Kertészkedjünk

24 válasz [Utolsó bejegyzés]
anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Tartja a mondás, de egy kertbe nem biztos, hogy csak virágot ültethetünk. Nektek van kertetek? Veteményesetek?  Biztos jól jön egy-két ötlet, időnként tanács.

Az első kérdésem az lenne, hogyan kell orgonát ültetni? Ha valaki tudna tanácsot adni, megköszönném:)))

Szeretettel: Andi

 

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
Desert_Rose képe
Desert_Rose
Offline
Csatlakozott: 2008/11/11

Nem így kell képet feltenni, Anyatka! Ezt senki sem tudja megnézni így!!!!

Először fel kell töltened az itteni tárhelyedre, aztán kimásolni az elérési címét, és azt beilleszteni azzal a színes kis (fát ábrázoló) ikonnal a szerkesztés ablakban, lent.

 

- Rose -

„Tőlem ne várjon

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Köszönöm Rose!!!!!!!! Nem tudtam, hogy így kell, de már menni fog remélem.

Szeretettel: Andi

 

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Megmutaton nektek az én rózsámat. Azért különleges, mert eddig még nem volt saját rózsám a kertemben, ő az első Mosoly))))

Fényképek-0009 (2).jpg

Szeretettel: Andi

 

Lara képe
Lara
Offline
Csatlakozott: 2010/02/08

Nagyon örülök Andi!!! Mosoly))))))))))))))

Azért ha idén ledobálja a bimbóit, ne légy csalódott, jövőre már simán virágzásra bírod! Mosoly))

jóéjtpussz

L

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Már tudom is! A fiam szobájában az ablakban jól fogja érezni magát, ott nincs radiátor, ill. nem ott van, és a fény is pont jó lesz neki. Sokat segítettél, örökre hálás lesz érte a kaktuszom:)))) pusssz Andi

Szeretettel: Andi

 

Lara képe
Lara
Offline
Csatlakozott: 2010/02/08

Igen, a bimbói lepotyoghatnak, ha hurcolászva van, de szerintem, ha óvatosan mozgatod... Mosoly)) lehet, észre sem veszi. Mosoly

A hőmérséklet lesz itt a bibi szerintem. Mosoly

Pedig az ablak közelsége nagyon jó (mint minden virágnak). Közvetlen napfény ne érje, de a világosat nagyon szereti.

Talán tudtunk valamit tenni az érdekében.

puszi: L

blue képe
blue
Offline
Csatlakozott: 2008/07/14

Az enyém sem virágzik, a bimbóit is eldobta, de nagyon szép és új leveleket hozott...konyhában van, mint minden virágom az ablak párkányán...a fokföldi ibolyám viszont december óta virágzik...))))

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Hoppá! Akkor keresek neki másik helyet. Nem baj, ha átpakolom máshová? Lehet, hogy hülyeség, de azt hallottam, hogy nem szereti a helyváltoztatásokat. Igaz, a jelenlegi hely sem ideális úgy néz ki...Köszi:))) Andi

Szeretettel: Andi

 

Lara képe
Lara
Offline
Csatlakozott: 2010/02/08

Radiátor? Ajaj... akkor még permetezést is javasolnék... Nagy a páraigénye...

Lara képe
Lara
Offline
Csatlakozott: 2010/02/08

Kicsit lassan jön a válasz, addig mondanám, hogy lassan a virágzási időszak végén vagyunk, ezek uis. február végéig virágoznak - általában.

Illetve a 13- 21 fok közti hőmérsékletet kedvelik. Ha tehát 21 fok fölött van a helységben, akkor a virágzás sajnos elmarad.

 

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Pontosan nem tudom, az ablakban van,a radiátor szomszédságában....

Szeretettel: Andi

 

Lara képe
Lara
Offline
Csatlakozott: 2010/02/08

Szia Anyatka!

Mosoly)) Hány fok van a karácsonyi kaktuszod környékén??

 

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Lara, szia! A virágkötészet nagyon szép, igazi alkotós "munka", ahogy én elképzelem:)))) Karácsonyi kaktusz ügyben mit javasolnál? Bimbót már láttam rajta minden évben, de nem nyílik ki, pedig igyekszem nem piszkálni, és ugyanazon a helyen van. Ültessem majd át tavasszal? Új hajtások mindig vannak rajta. Köszi:))) Neked is puszi....

Szeretettel: Andi

 

Lara képe
Lara
Offline
Csatlakozott: 2010/02/08

Sziasztok kertészek!

Nagyon örülök ennek a topiknak, imádom a virágokat! Nemrég tanultam ki a virágkötészetet, ráadásul 15 évig gyűjtöttem kaktuszt, most orchideákban utazom. Ha tudok szívesen segítek bárkinek bármiben.

Mosoly

 

 

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Gaby, ezt találtam. Orchideám nincs, de remélem találsz valamit a két cikkben, amit használni tudsz:)))

 

Amit a Phalaenopsis-ról tudni kell

Hazájuk Délkelet-Ázsia. Többségük epifita életmódú, gyökereivel a fák lombkoronaszintjében megtapad a fa kérgén. Nem élősködők, táplálékukat fotoszintézissel állítják elő. Alkalmazkodtak a tápanyagszegény környezethez, a vizet pedig a gyakori esőzések biztosítják. Gyökereik is asszimilálnak, mint sok más orchidea-félénél. Tibetben él olyan Phalaenopsis is, amelyik levéltelen, és szaprofiton (korhadéklakó). A nemesítés alapja a fehér, kerekded virágú P. amabilis volt. Később a P. stuartiana és a többi faj fokozatos bevonásával újabb fajtákat nemesítettek. Jelentősek a Doritis nemzettséggel keresztezett hibridek is.

A kereskedelemben kapható orchideák közül a Phalaenopsis-ok tarthatók talán a legkönnyebben az ember számára is kellemes, egyenletes hőmérsékletű helyen. Vegetatív növekedésük elsősorban a nyári félévben jellemző, de lehet folyamatos is. Virágzási időszakuk pont fordítottan, a legtöbb fajtának a téli időszakban van. Legnagyobb választékban november és április között kínálják őket a boltokban. Tartós virágzásúak, és ha a virágszárról csak a levirágzott szárrészt távolítjuk el, a rajta lévő rügyekből más időszakban is újabb virágok fejlődnek.

Milyen fajták kaphatók?

Nagy választékban kaphatók, köszönhetően a mindig megújuló, folyamatosan változó nemesítési irányzatoknak. Volt, hogy a hosszú szár, a nagy virág, a fehér szín volt a cél. Létrehoztak világos és sötétebb árnyalatú rózsaszín, sárga, zöldessárga, csíkozott, színes erezetű, lekerekített, vagy éppen csillag alakú virágokat. A virágok és a szár mérete is változó. Van olyan, amelyiknél a virágszár már a fővirágzáskor is elágazó. Az újabb fajták között akár barnás árnyalatúak is lehetnek, és egyre többször látni olyat is, amelyiken a szirmokon szőrözöttség, szemölcsszerű kitüremkedés figyelhető meg.

Csak a boltban szép...

Egyre többen vásárolják őket, de a hazavitt növények közül sajnos sok elpusztul. Ezt megelőzendő, alaposan figyeljük meg, mennyire egészséges a tő. A levelek normális esetben kemények, merev tartásúak, bár hajlításra nem törnek meg. A gyökerek-ha kevés is van-, szárazon szürkésfehér, nedvesen zöldes árnyalatúak. Amikor növekedésben vannak, a végük 1-2,5 cm hosszan elkeskenyedő, világoszöld, vagy vöröses. A kifejlődött gyökérvég lekerekített. Ha ezek nem igazak a kiszemelt növényre, meg kell találni az okot. Rendszerint csak kezelési hiba, amit könnyen helyrehozhatunk.

Vízhiány

Az első jel, amit legkönnyebben észre vehetünk, amikor a levelek lógnak. Ennek jó esetben csak az az oka, hogy késik az öntözés. Ilyenkor a gyökérzet egészséges, az ültetőközeg természetesen-száraz. Nincs más dolgunk, mint öntözni, és amíg rendbe jön, párás helyre tenni a növényt. Hiányában a célnak megteszi egy nejlonzacskó, amibe lecsöpögés után belehúzzuk a cserepet. A száját kössük be, legfeljebb a virágszár maradjon szabadon. 3-10 nap múlva a Phalaenopsis újra a régi.

Túlöntözés

A lankadt levél lehet túlöntözés következménye. Ekkor a gyökerek megpuhultak, és sárgásak. A túlöntözött növényt legjobb, ha kivesszük óvatosan a cserepéből, megvizsgáljuk, hogy a teljes gyökérzet elhalt-e? Eltávolítjuk az elpusztult részeket, és visszaültetjük feketefenyőkéreg-zúzalékba, vagy az eredeti közegébe. A virágokat vágjuk le. A nyirkos közeget csak akkor öntözzük újra, ha kezd kiszáradni. Ez esetben feltétlenül zacskózzunk. Meleg, világos helyen, fejlettségi állapottól, fejlődési fázistól függően 1-6 hónap alatt regenerálódik a tő. Teljes gyökérpusztuláskor sajnos kis esély van a sikerre.

Csigajárás

A levelek árulják el először a csigák jelenlétét. Akkor gyanakodhatunk rájuk, ha a legfontosabb öntözési szabályt, hogy a közeg mindig nedves legyen, kiszáradás és vízben állás nélkül, betartjuk, és mégis kókadt a növény. Leginkább házas, 3-5mm-nél nem nagyobb, barna vagy fekete csigák károsíthatnak. A gyökereket, elsősorban a növekvő gyökérvéget, vagy a tőből frissen hajtó virágszárat fogyasztják. Nem nehéz tőlük megszabadulni, de folyamatos odafigyelés szükséges. Merítsük vízbe a cserepet egészen a tetejéig. Az állatok felmásznak a cserép szélére, a felső gyökerekhez, és az alsó levelek tövébe. Nagyon nehéz őket észre venni, sokszor megbújnak a levelek között. Maradéktalanul úgy gyűjthetjük össze a csigákat, ha néhányszor ismételjük a fenti módszert, legcélszerűbb az öntözésekor.

Nincs elég gyökér

Megfelelő öntözés mellett, és kártevőktől mentes ültetőközegben is lehetséges, hogy a növény kókad. Öntözés után valamelyest javul az állapota, de ez átmeneti. Egy idő múlva a kinyílt virágok szirmai sem feszülnek ki. Valószínűleg kedvezőtlen a gyökérzet és a lombozat aránya. Ilyenkor üvegházban, vagy a már említett zacskóban, mivel a magas páratartalom miatt a párologtatás lecsökken, megszűnnek a tünetek. Pár hónap múlva, mikor a gyökérzet kellően kifejlődik, a normális lakókörnyezetben is jól érzi magát a Phalaenopsis.

Túltáplálás

Gyökérpusztulást, levélfoltosodást okozhat a túlzott műtrágyázás. A gyökerek érzékenyek a felhalmozódott tápsókra. Megelőzhető, ha a tápoldatot csak nagy hígításban alkalmazzuk, és levéltrágyaként. Így is felvehető a növény számára a szükséges tápanyag.

Mi van a páratartalommal?

A Phalaenopsis szobai nevelése nem megoldhatatlan. Aki kitartó és odafigyel, az a második, harmadik próbálkozás után nem vall kudarcot. A növény tartásának egyetlen, egy átlagos lakásban nem adott feltétele a magas páratartalom. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy az erős, bőséges gyökérzettel rendelkező töveknek ez sem gond. Sokan nevelik mindenféle párásító módszer nélkül sikerrel, még panelházak száraz levegőjében is, ezt az egyik legszebb virágú szobai cserepest.
(forrás: www.kertpont.hu)

Legnagyobb részük a Föld trópusi és szubtrópusi területeiről származik. 25.000 fajuk ismert.
Vannak, amelyek a meleget kedvelik: 20-26 °C-ot. Ismertek olyanok, amelyek megelégszenek télen
7-18 °C-al is,nyáron: 12-21 °C-al. Az orchideák lehetnek melegházi-, mérsékelt házi- és hidegháziak. Ezt nagyon fontos figyelembe venni, így több sikerrel járunk virágoztatásuk szempontjából és egyértelműen ettől függ életük. Egy hidegházi orchidea tönkremegy a nagyon
meleg tenyészhelyen. Árnyékos vagy félárnyékos hely az ideális számukra. Tűző napra nem szabad állítani őket. Vannak olyan fajok amelyeknek télen pótmegvilágításra van szükségük.
Nagy páratartalmat igényel:70-80 % közöttit. Lágy vízzel kell permetezni és öntözni őket, amely
langyos legyen, ne hideg! Erre a célra megfelelő az esővíz, csapvíz, amelyet 2-3 napig ülepedni
hagyunk. Bár ez utóbbiban még megtalálható a mészkő. Nagyon elővigyázatosan öntözzünk, ne tocsogjon a vízben, mert gyökerei elrothadnak. Vigyázat, nem is szabad kiszáradnia a földlabdának.
Tápanyagot 2-4 hetenként kaphatnak, de mindig a felére csökkentett töménységet használjunk; az orchideákat télen is lehet trágyázni! A szaküzletekben külön orchideáknak való tápanyagokat is lehet kapni, így egyszerűbbé válik az adagolása.
Speciális orchidea-ültetőközeg is létezik, mivel e növényeknek nem a megszokott virágföld az alkalmas. 2-5 évenként lehet átültetni, fajtól függően, a nyugalmi időszak végén, vagy amikor növényünk kinőtte cserepét. Lehetőleg ne sértsük meg a léggyökereket, sem a talajgyökereket!
Hogy nyugalmi időszakuk mikor ér véget, ezt hosszú megfigyelés után tudhatjuk csak meg. Általában a nappali-éjszakai
hőmérséklet ingadozás váltja ki az újbóli virágzást, sokszor elegendő 2-4 °C is ahhoz, hogy megkezdődjön a bimbózás. Ekkor kezdenek nőni az új gyökerek is. Ilyenkor bátran lehet átültetni, szaporítani a növényt, bár a szaporítás inkább a kertészek dolga. Azokat a fajokat amelyek álgumókat képeznek, tőosztással lehet szaporítani nyugalmi időszakuk végén.
Kártevők ritkán fordulnak elő az orchideákon, de ellenőrizni nem árt időnként növényeinket. Ha mégis takácsatka, levéltetű támadná meg, idejében intézkedni kell az eltávolításukról.

Szeretettel: Andi

 

blue képe
blue
Offline
Csatlakozott: 2008/07/14

Köszönöm Andi, volt miből válogatni. Én kaptam egy cserepeset, igazából műanyag-cserépben van. Öntözgetem. Azóta elvirágzott, de új levelet hozott. Apró rügyei voltak. Sajnos a konyahai takarítás közben egy megsérült és letört. Nagyon sajnáltam. Szeretem az orcihedát, mint minden virágot.)))

blue képe
blue
Offline
Csatlakozott: 2008/07/14

Valaki mesélje el nekem, hogy az orchideákkal hogyan kell bánni?

prayer képe
prayer
Offline
Csatlakozott: 2008/06/30

Szaglászva nagyon kell szeretni őket. Mosoly))

prayer

blue képe
blue
Offline
Csatlakozott: 2008/07/14

Nos, nem szaglászva is a kedvencem, mint a rózsák, a gerberák, ibolyák, hóvirágok és bármilyen cserepes, vágott virág...))))

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Lassan, de tényleg lassan jön a tavasz. Addig egy-két ötlet arra, hogy tudunk friss ízeket varázsolni, hogy feltöltsük a kiürülő raktárainkat.

Nem tudom, szeretitek-e a zöldhagymát. Na igen, nem túl jó a szaga, de a fogmosás csodát tesz, s ha pár levél petrezselyemzöldet elrágicsálsz hagyma, vagy fokhagyma evés ( ami egyébként nagyon egészséges) után, akkor nyugodtam elmehetsz akár egy randira is.

Na szóval végy egy vagy több fej vöröshagymát meg befőttes üveget, aminek a szája nem túl nagy. Töltsd tele vízzel és állítsd bele a hagymát a bajszával lefelé. A vizet 2-3 naponta cseréld, s nemsokára látni fogod, hogy bújnak a kis zöld szárak. Jó étvágyat hozzá!

Lehet, hogy nem szakszerűen írtam le, ezért megpróbálok képet mutatni.

A további ötleteket szívesen olvasom....

Szeretettel: Andi

 

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

Megkerestem a neten, ha mást is érdekel, íme így kell orgonát ültetni, Bálint Gyuri bácsi ezt irta ( iagz, hogy nem mindent értek belőle pontosan, de ez csak az én hibám lehet Mosoly :

Az orgona legegyszerűbb szaporítási módja a sarjak ültetése. Az igényesebb kertészek azonban magról nevelt, fiatal orgonanövényekre, esetleg fagyalmagoncokra szemzik a nemes fajtákat. Ennek a legjobb időszaka a július közepe. A korábbi alvószemzés rendszerint kihajt, a későbbi pedig sikertelen marad, mert az alany már nem adja fel a héját.

Az idős, kevésbé tetszetős virágokat nyitó bokrokat tavasszal át lehet oltani (párosítással, héj alá oltással vagy kecskelábékezéssel). Oltás után a vadhajtásokat folyamatosan el kell távolítani a tőről.

A nemes orgonafajták feltöltéses vagy közönséges bujtással is szaporíthatók.

Aki nemes orgonacsemetét vásárolt, az lehetőleg ősszel ültesse el a kertjében új szerzeményét. Az orgona rügyei ugyanis nagyon korán kezdenek duzzadni, ezért a tavaszi ültetés kockázatos lehet. A fiatal növényt ajánlatos néhányszor alaposan megöntözni, a talaját a gyomoktól tisztán tartani, és némi trágyázással is gazdagítani a földjét.

A bokrok rendszerint a harmadik évben hoznak először virágot. A keletkezett sarjakat rendszeresen messük ki, nehogy azok elnyomják a nemesített tövet. A bokrot már az első években is metszeni kell, mert különben felkopaszodik, és csupán az életképesebb vadsarjak fognak virágozni. A metszést voltaképpen már azzal elvégzik, hogy a virágokat hosszabb-rövidebb szárral levágják a bokorról. Ha azonban nem a vázában, hanem a kertben kívánunk örülni a szép orgonabugáknak, akkor elvirágzás után a virágzat maradványait vágjuk le. A száraz virágbugák elcsúfítják a bokrot, és ha a növény a magok beérlelésére fordítja az energiáit, akkor a következő évben gyengébben fog virágozni.

Aki különös gondot fordít arra, hogy orgonabokrai szépen virágozzanak, az alkalmazza a váltómetszést. Az orgona jellegzetesen villás elágazású bokor, tehát mód nyílik arra, hogy az egyik ágat rövidre messük, a másikat pedig hosszabbra hagyjuk. Így a hosszú vesszőkből a következő évben virágot kapunk, míg a rövidebb vesszők hajtást fognak nevelni. A metszésnek ezt a módszerét minden évben felváltva alkalmazhatjuk.

Az idősebb orgonabokrok jól tűrik az ifjítást.

Noha az orgonának vannak betegségei és kártevői, rendszeres vegyi védekezésre nincs szükség.

 

Szeretettel: Andi

 

anyatka képe
anyatka
Offline
Csatlakozott: 2008/12/16

István kedves, azt gondoltam:)))))) Azért köszike Nagy vigyor

Szeretettel: Andi

 

szucs istvan képe
szucs istvan
Offline
Csatlakozott: 2008/08/24

Andibaba!
Kötelességemnek érzem, hogy segítselek orgonaültetésből kifolyólag.
ÁSÓVAL !!!!!!!
Azzal kell ))))))))

Üdv István

Judit képe
Judit
Offline
Csatlakozott: 2008/07/21

A virágokat imádom, kapni és csodálni is szeretem..... De sajnos, az orgonát nem tudom hogyan kell ültetni....

 

Szeretettel: Judit

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Antoine de Saint Exupéry

Legújabb irodalmak

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Irodalom Rigó Tibor: Senki sem szólt / Niemand sagte es mir toni 2024/07/12 - 08:31 2024/07/12 - 08:31
Irodalom Erdős Renée Úgy vettem / So nahm ich toni 2024/07/11 - 08:25 2024/07/11 - 08:25
Irodalom Minke Béla Tavaszi hangulat / Frühlingsstimmung toni 2024/07/10 - 07:58 2024/07/10 - 07:58
Irodalom Rainer Maria Rilke: Das ist mein Streit / Ez a harcom toni 2024/07/08 - 02:30 2024/07/08 - 02:30
Irodalom Szulik József: Egy pap, anyja sírján / Ein Priester am Grab seiner Mutter toni 2024/07/07 - 09:45 2024/07/07 - 09:45
Irodalom Babits Mihály: Erdős Renée / Erdős Renée toni 2024/07/06 - 08:17 2024/07/06 - 08:17
Irodalom Farkas Béla Erdő mélyén / Tief im Wald toni 2024/07/05 - 07:32 2024/07/05 - 07:32
Irodalom Erdős Renée Szép életem / Mein schönes Leben *** toni 2024/07/04 - 07:29 2024/07/04 - 07:29
Irodalom Szulik József Édes anyámhoz / An meine liebe Mutter toni 2024/07/03 - 09:06 2024/07/03 - 09:06
Irodalom Gustav Falke: Bitte / Fohász toni 2024/07/01 - 07:55 2024/07/01 - 07:55
Irodalom Minke Béla Megáldalak / Ich segne dich toni 2024/06/30 - 08:42 2024/06/30 - 08:42
Irodalom Rigó Tibor Az eső / Der Regen toni 2024/06/29 - 07:35 2024/06/29 - 07:35
Irodalom W. Busch: Die Rose sprach / A rózsa szólt toni 2024/06/28 - 08:31 2024/06/28 - 08:31
Irodalom Az én első sorozatom 5 A vers ABC-je = Cs toni 2024/06/27 - 16:46 2024/06/27 - 16:46
Irodalom Erdős Renée Fönn a hegyen / Auf dem Berg toni 2024/06/26 - 08:36 2024/06/26 - 08:36

Legújabb hangzóanyagok

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Audió Tompos Lilla: Karácsony ambrusa 2019/12/23 - 21:34 2019/12/23 - 21:34
Audió Kék mezőben Góth László 2019/12/14 - 05:58 2019/12/14 - 05:58
Audió Szabó Melinda: Októberi látomás ambrusa 2019/10/12 - 19:26 2019/10/12 - 19:26
Audió Kelvin: Angyalka ambrusa 2019/01/15 - 22:18 2019/01/15 - 22:18
Audió Visszatekintő: Karácsony Pécsett 1918-ban ambrusa 2019/01/02 - 12:54 2019/01/02 - 12:54

Legújabb fórumtémák

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Fórumtéma Megszűnt pályázat Markovics Anita 2019/12/31 - 13:41 2019/12/31 - 13:41
Fórumtéma Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző prayer 2 2016/11/28 - 12:48 2018/03/31 - 00:43
Fórumtéma 2017. AKÍK Művészeti Pályázat prayer 2016/12/28 - 19:03 2016/12/28 - 19:03
Fórumtéma 2016 évi rendezvények capek 17 2016/01/14 - 11:27 2016/08/07 - 16:47
Fórumtéma CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva prayer 14 2016/04/17 - 18:06 2016/07/17 - 12:32
Fórumtéma CINKE klub Gyöngyivel prayer 20 2015/04/17 - 21:42 2016/07/09 - 14:15
Fórumtéma Cinke színdarab Emeraude 1 2016/04/25 - 09:38 2016/04/27 - 08:51
Fórumtéma Szent Márton évforduló pályázat prayer 5 2014/09/28 - 09:49 2016/03/01 - 22:47
Fórumtéma Ötletek, és a megvalósítás. prayer 164 2010/02/05 - 20:51 2016/02/02 - 14:28
Fórumtéma Aktuális pályázatok zsuska 177 2013/02/06 - 11:01 2016/01/26 - 12:16

Legújabb rendezvények

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Rendezvény Tavaszi Varázs Fesztivál capek 2019/03/29 - 11:00 2019/04/12 - 12:06
Rendezvény Húsvéti nyusziles az Origó-Házban capek 2019/04/18 - 12:00 2019/04/12 - 12:02
Rendezvény Vidám farsang capek 2019/02/28 - 16:00 2019/03/14 - 12:11
Rendezvény CINKÉK a nagyvilágban - Lélekmorzsák capek 2019/02/22 - 17:00 2019/03/14 - 11:54
Rendezvény Versek Istenről, Hazáról, Szerelemről... capek 2019/01/24 - 16:00 2019/01/16 - 21:40