 2012/02/14

Nagyon szép, megható történet Évikém!

Gratulálok!

"Akinek hite van, mindene van, s akinek hite nincs, semmije sincs."

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Nagyon szépen köszönöm kedves Erikám a véleményedet, örülök, ha tetszett a történet.

Szeretettel: Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Legújabb irodalmak

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Irodalom Vállaji Sipos Ida Őszi ibolyák / Herbstveilchen toni 2024/05/12 - 08:12 2024/05/12 - 08:12
Irodalom Torkos László: Áldott kezek / Gesegnete Hände toni 2024/05/11 - 07:51 2024/05/11 - 07:51
Irodalom Siklossy László Hangok / Stimmen toni 2024/05/10 - 09:11 2024/05/10 - 09:11
Irodalom Joachi Ringelnatz: Missglücktes Liebesabenteuer / A félresikerült szerelmi élmény toni 2024/05/09 - 09:02 2024/05/09 - 09:02
Irodalom Sas Ede Az éjszakába / In die Nacht. toni 2024/05/08 - 08:53 2024/05/08 - 08:53
Irodalom Havasi István A szegények háza / Das Armenhaus toni 2024/05/07 - 08:37 2024/05/07 - 08:37
Irodalom Tóth Árpád: Meddő órán / An karge Stunde toni 2024/05/06 - 07:54 2024/05/06 - 07:54
Irodalom Radnóti Miklós: Gyökér / Wurzel toni 2024/05/05 - 09:16 2024/05/05 - 09:16
Irodalom G. Diószeghy Mór Ahol nyilnak az akácok / Wo die Akazienbäume blühen toni 2024/05/04 - 08:18 2024/05/04 - 08:18
Irodalom Jakab Ödön: Édesanyámnak / Zu meiner Mutter toni 2024/05/03 - 07:15 2024/05/03 - 07:15
Irodalom Rigó Tibor Május ha lehetnék / Wenn ich könnte Mai sein toni 2024/05/02 - 07:46 2024/05/02 - 07:46
Irodalom József Attila: Munkások / Die Arbeiter toni 2024/05/01 - 07:51 2024/05/01 - 07:51
Irodalom Palágyi Lajos Reggel a tengeren / Morgens auf das Meer toni 2024/04/30 - 07:29 2024/04/30 - 07:29
Irodalom Rigó Tibor: Cigány keringő / Zigeunerwalzer toni 2024/04/29 - 08:08 2024/04/29 - 08:08
Irodalom Torkos László Csak engem szeret / Sie liebt nur mich toni 2024/04/28 - 08:28 2024/04/28 - 08:28

Legújabb hangzóanyagok

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Audió Tompos Lilla: Karácsony ambrusa 2019/12/23 - 21:34 2019/12/23 - 21:34
Audió Kék mezőben Góth László 2019/12/14 - 05:58 2019/12/14 - 05:58
Audió Szabó Melinda: Októberi látomás ambrusa 2019/10/12 - 19:26 2019/10/12 - 19:26
Audió Kelvin: Angyalka ambrusa 2019/01/15 - 22:18 2019/01/15 - 22:18
Audió Visszatekintő: Karácsony Pécsett 1918-ban ambrusa 2019/01/02 - 12:54 2019/01/02 - 12:54

Legújabb fórumtémák

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Fórumtéma Megszűnt pályázat Markovics Anita 2019/12/31 - 13:41 2019/12/31 - 13:41
Fórumtéma Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző prayer 2 2016/11/28 - 12:48 2018/03/31 - 00:43
Fórumtéma 2017. AKÍK Művészeti Pályázat prayer 2016/12/28 - 19:03 2016/12/28 - 19:03
Fórumtéma 2016 évi rendezvények capek 17 2016/01/14 - 11:27 2016/08/07 - 16:47
Fórumtéma CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva prayer 14 2016/04/17 - 18:06 2016/07/17 - 12:32
Fórumtéma CINKE klub Gyöngyivel prayer 20 2015/04/17 - 21:42 2016/07/09 - 14:15
Fórumtéma Cinke színdarab Emeraude 1 2016/04/25 - 09:38 2016/04/27 - 08:51
Fórumtéma Szent Márton évforduló pályázat prayer 5 2014/09/28 - 09:49 2016/03/01 - 22:47
Fórumtéma Ötletek, és a megvalósítás. prayer 164 2010/02/05 - 20:51 2016/02/02 - 14:28
Fórumtéma Aktuális pályázatok zsuska 177 2013/02/06 - 11:01 2016/01/26 - 12:16

Legújabb rendezvények

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Rendezvény Tavaszi Varázs Fesztivál capek 2019/03/29 - 11:00 2019/04/12 - 12:06
Rendezvény Húsvéti nyusziles az Origó-Házban capek 2019/04/18 - 12:00 2019/04/12 - 12:02
Rendezvény Vidám farsang capek 2019/02/28 - 16:00 2019/03/14 - 12:11
Rendezvény CINKÉK a nagyvilágban - Lélekmorzsák capek 2019/02/22 - 17:00 2019/03/14 - 11:54
Rendezvény Versek Istenről, Hazáról, Szerelemről... capek 2019/01/24 - 16:00 2019/01/16 - 21:40