Keselyűség

Dóra képe

Dögtor keselyű
jól képzett hullagyalázó,
csontvázzá álmodja az élőt,
addig hipnotizálja
áldozatát, míg testét
ronggyá szaggatja a keselyűség,
karmok tépik,
csőrök vájnak bőrén szelepet,
hol menekülhet a vér,
mi tócsává tömörülve
aludni készül, remeg még kicsit,
majd élő színeit hátra hagyva,
 halálba feketedik.
 

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Dórikám! Ez a visszavágó meccs!

Én is akartam már Neked többször írni, hogy nekem is feláll az összes nemlétező ,a sok vértől, hullától, haláltól, dögtől, hullaszagtól, amit az elmúlt hetekben produkáltál. Holott olvastam én tőled valamikor gyönyörű szerelmes verseket, komoly, filozófikus elemzéseket, ragyogó prózákat, ezeket hová süllyesztetted?Nekem van egy áthidaló javaslatom, kettőnket ötvözni kellene és kijönne belőlünk egy harmadik talán ami minden kritériumnak megfelelne.Jó, ha nem, hát nem, nem erőltetem.

No mindegy, ha ezt a kommentemet elolvasod, ki fog derülni feketén fehéren, hogy ki utál kit? Mert, hogy ezután Te úgy megutálsz,  ha még eddig nem tetted meg,hogy várhatlak én ott a bárunkban háromszáz évig még, akkor sem fogsz jönni felém. Jól sejtem? Bár azért Neked is megszólal a csengő a szívedben én úgy gondolom, ami tavaj decemberben oly' szépen muzsikált. "Vigyázz rám kérlek, mert én nagyon megkedveltek és jó helyen leszek a szívedben". Te írtad egyik versed alatt az én kommentemre, és ez az üzenet nekem szólt, és én megigértem, csak közben te eltávolodtál. No mindegy, ez már történelem és én bízom abban, hogy idén is ismétlődik a történelem úgy december táján, a szeretet ünnepe felé közeledve.

És most a versedről, mint mondanivaló. A keselyűk már csak ilyenek, de el kell kerülni az útvonalaikat. Ki lehet őket cselezni egy kis életkedvvel, vidámsággal, szembe zúdítani őket egy adag mosollyal - tudod mennyire utálják ?-, optimizmussal.

No figyúzz, megkérdezem a bírót, hogy hogyan állunk, mi az eredmény, hogyha O:O, akkor jók vagyunk nem? Nem kell még egy visszavágó mérkőzés.>:D<

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Dóra képe
Dóra
Offline
Csatlakozott: 2012/08/21

Évikém drága!

Miért utálnálak meg? Ellenkezőleg! Látod, ezt szeretem, amikor feketén-fehéren a képembe vágják, hogy milyen érzéseket váltok ki a soraimmal.  Megnyugtatlak, születnek szerelmes verseim, (hála az állapotomnak) sőt prózák is. Legnagyobb bajom az időhiány, most is csak azért tudom bővebb lére ereszteni a mondandómat, mert a szabadság áldott perceit élvezem. Egy valamire szeretnélek megkérni, velem kapcsolatban tartózkodj a referenciális olvasattól, a verseim nem a saját lelki állapotomat tükrözik. Szép dolgok is megihletnek, ez kétségtelen, de valami miatt a rossz mélyebben megragad. Elárulom, (és egyben Jánosnak is megadom a választ) hogy ezt a verset, az alábbi fotó ihlette. Tragikus mélységű, és a legmegdöbbentőbb, hogy miután a fotós elkészítette a fényképet, a kislányt magára hagyta.  Pulitzer díjjal jutalmazták az elkapott pillanatot, ám úgy tűnik, a fotós mégsem tudott felhőtlenül örülni a mások szenvedése által szerzett sikernek, mert pár hónap múlva véget vetett az életének.

 

"Kirohanok a létből anélkül, hogy a fő-fő célt pedzeném...hej, ha elölről kezdhetnék mindent, mindjárt a közepén kezdeném!"

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Dórikám kedves, értelek! Azon gondolkodtam, hogy mennyire fontos az egy versnél, hogyha nem teljesen egyértelmű az olvasó számára a mondanivaló, akkor így képpel illusztrálva egyértelművé válik, és nem marad felszines. Mert én most itt csak azt "láttam" a versedben, hogy megint folyik a vér, halál, dög(keselyű), és olvastam az elmúlt időszakban ilyen jellegű verseidet. Ha a motivációd nem kerül valamilyen formában a versedbe, akkor az ember legrosszabb esetben találgat. Mivel én tudom, hogy Te nem mindig magadról írsz- sőt! - de viszont közvetve benne van a vesedben - ebben (is) - a lelkivilállapotod, hogy mi nyomasztott és mi késztetett a vers ilyen szintű megírására.

Köszönöm, hogy helyre tetted bennem e versed mondanivalóját. Persze, hogy nem utáljuk egymást, miért is tennénk?

További szép napokat a szabadságod idején.

Ui.: Azért a szerelmes verseidet és prózáidat jobban kedvelem.:)

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

janos képe
janos
Offline
Csatlakozott: 2009/01/24

Dórikám, az is t'án oly mint magára hagyott tojás...amiből élet is lehetetett volna talán(y)..

MINTHA LÁTTAM VOLNA a képet régebben...valahol...

Félreértettem, a képpel már képben vagyok...

Pusssz.

 

 

Pusssz.

Ja, egy kis videó....

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CD8QFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.kalkulus.hu%2Fblogs.2733.Hogyan%2Bt%25C3%25B6ri%2Bfel%2Ba%2Bstrucctoj%25C3%25A1st%2Ba%2Bd%25C3%25B6gkesely%25C5%25B1%253F&ei=0DxSUqvEFKuX0QX_w4HICg&usg=AFQjCNGUk-ky11OIK1MjiUr5QXzZ2c9kgQ&bvm=bv.53537100,d.d2k

 

 

' Akiknek az antennáit leerodálta már az idő, ők most itt miért nyerők ?

Üdv.

János

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Látod, Dórikám, erről beszéltem. Ha most itt lenne a versed alatt kétszáz hozzászólás, az lehet, hogy mind a kétszáz különböző mondanivaló lenne. Mert - még abból a versből is, ami egyértelmű(nek) látszik, ki tudnak hozni az olvasók többet, mert mindenki a saját szemszögéből, netán tapasztalataiból itél-, hogyne gondolna mindenki mást, főleg, ha nem kristálytiszta. Jánosunk vélt felfedezni benne optimizmust (elbújtatva) és mellényúlt. Mert kevés volt az info, pedig mivel csavaros az észjárása - Őt is nagyon nehéz követni sokszor, mert félinformációkat közöl - neki egyből vágni kellett volna, hogy mi a pálya. Vágta volna is,ha több lett volna az információ.

Csupán csak azért volt referenciális az olvasatom Veled kapcsolatban, mert kevés információ állt rendelkezésemre és asszociálnom kellett valamire, valakire átvitt értelemben. Én a hangulatra fókuszáltam és arra gondoltam, hogy mi késztetett téged erre a borzalom megírására, biztos a hangulatod, de a kiváltó okot nem ismertem. No de ha beleszőtted volna valamilyen formában a magára hagyott kislányt, aki a dögkeselyűk martaléka lett, egyből kivilágosodott volna a kép és nem lett volna referenciális az olvasatom. Lehet, hogy én hülye vagyok - nem vitatom -, de nekem mindig szeretett elhúnyt Barátom (Szűcs István) szavai jutnak az eszembe, amikor leírok egy förmedvényt. Ő mondta mindig nekem: "úgy írj Évivirág, hogy azt mindenki megértse, a nyolc általánost végzett segédmunkástól az egyetemet végzett professzorig. Nem kell ahhoz cirkalmazni, egyszerű, normális szavakkal nagyon sokmindent ki lehet fejezni ami érthető." És tulajdonképpen igaza volt, ezért szerette olvasni a verseimet. No most én ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak így és jó egy vers, nem, hiszen olvastam én már nagyon sok szép verset, mely verstani kritériumoknak nem felelt meg ugyan, de a mondanivaló tutira megfogott. Visszakanyarodva a Te versedre, biztos, hogy jobban megfogott volna a mondanivalód, sőt! ha jobban kibontod, akkor más "élményt" nyújtott volna, ez evidens. no azt hiszem, hogy eleget pofáztam (rizsáztam), de azon felbátorodva, hogy szereted, ha megfogalmazódik rendesen az olvasó véleménye, mit vált ki belőle (m) , tettem tiszteletemet istételten Nálad.

Ui.:Rengeteg segítséget kapok egy másik portálról - ami a prózáimat illeti - és teljes mértékben olyanok az instrukciók, melyet Veled is megvitattunk annak idején...ezt csak azért írtam, hogy már a "haladó" csoportban vagyok...jó, nem érdekel, tudom...

Puszi. Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Dóra képe
Dóra
Offline
Csatlakozott: 2012/08/21

Évikém! Valamelyest talán igazad van, de én úgy érzem, ez a pár sor minden egyéb kommentár nélkül is megállja a helyét. Magam részéről senkinek nem szeretném szájába rágni a gondolataimat, mert ha nem késztetem az olvasót némi töprengésre, akkor tulajdonképp mit is csináltam? Leírhatom, hogy kék az ég, repkednek a madarak, de azzal aztán semmi újat nem mondok. Bemásolhattam volna a fotót előre is, de az nekem olyan, mintha először megnézed a filmet, majd utána elolvasod a könyvet, ami alapján elkészült a forgatókönyv. Akkor már elveszíted azt a plusszt, ami csupán a tiéd, az eléd vetített képek befolyásolják a fantáziádat. Ez az eszmecsere mégis hasznos volt, mert egy új játék lehetőségét vetítette elém. Mi lenne, ha nyitnánk egy blogot, és felváltva feltennénk a verseinket, elemzésre? Mindenki - aki mutat hajlandóságot a részvételre - megírná a véleményét, kifejtené, hogy szerinte miről szól az írás, majd a legvégén a szerző elmondaná, hogy melyik értekezés áll legközelebb a valósághoz. Nekem tetszene. Támogatsz?

Még valami: amikor ezt a pár sort megírtam, akkor az munkált bennem, hogy az igazi dögkeselyű az ember. Keselyűbb a keselyűnél.

"Kirohanok a létből anélkül, hogy a fő-fő célt pedzeném...hej, ha elölről kezdhetnék mindent, mindjárt a közepén kezdeném!"

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30

Persze, hogy támogatlak Dórikám, jó ötlet. Valamilyen formában mi már ezt elkezdtük négyen -János, Barna, László és én - amikor az én verseimet szedtük darabokra, illetve mindenki hozta a saját verzióját, de aztán alább hagytak a kedélyek.

Ez tényleg jó ötlet, kendőzetlenül el lehetne mondani a véleményt, ugyanakkor ismeretterjesztő hatása is lenne azáltal, hogy ki mit gondol egy mondanivalóról. No, oksa, dobd be magad, rám, riztos, hogy számíthatsz, én minden játékot szeretek, hiszen ismersz. Úgyis jönnek a hosszú, hideg őszi és téli napok, még mindig jobb, mint a kocsmában könyökölni.:D

 

Puszi! Örülök a kezdeményezésnek.

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Sonkoly Éva képe
Sonkoly Éva
Offline
Csatlakozott: 2012/03/01

Kedves Dóra!

Sajnos ilyen világban élünk...

 

Szeretettel, Éva

Dóra képe
Dóra
Offline
Csatlakozott: 2012/08/21

Igazad van Éva, ez a keselyűk világa.

"Kirohanok a létből anélkül, hogy a fő-fő célt pedzeném...hej, ha elölről kezdhetnék mindent, mindjárt a közepén kezdeném!"

genálpiroska képe
genálpiroska
Offline
Csatlakozott: 2010/06/20

Dórika!

Ne haragudj, de csatlakozom Évihez, én sem birom végig olvasni verseidet, melyek ilyen

morbid ténájúak, hullák, a multkor egy gennyes seb, egész napom oda lett!

Szerintem egy vers legyen kedves, szórakoztató, de ne boncteremről meg az

afrikai éhező gyerekekről szóljon. Sajnos tudjuk, hogy bizonyos helyeken léteznek,

segítünk is ahol tudunk,/Vöröskereszt, UNICEF/, de nem szórakoztatóak a versek ezekről!

Üdv: Piroska

Dóra képe
Dóra
Offline
Csatlakozott: 2012/08/21

Piroska! Eszem ágában sincs haragudni. Senkit nem kényszerítek a verseim olvasására. Ha te mégis visszatérsz hozzám, - felvállalva ezzel, hogy tönkreteszem egy napod - az már a te mazochizmusod rovására írható. Megjegyzem, elgondolkodtadtál. "Szerintem egy vers legyen kedves, szórakoztató" Tudod, mostanság az jutott eszembe, hogy sokkal többen írnak, mint amennyien olvasnak. Te megerősítetted bennem ezt az érzést. Olvastál verseket klasszikusoktól? Mindegyik kedves, és szórakoztató volt? Úgy hulljak öledbe, mint levél, ki száradni készül, majd egy-két színre emlékezve, a betonon szemétté egészül. 

 

"Kirohanok a létből anélkül, hogy a fő-fő célt pedzeném...hej, ha elölről kezdhetnék mindent, mindjárt a közepén kezdeném!"

Gemini képe
Gemini
Offline
Csatlakozott: 2012/07/05

Szerintem Dóri zsigerből ír, nem az a tizenkettő egy tucat típus, és ez dicséretes. Tematikailag bizony a morbid ugyanúgy lehet egy vers motivációja, mint bármi szirupos emóció vagy akármi. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más tetszik, egy alkotás tartalma, szavai elsősorban szubjektív énünkre hat, tárgyilagosan a verstani vonatkozásokat tudjuk értékelni.

Vannak művek más művészetek terén is, pl. egy festmény, egy szobor, egy zenei produkció, amit lehet nem értünk, de annyi mindent nem értünk az életben, na és? Ilyenkor elég érezni, kikapcsolni a tudatot és hagyni hatni az alkotást. Aztán vagy borzongás a csodától vagy brrrrr a borzalomtól vagy semmi, de kár mindig mindent megérteni akarni, úgyis hiába...

 

Gemini

Dóra képe
Dóra
Offline
Csatlakozott: 2012/08/21

Erika, te megértesz. Jaj de nagyon könnyezhetnékem támadt! Nem részletezem, de köszönöm!

"Kirohanok a létből anélkül, hogy a fő-fő célt pedzeném...hej, ha elölről kezdhetnék mindent, mindjárt a közepén kezdeném!"

siktár éva képe
siktár éva
Offline
Csatlakozott: 2011/12/30
Dóra képe
Offline
Csatlakozott: 2012/08/21
 

Évikém! Ettől a "zenétől" a nem létező szőrszálak is felálltak a hátamon. Ugye nem gondolod komolyan? Oké, értem én a szimpátiát, "kicsi szivem", de már többször akartam írni, hát most megteszem. Szeretnék egy olyan verset olvasni tőled, amiben nem szerepel a pici, kicsi szívem... Csak az én kedvemért? Csak most? Utálsz? Egye fene! Ezt még megemésztem!

Kedves Gemini!

Persze, hogy "zsigerből" ír, ez egyértelmű. Egyik "tizenkettő egy tucat" versem kommentjére reflektáltam, úgy, ahogy...Dórika.Ez is szubjektív vélemény, mint az enyém.

Szeretettel: Évi

"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél."

(Victor Hugo)

Tiszai P. Imre képe
Tiszai P. Imre
Offline
Csatlakozott: 2011/02/24

Kedves Dóri...

Jó szokásom ellenére most nem csak a verset olvastam, de a hsz-eket is....mivel feltűnő a hosszuk........és nem csak a vers, de a hsz-ek is reagálásra kényszerítenek....bár az eddigi igen negatív megítélésem azt hiszem tovább viszem majd a mínusz felé.......de ismertek......a véleményem nem tudom magamban tartani...

Nos, maga a vers: "látni és láttatni" ! Birtokában vagy annak a képességnek ami keveseknek adatik meg. Nem kellett látnom az "indító" képet ahhoz, hogy "érezzem". Ahogy ezt megírtad bennem képeket "vetített" és érzeteket keltett. Rövid vers igaz....mégis hihetetlen mélységek tár fel az életből. A tehetséged mutatja (vagyis nem tehetség ez már Dóri, Te már költő vagy). Nem udvarolok, ismersz, őszintén írom a véleményem mindig (mégha sokaknak nem is tetszik időnként). Tudod naponta kb kétszáz verset olvasok el a "ma költőitől" (részint ez a dolgom mint főszerkesztő). Sajnos javarészénél mást se látok, mint a milliószor megírt sztereitípiák beöltöztetését más göncökbe, a tündi-bündi "jaj de szeretlek - jaj de szeretsz" nyalakodást, vagy éppen igyekszem kimászni a rámzúduló közhelyek, a tonnás súlyú toposzok alól. Már herótom van amikor ilyeneket olvasok: feledés homálya, halovány fény, néma kiáltás (ez ráadásul értelmetlen is), elvetélt remény, vágyódó szemek, távoli horizont, édes kín, fájón gyönyörű, szikrázó víztükör, viruló szépség, halálos ölelés, ölelő kar, pokoli fájdalom, áradó szerelem, verdeső szív, csorduló patak, bús melódia, rögös út, lágy dallam, sötét felhők, súlyos szavak, könnyáztatta arc, hűs csepp, kék égbolt, nyári napsugár, szép álom, vágyunk tüze, bús lélek, üvöltés csendje, csendes fohász, haldokló lélek, ellobbant gyertya, kongó üresség, csendes fájdalom , szürke fellegek, rozsdás sínek, rózsaszirmok, dallamok, könnyes szerelem, pláne ha CSAK ILYENEKET olvasok egy versben. Persze egy-egy lehet megfelelő szövegkörnyezetben, de sajnos legtöbben meg akarván úszni a munkát, a legkézenfekvőbb, legegyszerűbben elérhető elemeket választják ki a nyelvi eszköztárból. Magyarán, sekélyessé válik írás. A közhely, persze, legtöbbször igaz, sőt még szép is, azonban erejét vesztett kifejezés, így a művészi hatás és a gondolati mélység rovására megy.

Persze most nekem is lehetne válaszolni, hogy akkor én vajon miért használok magam is sztereotip közhelyeket. Rövid a válasz, Tehetség hiányában és lustaságból. Néha sikerül kikerülnöm a csapdát, de nincsenek illuzióim magammal kapcsolatban (nem kell cáfolni, én jobban ismerem magam mint mások....ha válaszolsz akkor ezt hagyd ki abból).

Az utolsó öt sorod ledöbbentett.....ott valóban az igazi költészet köszönt rám.....nem tudok jobb kifejezést találni: DÖBBENETES.

Szóval gratulálok...és sok-sok ilyen alkotást kívánok.

Üdv:

Imre

(ui: ha indítasz egy blogot "verselemzésre" én partner leszek)

 

 



Barátsággal: Imre

Temetni már tudsz, siratni majd

Dóra képe
Dóra
Offline
Csatlakozott: 2012/08/21

Hú, Imre! Ezeket a csodás toposzokat a versek olvasása alatt kigyűjtötted magadnak, vagy annyira beléd égtek, hogy most egy lélegzetvétellel képes voltál felsorolni? Mindenesetre mentem a listát, nehogy a csapdájukba essek.  A költőiséget illetően fenntartásaim vannak, (mint ahogy neked is magaddal szemben) mégpedig azért, mert napi rendszerességgel olvasom a kortárs irodalmat. Mióta belecsöppentem ebbe az online világba, és már nem csak a klasszikusokat emelem le a polcról, rá kellett döbbennem: rengetegen írnak, ráadásul zseniálisan. Ha nem baj, itt inkább nem osztanám meg veled, hogy egy tízes listán hová sorolnám magam. Egyetlen ok miatt nem hagytam abba a publikálást, az írásaimban látom a fejlődést. Sosem lesz belőlem Varró Dani, Orbán János Dénes, de még SK sem. Vén fejjel ragadtam tollat, kevés az időm tanulni, gyakorolni. Ám akárhogy nézem, ebből szerelem lett, és amíg azt tapasztalom, hogy képes vagyok érzéseket kiváltani az írásaimmal – akár negatívat is – addig gyűröm az ipart. Amennyiben közönybe fulladok, marad az asztalfiók. Egyetlen dologban vagyok biztos, amíg élek, olvasok és írok.  Köszönöm, hogy vállalod a partnerséget a verselemzés blogban, rögvest keresek valami szétcincálhatót az archívumban.

"Kirohanok a létből anélkül, hogy a fő-fő célt pedzeném...hej, ha elölről kezdhetnék mindent, mindjárt a közepén kezdeném!"

Judit képe
Judit
Offline
Csatlakozott: 2008/07/21

Végtelenül láttató... Elszomorodtam Dóra Szomoru

Szeretettel: Judit

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Antoine de Saint Exupéry

Legújabb irodalmak

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Irodalom Vállaji Sipos Ida Őszi ibolyák / Herbstveilchen toni 2024/05/12 - 08:12 2024/05/12 - 08:12
Irodalom Torkos László: Áldott kezek / Gesegnete Hände toni 2024/05/11 - 07:51 2024/05/11 - 07:51
Irodalom Siklossy László Hangok / Stimmen toni 2024/05/10 - 09:11 2024/05/10 - 09:11
Irodalom Joachi Ringelnatz: Missglücktes Liebesabenteuer / A félresikerült szerelmi élmény toni 2024/05/09 - 09:02 2024/05/09 - 09:02
Irodalom Sas Ede Az éjszakába / In die Nacht. toni 2024/05/08 - 08:53 2024/05/08 - 08:53
Irodalom Havasi István A szegények háza / Das Armenhaus toni 2024/05/07 - 08:37 2024/05/07 - 08:37
Irodalom Tóth Árpád: Meddő órán / An karge Stunde toni 2024/05/06 - 07:54 2024/05/06 - 07:54
Irodalom Radnóti Miklós: Gyökér / Wurzel toni 2024/05/05 - 09:16 2024/05/05 - 09:16
Irodalom G. Diószeghy Mór Ahol nyilnak az akácok / Wo die Akazienbäume blühen toni 2024/05/04 - 08:18 2024/05/04 - 08:18
Irodalom Jakab Ödön: Édesanyámnak / Zu meiner Mutter toni 2024/05/03 - 07:15 2024/05/03 - 07:15
Irodalom Rigó Tibor Május ha lehetnék / Wenn ich könnte Mai sein toni 2024/05/02 - 07:46 2024/05/02 - 07:46
Irodalom József Attila: Munkások / Die Arbeiter toni 2024/05/01 - 07:51 2024/05/01 - 07:51
Irodalom Palágyi Lajos Reggel a tengeren / Morgens auf das Meer toni 2024/04/30 - 07:29 2024/04/30 - 07:29
Irodalom Rigó Tibor: Cigány keringő / Zigeunerwalzer toni 2024/04/29 - 08:08 2024/04/29 - 08:08
Irodalom Torkos László Csak engem szeret / Sie liebt nur mich toni 2024/04/28 - 08:28 2024/04/28 - 08:28

Legújabb hangzóanyagok

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Audió Tompos Lilla: Karácsony ambrusa 2019/12/23 - 21:34 2019/12/23 - 21:34
Audió Kék mezőben Góth László 2019/12/14 - 05:58 2019/12/14 - 05:58
Audió Szabó Melinda: Októberi látomás ambrusa 2019/10/12 - 19:26 2019/10/12 - 19:26
Audió Kelvin: Angyalka ambrusa 2019/01/15 - 22:18 2019/01/15 - 22:18
Audió Visszatekintő: Karácsony Pécsett 1918-ban ambrusa 2019/01/02 - 12:54 2019/01/02 - 12:54

Legújabb fórumtémák

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Fórumtéma Megszűnt pályázat Markovics Anita 2019/12/31 - 13:41 2019/12/31 - 13:41
Fórumtéma Klapek Gabriella hímezve festő, énekes, zeneszerző prayer 2 2016/11/28 - 12:48 2018/03/31 - 00:43
Fórumtéma 2017. AKÍK Művészeti Pályázat prayer 2016/12/28 - 19:03 2016/12/28 - 19:03
Fórumtéma 2016 évi rendezvények capek 17 2016/01/14 - 11:27 2016/08/07 - 16:47
Fórumtéma CINKEfészek Antológia 6. Szt. Mártonnak ajánlva prayer 14 2016/04/17 - 18:06 2016/07/17 - 12:32
Fórumtéma CINKE klub Gyöngyivel prayer 20 2015/04/17 - 21:42 2016/07/09 - 14:15
Fórumtéma Cinke színdarab Emeraude 1 2016/04/25 - 09:38 2016/04/27 - 08:51
Fórumtéma Szent Márton évforduló pályázat prayer 5 2014/09/28 - 09:49 2016/03/01 - 22:47
Fórumtéma Ötletek, és a megvalósítás. prayer 164 2010/02/05 - 20:51 2016/02/02 - 14:28
Fórumtéma Aktuális pályázatok zsuska 177 2013/02/06 - 11:01 2016/01/26 - 12:16

Legújabb rendezvények

Típus Cím Szerző Válaszok Létrehozva Utolsó hozzászólássorrend változtatása
Rendezvény Tavaszi Varázs Fesztivál capek 2019/03/29 - 11:00 2019/04/12 - 12:06
Rendezvény Húsvéti nyusziles az Origó-Házban capek 2019/04/18 - 12:00 2019/04/12 - 12:02
Rendezvény Vidám farsang capek 2019/02/28 - 16:00 2019/03/14 - 12:11
Rendezvény CINKÉK a nagyvilágban - Lélekmorzsák capek 2019/02/22 - 17:00 2019/03/14 - 11:54
Rendezvény Versek Istenről, Hazáról, Szerelemről... capek 2019/01/24 - 16:00 2019/01/16 - 21:40